Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Joure

Online autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Joure? Op deze website ontdek je gerenommeerde webshops in goedkope autobanden en lokale garages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. In aanvulling daarop kan je aan de slag met aanvullende informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en leert onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Let er op dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Joure inclusief demontage, balanceren en montage is er al vanaf €44,99.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor optimale veiligheid adviseert de ANWB om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van de betere merken als Hankook kan je al krijgen vanaf €335. B-merken als Heidenau bestel je al vanaf €205 per 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Joure

Banden wisselen in Joure

De bandenwissel bij een autobedrijf in Joure is erg belangrijk. De meeste autorijders kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) kiezen we voor de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) kiezen we weer voor de zomerband. Dit zelf verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Tevens vergt het ruimte die niet iedereen heeft en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Joure is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je weet zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je geen tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Jouw autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en gecheckt.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Eventueel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Joure.

Wanneer banden vervangen
Een autogarage kan je ook vertellen of het profiel nog goed genoeg is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook in het geval de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn is het tijd voor nieuwe banden. In de regel is dit na 37.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en hangt met name af van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een langere levensduur.

Wanneer auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt opvallend licht of zwaar. Ook geeft het een ongunstig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van de auto kost om en nabij de €85,00.

Wat is autobanden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Het kan maar zo zijn dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Hierbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en vergroot dit het rijplezier. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen is dit eigenlijk altijd inclusief.

Banden garages in Joure

Direct en voordelig banden vervangen in Joure? In de onderstaande tabel verzamelen wij adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages in de buurt (provincie Friesland). Deze bandenspecialisten kunnen je helpen bij (de)monteren, trimmen, uitlijnen, wisselen, repareren, balanceren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op deze website vergelijk je eveneens montage-garages in Goëngahuizen, Aldeboarn, Terherne, Akkrum en Slijkenburg.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-joure

Goedkope autobanden Joure

Ben je aan het zoeken naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je zult al snel zien dat er een enorm aanbod is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de manier waarop je rijdt, het aantal afgelegde kilometers, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en wat voor type auto je rijdt. Tip: producten van EU-merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we grofweg indelen in 3 groepen:

CategorieAutoKilometersRijgedragPrijs
1. TopsegmentSportwagenVanaf 50.000Druk190
2. MiddenklasseDoorsnee autoDagelijks gebruikGemiddeld€118
3. BudgetKleine stadsauto< 15.000Statisch€64

Bandenleveranciers vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het volgende overzicht bieden we je toonaangevende online aanbieders die ook leveren en een voordelige bandenservice in Joure hebben. Via deze website tref je ook uitgebreide info over: Motorbanden

Zomerbanden

De zomerband is geschikt wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Normaal gesproken gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Joure monteren geeft jou extra grip, betere acceleratie, geeft minder geluidsproductie en voert het water uitstekend af door de brede sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Motorvermogen wordt optimaal overgebracht op het wegdek.
 • Zorgt voor een optimale levensduur van de band.

Winterbanden wisselen Joure

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze beschikken over meer profiel en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit bevordert de remweg, meer controle over je auto en biedt veiligheid en stabiliteit bij vorst of sneeuw. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Noorwegen, Italië, Zweden, Frankrijk) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Aanbevolen tijdens de wintermaanden.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door kunt gebruiken. De beste keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden worden steeds populairder: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en ze geven een heel goede grip. Waar je wel op moet letten is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de onkosten van nieuwe autobanden in Joure kopen? In de tabel hieronder vergelijk je de standaard tarieven van de meest verkochte merken. Prijzen zijn exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website lees je ook uitgebreide info over: Bandenlabel.

MerkSoortAfmetingVermogenKosten
Michelinpilot sport cup 2265/35 R2099Y€354
Continentalcontiwintercontact ts 830p225/55 R1695H€138
Vredesteinultrac vorti295/35 R21107Y€294
Bridgestoneturanza235/35 R1991Y€140
Goodyearefficientgrip compact155/65 R1475T€58
Dunlopsport maxx rt 2255/45 R18103Y€147
Pirellipzero255/40 R19100Y€154
Hankookwinter icept rs2 w452185/55 R1687T€73
Kumhoes31215/60 R1695V€72
Uniroyalrainsport 3 xl255/35 R1894Y€161
Nexenwinguard sport 2 xl245/45 R19102V€122
Firestonewinterhawk 3195/55 R1687H€93
Superiaecoblue hp185/55 R1480H€38
Savaintensa hp v1215/55 R1693V€77
Maxxismu03 ceros25/8 R1243n€103
Toyoproxes tr1195/50 R1582V€52
Opsomming met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente De Fryske Marren).

Zoek jouw nieuwe band

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar maar liefst 45%

Keuzehulp: welke banden passen bij mij?

Vanaf het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er meerdere specificaties die belangrijk zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat voor rijstijl je hebt en wat deze investering mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt geperst op de zijkant van je huidige autobanden. Deze cijfer-letter combinatie vertelt je welke maat je nodig hebt. Ga je op een andere velg rijden? Dan verandert de maat vaak. Een voorbeeld van een bandenmaat is 185 / 81 R14 – 102R.

 • 185 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 81 staat voor de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (in dit geval 81%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 14 beschrijft de velgmaat (hier is dat dus 14 inch).
 • 102 staat voor het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 850kg.
 • De afsluitende letter (R) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 170 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bekijk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband de meeste maanden een prima keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot circa 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een betere mogelijkheid. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een winterband tijdens de koude maanden uitermate geschikt. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Joure.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en regelmatig op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Prijs
Autobanden kun je onderbrengen in 3 prijsgroepen: Prima, medium en topklasse. Welke klasse je moet kiezen hangt af van het vermogen van de auto, de manier waarop je rijdt en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Neem een A-merk zoals Bridgestone of Maxxis op het moment dat je veel rijdt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een sterke motor hebt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een zuinige kleine auto (bijvoorbeeld een Kia Picanto) en heb je een rustig rijgedrag? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Blacklion en Triangle.


Dagdeals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Dunlop of Pirelli hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wat verder kijkt checkt regelmatig aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Door goed te zoeken kan je hele goedkope autobanden in Joure bestellen, en krijg je wel 45% korting.

 • Check de autobanden outlet in Joure: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Joure: tweedehands die goed zijn nagekeken met ruim voldoende profiel.
 • Totaalpakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €152,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij standaard merken kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom vreemde slijtage door ze te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tevens is het van groot belang dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Joure.

Hoe duur is autobanden wisselen in Joure?
Op locatie banden vervangen in Joure kost je zo’n €45,00 per set van 4 (waarbij de velgen ook worden verwisseld, oftewel een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen moet je rekenen op zo’n €90 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €55,00 per half jaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Met behulp van de bijzondere eigenschappen kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zodoende kan jij dus nog naar huis rijden of naar een specialist. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelauto). Je kunt rekenen op een optimaal draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en sterker ontwikkeld. Aandachtspunt: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning op de banden en en de diepte van het profiel. Autogarages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Joure.

Plaats een reactie