Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Elsendorp

Nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Elsendorp? Op onze autobandenvergelijker communiceren wij populaire webshops in voordelige autobanden van alle merken en contactgegevens waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Ook bieden wij nuttige info over de verschillende type banden die er zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product matcht met jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Elsendorp inclusief demonteren, monteren en balanceren laat je al doen vanaf €41,00.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Maar voor de algehele wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Degelijke banden van de betere merken als Pirelli bestel je al vanaf €300. B-merken als B.F. Goodrich scoor je al vanaf €215 per 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Elsendorp

Banden wisselen in Elsendorp

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Elsendorp is belangrijk. De meeste autorijders laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Vanaf oktober of november rijden we op de winterband en omstreeks maart of april laten we de zomerband monteren. Dit zelf verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Ook vergt het wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Elsendorp maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • De banden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Steeds vaker bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Elsendorp.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een garage kan je ook vertellen of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook in het geval de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn is het tijd voor nieuwe banden. In de regel is dit na 35.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en hangt af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt naar 1 kant en stuurt niet zo eenvoudig. Tevens zie je daarbij een verhoogd brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een lager brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto is al uit te voeren vanaf €70,00.

Banden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd dienen te worden. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Dit voorkomt een instabiele wegligging, rijd je een stuk efficiënter en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Zoek banden garages in Elsendorp

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in Elsendorp? In het overzicht hierna tref je de gegevens van verschillende bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Noord-Brabant). Deze garages zijn gespecialiseerd in (de)monteren, uitlijnen, sipen, balanceren, trimmen, repareren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Via deze website vind je ook montage-garages in Handel, Gemert, Zeeland, Odiliapeel en Volkel.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-elsendorp

Goedkope autobanden Elsendorp

Ben jij toe aan nieuwe banden voor jouw auto? Je merkt al snel het aanbod meer dan divers is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Welke moet ik nu kopen? Dit is met name afhankelijk van rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal afgelegde kilometers, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en wat voor type auto je rijdt. Hoe dan ook: producten van EU-merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we uiteenzetten in 3 groepen:

CategorieSoort autoKM (op jaarbasis)RijstijlTarief
1. A-merkGroot vermogenVanaf 50.000Druk185
2. PopulairGemiddelde autoVanaf 25.000Modaal€118
3. GoedkoopsteKleine stadsautoKleingebruikerZwaar€74

De beste aanbieders vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In de volgende tabel doorzoek je betrouwbare online garages die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Elsendorp hebben. Op onze autobandenvergelijker ontdek je ook aanvullende info over: Banden in de zomer

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband rijd je in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Normaal gesproken gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Elsendorp monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verhoogt het rijcomfort, het maximaliseert de levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer vanwege de lange sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Minder geluidsproductie.

Winterbanden laten wisselen Elsendorp

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en je rijdt er mee door tot in maart of april. Deze hebben meer groeven en nokjes en het rubber is een stuk zachter. Dat resulteert in een korte remweg, meer grip en een ideale rijervaring bij gladheid of vorst. In sommige landen (bijv. Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, Frankrijk) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren in het najaar en in de winter.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en ze geven een heel goede grip. Een vaak genoemd nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • De beste keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Meer weten over de tarieven van een set nieuwe autobanden in Elsendorp kopen? In de onderstaande tabel beiden wij de verwachte tarieven van verschillende merken en modellen. Dit is exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website zoek je ook handige informatie over: Homologatie.

MerkSoortAfmetingenPrestatiePrijs
Michelinbopper130/90 R1061L€46
Continentalcontiecocontact 5215/65 R1698V€118
Vredesteinultrac satin245/45 R1795Y€120
Bridgestoneblizzak235/50 R1897H€132
Goodyeareagle f1 asymmetric suv295/40 R22112W€239
Dunlopsp winter sport 3d185/50 R1786H€166
Pirellisport demon130/90 R1667V€121
Hankookwinter icept rs2 w452165/60 R1479T€62
Kumhocrug.prem.kl33235/70 R17107H€145
Uniroyalrainexpert195/65 R1489T€91
Nexenwinguard snow g wh2165/70 R1379T€43
Firestonevanhawk 2215/65 R15104T€106
Superiabluewin235/55 R17103V€58
Savaeskimo hp 2195/55 R1585H€70
Maxxisvansmart snow225/55 R17109H€138
Toyoprox. sport suv265/50 R19110Y€135
Figuur met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Gemert-Bakel).

Zoek jouw nieuwe band

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar tot 40%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Als je nieuwe banden gaat kopen zijn er een aantal zaken waar je over na moet denken. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat deze investering mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat lees je af op alle autobanden (aan de zijkant). De reeks aan cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 225 / 40 R18 – 92V.

 • 225 betekent de breedte van de band in mm.
 • 40 staat voor de hoogte van de zijwand, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier is dat dus 40%.
 • De R staat voor Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 18 beschrijft de velgmaat (hier is dat dus 18 inch).
 • 92 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In dit geval een max. belasting van 630 kilogram.
 • De laatste waarde (V) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot240 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Bedenk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons milde klimaat zijn de zomerbanden doorgaans veruit de beste keuze. Als je niet zoveel rijdt (tot circa 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een uitstekende keuze. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je elk jaar op skivakantie? Een winterband rijden is dan tijdens de wintermaanden aan te raden. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Elsendorp.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij sneeuw en ijzel.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Prijs
Autobanden zijn er in verschillende prijsklassen: Voordeel, uitstekend en topklasse. Welk artikel past bij jou heeft te maken met gewicht/vermogen van de auto, jouw rijgedrag en de gebruiksintensiteit. Kies voor een A-merk als Kumho Tyres of Hankook als je meer dan 30.000 km maakt, veel buiten de stad rijdt en een auto met veel PK’s hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een zuinige kleine auto (denk aan een Nissan Pixo) en doe je het rustig aan? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Gtradial of Riken.


Dagdeals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Michelin of Hankook zijn niet perse voordelig. Wie wat verder kijkt koopt uitsluitend aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Zodoende kan je heel goedkope autobanden in Elsendorp bestellen, en profiteer je snel van 40% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Elsendorp: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Elsendorp: tweedehands die goed zijn nagekeken die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Combideal: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor slechts €162,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Bekijk een keer per maand of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom vreemde slijtage door de juiste band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ten derde is het voor de levensduur essentieel dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Elsendorp.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Elsendorp?
Professioneel banden vervangen in Elsendorp is al mogelijk vanaf €42,50 per bandenset (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd betaal je al snel €97,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Kosten voor bandenopslag zijn +/- €62,50 per 12 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Geholpen door de bijzondere eigenschappen kan je nog 80 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. In die situatie kan jij dus nog naar huis rijden of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn een zeer hoog draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en zijn een stuk sterker. Let op: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning van de banden en de profieldiepte. Garagehouders adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Elsendorp.

Plaats een reactie