Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Provincie Flevoland

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Provincie Flevoland? Op Autobandenspot.nl kan je aan de slag met gerenommeerde leveranciers van winter- zomer- en all season banden en contactgegevens voor een snelle bandenwissel. Tevens bekijk je hier praktische informatie over montage, uitlijnen en balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product aansluit bij jouw situatie.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Let er op dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Provincie Flevoland inclusief demontage, balanceren en montage is er al vanaf €42,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Maar voor de algehele adviseert de ANWB om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Banden van A-merken als Superia kosten ongeveer €300. Budgetmerken als Avon bestel je al vanaf €220 per set van 4.

Nieuwe banden laten monteren?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Provincie Flevoland

Banden wisselen in Provincie Flevoland

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Provincie Flevoland is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste automobilisten wisselen twee keer per jaar. Rond oktober / november rijden we op de winterband en rond maart / april laten we de zomerband monteren. Op eigen houtje wisselen is best een complexe klus. Bovendien vergt het ruimte die niet iedereen heeft en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Provincie Flevoland is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je bent er zeker van dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Jouw banden worden tevens gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij steeds meer services bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Provincie Flevoland.

Wanneer banden vervangen
Een bandenservice controleert ook of de profieldiepte nog voldoet aan de richtlijnen. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook op het moment dat de band beschadigd of uitgedroogd is moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na circa 32.500 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt onveilig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt opvallend licht of zwaar. Vaak heeft de auto dan ook een ongunstig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. De kern van uitlijnen is dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van een personenauto laat je al uitvoeren vanaf €75,00.

Informatie over autobanden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? In dat geval kan het zijn dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Daarbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Dit voorkomt een instabiele wegligging, het rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een wissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Bekijk ook de mogelijkheden in Almere, Zeewolde, Lelystad, Dronten, Noordoostpolder, Urk.

Goedkope autobanden Provincie Flevoland

Wil je investeren in extra banden voor de winter/zomer? Het is geen geheim dat het aanbod meer dan divers is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Welke moet ik nu kopen? Dit hangt af van het remgedrag, de gebruiksintensiteit, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Noemenswaardig: producten van EU-merken voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we grofweg indelen in 3 categorieën:

KlasseType autoAantal kilometersRijstijlKostprijs
1. PremiumKrachtige autoVanaf 50.000Dynamisch€183
2. PopulairNormale autoTot 30.000 kmNormaal€105
3. VoordeelKleine stadsautoBeperkt gebruikLog€67

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). In de regel gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Provincie Flevoland monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, geeft een betere wegligging, zorgt voor minimale slijtage en een goede waterafvoer met behulp van de lange sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Optimale grip op het wegdek bij hogere temperaturen.
 • Lager geluidsniveau.

Winterbanden laten wisselen Provincie Flevoland

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en het rubber is een stuk zachter. Dat resulteert in een korte remweg, meer grip en een veilige rijervaring bij nat en koud weer. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Italië, Zweden, Zwitserland, Luxemburg, Oostenrijk) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties tijdens de wintermaanden.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Informatie en uitleg over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door plezier van hebt. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat. All season banden worden steeds populairder: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Minpunt is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Ideaal als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Zoek direct jouw band

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar zo’n 35%