Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Deurne

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of alleen je banden laten wisselen in Deurne? Op deze pagina vind je onder andere gerenommeerde shops gespecialiseerd in goedkope autobanden en servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. Tenslotte lees je hier aanvullende info over de verschillende soorten autobanden en vind je via de keuzehulp welk product past bij jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Het is belangrijk dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Deurne incl. balanceren en uitlijnen is al mogelijk vanaf €40,99.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor optimale veiligheid wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van toonaangevende merken als Continental bestel je al vanaf €350. Budgetmerken als Duraturn kosten gemiddeld zo’n €215 voor een complete set.

Nieuwe banden laten monteren?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Deurne

Banden wisselen in Deurne

De bandenwissel bij een autobedrijf in Deurne is cruciaal. De meeste consumenten wisselen twee keer per jaar. Rond oktober / november zetten we de winterband eronder en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaan we over op zomerbanden. De banden verwisselen is een precies werkje. Verder vraagt het de nodige ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Deurne ontneemt veel stress:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • De autobanden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Soms heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Deurne.

Wanneer moet ik wisselen?
Een bandenservice analyseert ook of het profiel op de banden niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook in het geval de band uitgedroogd of beschadigd is worden nieuwe banden aanbevolen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 50.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden is met name afhankelijk van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wanneer auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt niet prettig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt licht of juist zwaar. Doorgaans zien we dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. De kern van uitlijnen is dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit leidt tot een optimale wegligging, een laag brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van de auto is al uit te voeren vanaf €87,50.

Balanceren van de banden
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Het kan maar zo zijn dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo rijd je een stuk veiliger, het rijdt zuiniger en je banden gaan langer mee. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zit dit meestal inbegrepen.

Banden garages in Deurne

In no-time en voordelig banden vervangen in Deurne? In de tabel in het volgende blok vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit de buurt (provincie Noord-Brabant). Deze autogarages zijn gespecialiseerd in (de)monteren, uitlijnen, balanceren, trimmen, repareren, wisselen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op dit portaal tref je ook andere montage-garages in Laarbeek, Asten, Someren, Helmond en Son en Breugel.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-deurne

Goedkope autobanden Deurne

Zoek jij ook een tweede set banden voor je auto? Je merkt al snel het (online) aanbod gigantisch is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt vooral af van het remgedrag, de gebruiksintensiteit, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Let op: de bandenmerken uit Europa voldoen aan aan alle normen, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende banden verdelen we onder in 3 categorieën:

ClassificatieSoort autoKilometrageRij-kenmerkPrijzen
1. Hoogste klasseZware wagensVanaf 40.000Dynamisch186
2. Prijs-kwaliteitNormale autoTot 30.000 kmDoorsnee€108
3. GoedkoopsteKleine autootjesWeinig gebruikSimpel €68

Online banden webwinkels vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In het volgende schema doorzoek je de beste aanbieders die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Deurne hebben. Op dit portaal ontdek je ook nuttige informatie over: Autobanden verwisselen

Zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. In de basis is dit vanaf de periode rond maart / april. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Deurne monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een langere levensduur van de band en voert het water uitstekend af door de brede sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Deurne

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben een dieper profiel en het rubber is een stuk zachter. Dit leidt tot een kortere remweg, geeft meer grip en een stabiele wegligging bij sneeuw of ijzel. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Zweden) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • De beste keuze van oktober tot en met maart.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Wanneer rijden op all season banden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door plezier van hebt. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Een belangrijk nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Een uitstekende keuze als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de prijzen van nieuwe autobanden in Deurne kopen? In de onderstaande tabel beiden wij de standaard prijzen van verschillende soorten en merken. Deze prijzen zijn excl. uitlijnen, balanceren en monteren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt ontdek je ook aanvullende info over: Verzekering voor de auto.

MerkTypeAfmetingenPrestatieTarief
Michelinlatitude tour hp255/50 R20109W€235
Continentalcontigo!80/90 R1642J€63
Vredesteinwintrac xtreme s245/65 R17111H€125
Bridgestonebliz. dm v2 mfs215/80 R15102R€141
Goodyeareagle f1 asymmetric 3265/35 R22102W€193
Dunlopscootsmart110/90 R1356P€53
Pirelliwinter 240 sottozero 2245/35 R1993V€205
Hankookkinergy 4s h740215/45 R1690V€93
Kumhohp91235/55 R19101V€131
Uniroyalms-plus 77225/60 R1698H€100
Nexenroadian htx rh5235/70 R16106T€80
Firestonefirehawk245/40 R1893Y€113
Superiasa37225/55 R1699W€49
Savaeskimo suv 2215/60 R1796H€150
Maxxishp5195/55 R15V85€62
Toyoproxes t1 sport suv295/40 R21111Y€166
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Deurne).

Autobanden zoeken en vinden

Check acties en aanbiedingen en bespaar ongeveer 25%

Keuzehulp: vind in 3 stappen de juiste band

Zodra je naar andere banden wilt overstappen zijn er belangrijke specificaties waar je rekening mee moet houden. Denk aan de bandenmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat het allemaal mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat lees je af op de zijkant van je huidige autobanden. Deze unieke combi van letters en cijfers toont welke maat je moet kopen. Krijg jij nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 185 / 55 R14 – 80T.

 • 185 staat voor de breedte in millimeters.
 • 55 is een indicatie voor de bandhoogte, als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 55%.
 • De R houdt in: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 14 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit voorbeeld 14 inch).
 • 80 staat voor het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 450kg.
 • De laatste waarde (T) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. staat in ons geval voor een max. snelheid van 190 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Bedenk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een efficiënte manier van rijden. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is een een all-season band een interessant alternatief. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Een winterband rijden is dan tijdens de wintermaanden aan te raden. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Deurne.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij sneeuw en ijzel.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Wat wil ik betalen
Autobanden kun je onderbrengen in drie prijsgroepen: Economy, middenklassen en de a-merken. Welk product jij moet kiezen wordt bepaald door de inhoud van de motor, rijstijl en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Schaf een A-merk aan zoals Continental of Firestone als je veel kilometers maakt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein autootje (denk aan een Peugeot 107) en doe je het rustig aan? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld General Tire & Ovation.


Dagdeals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Goodyear of Maxxis hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wat verder kijkt profiteert van acties en aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Zodoende kan je heel goedkope autobanden in Deurne bestellen, en ontvang je tot 45% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Deurne: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Deurne: tweedehands die goed zijn nagekeken die nog vele kilometers mee kunnen.
 • All-in deal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €135,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij normaal rijgedrag hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Bekijk een keer per maand of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom overmatige slijtage door een balanceer afspraak te maken en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tenslotte moet je erop letten dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Deurne.

Wat kost autobanden wisselen in Deurne?
Bij een garage banden vervangen in Deurne regel je al voor €55,00 voor een complete set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, oftewel een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet jij uitgaan van +/- €95. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €54,00 per seizoen.

Wat zijn runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Middels de versterkte wang (zijkant) kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. HIerdoor kan je veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor bestelbussen). Wat dit type onderscheidt is het verbeterde draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Goed om te weten: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning en en de diepte van het profiel. Het algemene advies is om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Doe dit tijdens een wielenwissel in Deurne.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie