Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Cuijk

Nieuwe autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Cuijk? Op onze autobandenvergelijker vind je onder andere landelijke webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en servicepunten waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Tevens bieden wij handige informatie over de verschillende type banden die er zijn en leert onze keuzehulp welk product past bij jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Het is essentieel dat je alle maanden van het jaar de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Cuijk inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage kan al voor €45,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor de beste veiligheid adviseren wij om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van A-merken als Toyo scoor je al vanaf €335. B-merken als Achilles koop je al vanaf €180 per set.

Nieuwe banden laten monteren?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Cuijk

Banden wisselen in Cuijk

De bandenwissel bij een autobedrijf in Cuijk is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste weggebruikers laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Rond oktober / november gaat de winterband erop en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaat de zomerband erop. Dit zelf doen is niet eenvoudig. Daarnaast vergt het flink wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Cuijk heeft verschillende voordelen:

 • Er is geen twijfel over dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • De autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Cuijk.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een garage checkt ook of het profiel op de banden nog goed genoeg is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook als de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit het geval rond de 50.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan is met name afhankelijk van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een langere levensduur.

Auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt minder gemakkelijk. Doorgaans zien we dan ook een ongunstig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit bevordert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van de auto is al uit te voeren vanaf €65,00.

Balanceren van de autobanden
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? De oplossing is dan vaak dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Daarbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je milieuvriendelijk bezig en gaan de banden extra lang mee. Bij een wissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in Cuijk

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Cuijk? In de onderstaande tabel bekijk je autogarages en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Noord-Brabant). Deze bandenspecialisten kunnen je helpen bij repareren, (de)monteren, wisselen, trimmen, sipen, uitlijnen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl zoek je ook andere montage-garages in Boekel, Gemert-Bakel, Landerd, Uden en Grave.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-cuijk

Goedkope autobanden Cuijk

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is je misschien al opgevallen dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit hangt af van de manier waarop je rijdt, de jaarlijkse kilometrage, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht van de auto. Tip: alle Europese bandenmerken voldoen aan aan alle normen, dus ook de goedkoopste banden. De merken en modellen verdelen we onder in 3 segmenten:

ClassificatieAutoAantal kilometersRijstijlTarief
1. TopklasseVeel vermogen50.000+ Agressief188
2. PopulairGemiddelde autoDagelijks gebruikGemiddeld€113
3. EconomyLichte auto’sWeinig kilometersRustig€73

Vergelijk online bandenshops
Snel op internet de producten bestellen? In het schema hierna bekijk en vergelijk je populaire webwinkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Cuijk hebben. Op deze website vind je ook aanvullende info over: Autobanden vervangen

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Standaard worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Cuijk monteren geeft jou extra grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor een langere levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden door de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Meer grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen in de zomer.
 • Beperkte geluidsproductie.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Cuijk

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben diepe gleuven en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dat resulteert in een korte remweg, verhoogt het gripniveau en geeft een veiliger gevoel in de auto bij winterse omstandigheden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk) zijn winterbanden verplicht.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij winterse omstandigheden.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Meer controle over je auto.

Wanneer all season banden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Waar je wel op moet letten is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Een uitstekende keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet in skigebieden komt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de onkosten van nieuwe autobanden in Cuijk kopen? In de tabel in het volgende blok tref je de verwachte tarieven van de meest verkochte merken. Dit is exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website vind je ook meer informatie over: Autoverzekering.

MerkSerieAfmetingenKenmerkKosten
Michelinanakee wild140/80 R1870R€116
Continentalcontiecocontact 5205/60 R1692V€104
Vredesteinsnowtrac 5185/60 R1482T€59
Bridgestonerft!225/40 R1888Y€115
Goodyeareagle f1 asymmetric 2235/45 R1894Y€127
Dunlopk425140/90 R1570H€191
Pirellicinturato winter185/55 R1582T€96
Hankookventus s1 evo2 suv k117a285/35 R22106Y€158
Kumhowp51165/70 R1481T€51
Uniroyalms-plus 77195/60 R1588T€52
Nexenn fera su4 xl225/45 R1996W€101
Firestonewinterhawk 3195/55 R1585H€70
Superiastar cross215/60 R1796H€53
Savaeskimo s3+205/60 R1591H€80
Maxxism-917 bighorn26/8 R1444N€137
Toyos954s xl255/45 R20105V€164
Overzicht met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Cuijk).

Zoek jouw nieuwe band

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar tot 50%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Als je nieuwe banden wilt bestellen zijn er meerdere onderdelen die relevant zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat deze investering mag kosten.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de autoband. Deze unieke combi van letters en cijfers laat zien welke maat je hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. Een van de bandenmaat codes is: 155 / 65 R14 – 79H.

 • 155 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 65 geeft de hoogte van de band aan, als % van de breedte van de band (in dit voorbeeld 65%.
 • De R staat voor Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 14 geeft de velgmaat weer (hier is dat dus 14 inch).
 • 79 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In dit geval een max. belasting van 437kg.
 • De laatste waarde (H) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 210 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ben jij iemand die dagelijks veel kilometer rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een effectieve optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (rond de 10.000 km) dan is de all weather band een zuinigere optie. Rij je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is een extra winterband van november tot april echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Cuijk.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook in de winter veel op de weg zit en regelmatig op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Wat kost het?
Autobanden kun je onderbrengen in 3 prijsklassen: Goedkoopste, medium en premium. Welke groep je moet kiezen heeft te maken met gewicht/vermogen van de auto, je manier van rijden en het aantal kilometers. Schaf een A-merk aan zoals Vredestein of Nexen als je meer dan 30.000 km maakt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een groot vermogen hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een licht autootje (bijv. een Peugeot 108) en rijd je niet al te hard? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Double Coin & Sunitrac.


Dagdeals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Michelin of Maxxis hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wat verder kijkt zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op deze manier kan je heel goedkope autobanden in Cuijk bestellen, en krijg je wel 20% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Cuijk: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Gebruikte banden Cuijk: tweedehands met lichte gebruikerssporen en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €132,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Onder normale omstandigheden zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Check elke maand even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom vreemde slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Verder is het enorm aan te raden dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Cuijk.

Wat kost autobanden wisselen in Cuijk?
Banden vervangen in Cuijk kan al vanaf €47,50 voor een totale set (bij band reeds op de velg, oftewel een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €99,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €57,50 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werkt een runflat band?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door middel van de stuggere wang van de runflats is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. HIerdoor rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een vakgarage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelauto). De voordelen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Opgelet: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Controleer voor vakantie de spanning op de banden en de profieldikte. Garagehouders adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Cuijk.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie