Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Belt-Schutsloot

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Belt-Schutsloot? Op www.autobandenspot.nl ontdek je de meest populaire webwinkels in voordelige autobanden van alle merken en lokale servicepunten waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Als laatste bekijk je hier nuttige info over de verschillende soorten autobanden en vertelt onze keuzehulp welk product past bij jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Het is essentieel dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Belt-Schutsloot incl. balanceren en uitlijnen kan al voor €35,00.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor de verkeersveiligheid wordt het aanbevolen om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van bekende merken als Toyo bestel je al vanaf €345. B-merken als Hilo scoor je al vanaf €180 per set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Belt-Schutsloot

Banden wisselen in Belt-Schutsloot

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Belt-Schutsloot is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste weggebruikers laten het twee keer per jaar vervangen. Rond oktober / november gaat de winterband erop en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) laten we de zomerband monteren. Op eigen houtje wisselen is een heel precies klusje. Bovendien eist dit flink wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Belt-Schutsloot maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je kunt er van uitgaan dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Jouw autobanden worden meestal ook gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Optioneel kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Belt-Schutsloot.

Wat is de levensduur van banden?
Een autogarage weet ook of het profiel op de banden niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook wanneer de band beschadigd of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit het geval rond de 35.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een verkeerd uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt licht of juist zwaar. Doorgaans zien we dan ook een verhoogd brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen houdt in dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit leidt tot een optimale wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto laat je al uitvoeren vanaf €74,99.

Autobanden balanceren
Heb je last van een trillende auto? Wellicht is het dan zo dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijd je een stuk veiliger, ben je duurzamer bezig en gaan de banden extra lang mee. Bij een nieuwe set banden (wissel) zit dit bij de prijs in.

Vind banden garages in Belt-Schutsloot

In no-time en goedkoop banden vervangen in Belt-Schutsloot? In de tabel in het volgende blok bieden wij specialisten en bandenwinkels uit de regio (provincie Overijssel). Deze garages kunnen je helpen bij repareren, uitlijnen, trimmen, sipen, balanceren, (de)monteren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl vergelijk je plaatselijke montage-specialisten in Zwartsluis, Hasselt, Laag Zuthem, Wittelte en Geeuwenbrug.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-belt-schutsloot

Goedkope autobanden Belt-Schutsloot

Zoek jij ook nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je ontdekt al snel dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit is met name afhankelijk van de manier waarop je rijdt, de jaarlijkse kilometrage, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en de eigenschappen van de auto. Tip: de banden van Europese fabrikanten zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende producten zijn te verdelen in 3 groepen:

KlasseSoort autoKM (jaarlijks)RijgedragKosten
1. Hoogste klasseVeel vermogenVeel kilometersEnergiek191
2. GoedNormale autoCirca 25.000Normaal€105
3. BudgetKleine auto’sWeinig gebruikBeheerst€70

De beste aanbieders vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de tabel hierna bekijk en vergelijk je betrouwbare online winkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Belt-Schutsloot hebben. Via deze website lees je ook nuttige informatie over: Banden in de winter

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Meestal laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Belt-Schutsloot monteren bevordert de grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een effectieve waterafvoer door de brede sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Meer grip en een korte remweg.
 • Lager geluidsniveau.

Winterbanden wisselen Belt-Schutsloot

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een kortere remweg, meer grip en een betere wegligging in het geval van natte en koude periodes. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Luxemburg, Italië) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij winterse omstandigheden.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Wat is het voordeel van all season banden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Perfect als je niet heel veel rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Belt-Schutsloot kopen? In de tabel in het volgende blok bekijk je de verwachte tarieven van de meest verkochte merken. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op dit portaal tref je ook extra informatie over: Autobanden schoonmaken.

MerkTypeAfmetingKenmerkKosten
Michelinx line energy z315/80 R23156L€592
Continentalvancocamper215/70 R15109R€128
Vredesteinultrac satin245/45 R1795Y€120
Bridgestonecont225/55 R1898V€208
Goodyearcargo ug 2225/65 R16112R€137
Dunloproadsmart_iii120/70 R1556H€104
Pirellirosso corsa120/70 R1758W€137
Hankookventus s1 evo3 k127215/40 R1889Y€107
Kumhoha31195/65 R1591H€54
Uniroyalallseasonmax235/65 R16115R€133
Nexennfera su1255/40 R1794W€114
Firestonemultihawk 2165/65 R1479T€58
Superiaecoblue 4s165/70 R1379T€36
Savaeskimo hp 2 xl245/45 R18100V€110
Maxxisvansmart snow wl2215/65 R15104T€101
Toyoproxes cf2185/55 R1480H€58
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Steenwijkerland).

Zoek jouw geschikte autoband

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar maar liefst 50%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Als je naar andere banden wilt overstappen zijn er een paar onderwerpen die belangrijk zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je budget is.

Jouw bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de zijkant van je huidige autobanden. De reeks aan cijfers en letters biedt inzicht in de benodigde maat. Krijg jij nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een voorbeeld van een bandenmaat is 205 / 70 R15 – 100H.

 • 205 betekent de breedte van de band in mm.
 • 70 is de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (in dit geval 70%.
 • De betekenis van R = Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 15 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hierbij dus 15 inch).
 • 100 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 800kg.
 • De laatste letter (H) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. betekent snelheden tot 210 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Denk na over de vraag of je veel of weinig kilometers maakt? In ons milde klimaat is de zomerband de meeste maanden een prima keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot circa 15.000 km) dan is een een all-season band een uitstekende keuze. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de wintermaanden een onmisbare keuze. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Belt-Schutsloot.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je elke winter veel gaat rijden en regelmatig op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Onkosten
Autobanden verdelen we onder in velerlei prijsklassen: Prima, uitstekend en A-segment. Welke categorie past bij jou heeft te maken met de trekkracht van de auto, rijstijl en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Michelin of Pirelli als je veel kilometers maakt, een pittige rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein autootje (bijv. een Renault Twingo) en doe je het rustig aan? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Ep of Torque.


Uitverkoop en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Vredestein of Nexen zijn best kostbaar. De slimme consument profiteert van acties en aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je hele goedkope autobanden in Belt-Schutsloot bestellen, en krijg je wel 20% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Belt-Schutsloot: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Belt-Schutsloot: tweedehands producten van goede kwaliteit die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Combideal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €152,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Wanneer je normaal rijdt gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Achterbanden een stuk langer.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom vreemde slijtage door de banden te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tenslotte is het belangrijk dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Belt-Schutsloot.

Wat kost autobanden wisselen in Belt-Schutsloot?
Vakkundig banden vervangen in Belt-Schutsloot is al mogelijk vanaf €55,00 per set van 4 (indien je band en velg in 1x laat wisselen, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €90. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €50,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. D.m.v. de Runflat eigenschap kan je nog circa 80 kilometer afleggen op het moment dat de band lek raakt. Dan rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een specialist. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Ze onderscheiden zich door een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder vervorming. Tip: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en de profieldiepte. De garages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Belt-Schutsloot.

Plaats een reactie