Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Neerkant

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Neerkant? Op dit portaal kan je aan de slag met de grote webshops in goedkope autobanden en lokale autogarages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Tenslotte lees je hier aanvullende info over de verschillende type banden die er zijn en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product past bij jouw budget.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Neerkant inclusief uitlijnen en balanceren is al mogelijk vanaf €42,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid adviseert de ANWB om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van de beste merken zoals Hankook zijn al te koop vanaf €345. Budgetmerken als Atlas Fs kan je al krijgen vanaf €230 voor een complete set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Neerkant

Banden wisselen in Neerkant

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Neerkant is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste auto-eigenaren kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) laten we de winterband monteren en omstreeks maart of april gaan we over op zomerbanden. Thuis de banden wisselen is een precies werkje. Daarbij eist dit ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Neerkant scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt er van uitgaan dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je amper tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Bij steeds meer services kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Neerkant.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een autogarage controleert ook of het profiel op de autoband niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook als de garage ziet dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn dien je nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na circa 32.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt met name af van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt iets naar rechts of links en stuurt licht of juist zwaar. Ook leidt het tot onnodig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Uitlijnen betekent dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit bevordert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van de auto laat je al uitvoeren vanaf €65,00.

Wanneer banden balanceren
Heb je last van een trillende auto? Wellicht is het dan zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceermachine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijdt je een stuk rustiger, ben je milieuvriendelijk bezig en vergroot dit het rijplezier. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen is dit standaard inbegrepen.

Banden garages in Neerkant

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Neerkant? In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van bandenwinkels en garages in jouw omgeving (provincie Noord-Brabant). Deze garages verlenen diensten zoals wisselen, repareren, uitlijnen, sipen, (de)monteren, trimmen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op dit portaal check je daarnaast ook montagebedrijven in Liessel, Vlierden, Beek en Donk, Mariahout en Lieshout.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-neerkant

Goedkope autobanden Neerkant

Wil je investeren in nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je ontdekt al snel dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Hieraan ten grondslag liggen rijstijl (rustig of dynamisch), de jaarlijkse kilometrage, of er met name snelweg kilometers worden gereden en kenmerken van de auto zelf. Goed om te weten: alle Europese bandenmerken zijn in de basis gewoon goed, zelfs de goedkoopste banden. De merken kunnen we terugbrengen naar 3 categorieën:

KlasseAutoKilometersRij-kenmerkPrijzen
1. A-segmentSportwagenVanaf 40.000Driftig184
2. GoedGemiddelde autoDagelijks gebruikHerkenbaar€115
3. BasisLichte auto’sWeinig kilometersZwaar€79

Bandenleveranciers vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het schema hierna doorzoek je betrouwbare online leveranciers die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Neerkant hebben. Op dit portaal tref je ook nuttige informatie over: Band op de juiste spanning

Informatie over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Normaal gesproken worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Neerkant monteren zorgt voor meer grip, verhoogt het rijcomfort, geeft minder geluidsproductie en voert het water uitstekend af vanwege de diepe sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste keuze van april t/m september.
 • Een goede wegligging en waterafvoer bij hogere temperaturen.
 • Beperkte geluidsproductie.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Neerkant

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit verbetert de remweg, beter contact met het asfalt en een stabiele wegligging bij vorst of ijzel. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Zweden, Noorwegen) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Presteren het best in de winterse periodes.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden worden steeds populairder: banden wisselen is niet nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Een vaak genoemd nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Een prima oplossing als je niet heel veel rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Benieuwd naar de kosten van nieuwe autobanden in Neerkant kopen? In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde tarieven van de meest verkochte merken. Let op: dit zijn kosten exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website zoek je ook handige informatie over: Milieuvriendelijke autobanden.

MerkSerieGroottePrestatieKosten
Michelinsuper sport p. xl245/35 R2095Y€248
Continentalcontisportcontact 5225/45 R1895Y€162
Vredesteinwintrac xtreme s245/65 R17111H€125
Bridgestoneturanza er 300205/55 R1691V€81
Goodyearultra grip 9175/65 R1490T€195
Dunlopsp sport maxx gt235/50 R1897V€150
Pirelliscorpion trail ii120/70 R1758W€123
Hankookra14205/60 R16100T€108
Kumhoes31215/65 R1698H€82
Uniroyalrainsport 3185/55 R1582H€72
Nexenn blue hd215/55 R1794V€86
Firestonewinterhawk 3205/55 R1691H€72
Superiabluewin hp205/65 R1594H€45
Savaadapto165/70 R1481T€51
Maxxisap2 all season135/80 R1573T€61
Toyos954215/45 R1791H€89
Lijst met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Deurne).

Zoek jouw nieuwe band

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar tot 40%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Indien je nieuwe banden wilt bestellen zijn er verschillende factoren die van belang zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de je band. De reeks aan cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Krijg jij nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 215 / 45 R18 – 93V.

 • 215 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 45 is een indicatie voor de bandhoogte, weergegeven als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 45%.
 • R duidt aan: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 18 staat voor de velgmaat (in dit voorbeeld 18 inch).
 • 93 staat voor het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 650 kilogram.
 • De laatste waarde (V) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 240 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Denk na over de vraag of je weinig of juist veel kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak veruit de beste keuze. Als je niet zoveel rijdt (rond de 10.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een uitstekende keuze. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je elk jaar op skivakantie? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de koude maanden zeer aantrekkelijk. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Neerkant.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij echt winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Wat kost het?
Autobanden kunnen we onderverdelen in velerlei prijsklassen: Instap, medium en topkwaliteit. Welk product aan te raden is voor jou is met name afhankelijk van de inhoud van de motor, rijstijl en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Schaf een A-merk aan zoals Dunlop of Firestone als je veel kilometers maakt, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je vooral kleine afstanden? En heb je een kleine stadsauto (denk aan een Chevrolet Spark) en doe je het rustig aan? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Achilles en Marshal.


Kortingen en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Michelin of Toyo zijn vrij duur. De slimme rijder profiteert van acties en aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Door goed te zoeken kan je extra goedkope autobanden in Neerkant bestellen, soms met wel 35% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Neerkant: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Neerkant: tweedehands met lichte gebruikerssporen met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €147,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tevens moet je erop letten dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Neerkant.

Wat kost autobanden wisselen in Neerkant?
Op locatie banden vervangen in Neerkant regel je al voor €45,00 bij 4 banden (waarbij de velgen ook worden verwisseld, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd betaal je al snel €99,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €55,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Middels de versterkte wang is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Op die manier kan jij dus nog naar huis rijden of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelauto). Wat dit type onderscheidt is het verbeterde draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Goed om te weten: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de bandenspanning en en de diepte van het profiel. Het advies is om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Neerkant.

Plaats een reactie