Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Lelystad

Nieuwe autobanden bestellen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Lelystad? Op dit portaal ontdek je de grote aanbieders van goedkope autobanden en lokale garages gespecialiseerd in bandenwissel. Tenslotte kan je aan de slag met nuttige informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en vind je via de keuzehulp welk product past bij jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Het is belangrijk dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Lelystad incl. balanceren en uitlijnen heb je al vanaf €44,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor de beste veiligheid bevelen wij aan om je banden te vervangen bij 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Autobanden van A-merken als Nexen koop je al vanaf €330. B-merken als Lassa zijn er al vanaf €215 per set van 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Lelystad

Banden wisselen in Lelystad

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Lelystad is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste mensen laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de winter nadert laten we de winterband monteren en als het weer wat warmer wordt (maart/april) zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf doen is een precies werkje. Verder eist dit ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Lelystad is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je mag er gerust op zijn dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • De banden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Optioneel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Lelystad.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een autogarage bekijkt ook of het profiel nog op orde is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit het geval rond de 37.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Uitlijnen van de auto
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt onveilig, trekt naar links of juist naar rechts en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Doorgaans zien we dan ook een ongunstig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. De definitie van uitlijnen is dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit bevordert de wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen kan je bij een garage laten doen vanaf €74,99.

Wanneer autobanden balanceren
Heb je last van een trillende auto? De oplossing is dan vaak dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, het rijdt zuiniger en vergroot dit het rijplezier. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) is dit eigenlijk altijd inclusief.

Vind lokale banden garages in Lelystad

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in Lelystad? In de volgende tabel vind je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages in jouw omgeving (provincie Flevoland). Deze montagebedrijven kunnen je helpen bij wisselen, sipen, uitlijnen, balanceren, trimmen, repareren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker tref je plaatselijke montage-garages in Heerde, Epe, Olst-Wijhe, Raalte en Oldebroek.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-lelystad

Goedkope autobanden Lelystad

Wil je investeren in extra banden voor de winter/zomer? Je ontdekt al snel dat het aanbod meer dan divers is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Met welke band ben ik het beste geholpen? Hieraan ten grondslag liggen het remgedrag, het aantal afgelegde kilometers, of er met name snelweg kilometers worden gereden en kenmerken van de auto zelf. Advies: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge eisen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De autobanden worden vaak onderverdeeld in 3 klassen:

SegmentAutoKilometersRijgedragTarief
1. PremiumSportwagenGrootverbruikerDruk186
2. GoedDoorsnee autoRond de 25.000Gewoon€115
3. GoedkoopsteBoodschappenautoBeperkt gebruikKalm€70

Online banden webwinkels vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de onderstaande tabel check en vergelijk je goede online leveranciers die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Lelystad hebben. Op onze autobandenvergelijker lees je ook meer informatie over: Zomerbanden

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is geschikt bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Gewoonlijk laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Lelystad monteren bevordert de grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor een langere levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Geadviseerd van maart tot november.
 • Betere tractie en een beter remvermogen.
 • Lager geluidsniveau.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Lelystad

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit leidt tot een kortere remweg, verhoogt het gripniveau en een ideale rijervaring in de winterse periodes. In meerdere EU landen (als Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Italië, Frankrijk, Zweden, Oostenrijk) zijn winterbanden verplicht.

 • De beste keuze bij nat en koud weer.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

all season banden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. De beste keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Minpunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • De beste keuze als je niet heel veel rijdt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de prijzen van nieuwe autobanden in Lelystad kopen? In de tabel hieronder beiden wij de huidige prijzen van enkele populaire modellen en types. Deze prijzen zijn excl. balanceren, monteren en uitlijnen. Op Autobandenspot.nl vind je ook uitgebreide info over: Beste autobanden.

MerkSerieFormaatVermogenKosten
Michelinx-ice xi3215/45 R1791H€167
Continentalwintercontact ts 860185/50 R1681H€108
Vredesteinultrac vorti r245/30 R21245/30Z21(Y€237
Bridgestonedueler235/65 R17104V€112
Goodyeareagle f1 asymmetric 3225/45 R1794Y€119
Dunlopsport bluresponse215/55 R1697W€113
Pirellicarrier195/65 R16100T€95
Hankookw320 90% demo dot15225/50 R1794H€114
Kumhokl33225/60 R1799H€99
Uniroyalall season expert 2 xl fr225/45 R1794V€91
Nexennblueeco145/65 R1572T€60
Firestoneroadhawk185/65 R1588H€59
Superiaecoblue va215/65 R16109T€60
Savaadapto165/70 R1379T€51
Maxxisvs-01215/55 R1697W€81
Toyoproxes sport xl245/45 R20103Y€139
Lijst met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Lelystad).

Zoek jouw geschikte autoband

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar plus minus 30%

Keuzehulp: vind in 3 stappen de juiste band

Vanaf het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er een aantal onderwerpen die belangrijk zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat je budget is.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de flank van de band. Deze speciale code helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 205 / 40 R16 – 83W.

 • 205 betekent de breedte van de band in mm.
 • 40 staat voor de hoogte van de zijwand, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 40%.
 • De R betekent Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 16 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier is dat dus 16 inch).
 • 83 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 487kg.
 • De afsluitende letter (W) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. staat in ons geval voor een max. snelheid van 270 kilometer per uur.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ben jij iemand die veel rijdt of juist weinig? In het milde klimaat van Nederland zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een efficiënte manier van rijden. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band een interessant alternatief. Zit je echter dagelijks veel op de weg en ga je graag op wintersport? Dan is het rijden op winterbanden van oktober/november tot maart/april zeer aantrekkelijk. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Lelystad.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij gladheid of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kan je kopen in verschillende prijsklassen: Prima, gemiddeld en de a-merken. Welke categorie voor jou geschikt is heeft te maken met de inhoud van de motor, jouw rijgedrag en de afstanden die je rijdt. Kies voor een A-merk als Kumho Tyres of Hankook in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, graag hard optrekt en een auto met veel PK’s hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Peugeot 107) en doe je het rustig aan? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Kama en Nitto.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Bridgestone of Sava zijn vrij duur. De slimme consument vergelijkt de aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op die manier kan je heel goedkope autobanden in Lelystad bestellen, en krijg je wel 25% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Lelystad: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Lelystad: tweedehands die goed zijn nagekeken die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Compleet pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €155,00 per 12 maanden.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Moet ik mijn banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. De ANWB adviseert om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij gewoon rijgedrag zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Check elke maand even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor eens in de zoveel tijd te balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Als laatste is het van groot belang dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Lelystad.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Lelystad?
Banden vervangen in Lelystad kan al vanaf €40,00 per set van 4 (mits de band al op de velg zit, dit heet een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €89,95 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De bandenopslag kost ongeveer €62,50 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werken runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Geholpen door de unieke samenstelling kan je nog een stuk blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. In die situatie kan jij dus nog naar huis rijden of naar een garage. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn een zeer hoog draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning van de banden en de profieldiepte. Vakgarages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Lelystad.

Plaats een reactie