Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Twisk

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Twisk? Op deze website vind je onder andere toonaangevende webwinkels in goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale servicepunten waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Ook kan je aan de slag met nuttige informatie over montage, uitlijnen en balanceren en leert onze keuzehulp welk product past bij jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Het is cruciaal dat je alle maanden van het jaar de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Twisk inclusief uitlijnen en balanceren laat je al doen vanaf €44,50.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor de verkeersveiligheid wordt geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Nieuwe banden van A-merken als Goodyear scoor je al vanaf €345. budgetmerken als Goodride bestel je al vanaf €200 per 4.

Nieuwe banden laten monteren?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Twisk

Banden wisselen in Twisk

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Twisk is erg belangrijk. De meeste automobilisten doen dit twee keer per jaar. Rond oktober / november laten we de winterband monteren en als de zomer nadert rijden we verder op de zomerband. Thuis de banden wisselen is een precies werkje. Verder vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Twisk ontneemt veel stress:

 • Je bent er zeker van dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Jouw autobanden worden tevens gebalanceerd en gecheckt.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Optioneel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Twisk.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenservice weet ook of het profiel op de banden nog goed genoeg is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook wanneer we zien dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn dien je nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na circa 37.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en hangt af van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt niet zo eenvoudig. Ook leidt het tot een onnatuurlijk brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. De kern van uitlijnen is dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een lager brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €65,00.

Autobanden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Mogelijk is het zo dat je de banden moet laten balanceren. Daarbij worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo rijdt je een stuk rustiger, ben je milieuvriendelijk bezig en neemt het rijgenot flink toe. Bij een wissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Zoek banden garages in Twisk

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Twisk? In de tabel in het volgende blok bieden wij contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit de regio (provincie Noord-Holland). Deze garages zijn gespecialiseerd in repareren, (de)monteren, uitlijnen, balanceren, trimmen, wisselen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker zoek je plaatselijke montage-garages in Opperdoes, De Weere, Lambertschaag, Abbekerk en Sijbekarspel.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-twisk

Goedkope autobanden Twisk

Ben je aan het oriënteren naar een tweede set banden voor je auto? Het valt dan al gauw op dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Goed om te weten: alle Europese bandenmerken zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken kunnen we terugbrengen naar 3 segmenten:

ClassificatieAutoKilometersRijstijlKosten
1. Hoogste klasseVeel vermogenGrootverbruikerDruk€188
2. StandaardDoorsnee autoRond de 25.000Gemiddeld€114
3. BasisKleine autootjesWeinig kilometersZwaar€61

Online banden webwinkels vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het overzicht hieronder vergelijken wij betrouwbare online winkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Twisk hebben. Op deze website ontdek je ook extra informatie over: Bandenspanning

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband is geschikt als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Standaard worden deze in het voorjaar gemonteerd. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Twisk monteren geeft meer grip op het wegdek, verhoogt het rijcomfort, voorkomt onnodige slijtage en voert het water uitstekend af met behulp van de diepe sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Geadviseerd van maart tot november.
 • Hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Zorgt voor een optimale levensduur van de band.

Winterbanden wisselen Twisk

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze beschikken over meer profiel en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit verbetert de remweg, beter contact met het asfalt en biedt veiligheid en stabiliteit bij gladheid of sneeuw. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Italië, Zweden, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij gladheid of vorst.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Wat is het voordeel van all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Met name geschikt als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een belangrijk nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Geschikt als je niet al te veel kilometers rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Interesse in de kosten van nieuwe autobanden in Twisk kopen? In de onderstaande tabel beiden wij de huidige prijzen van diverse types en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl tref je ook uitgebreide info over: Zuinigste autobanden.

MerkTypeAfmetingenPrestatieKosten
Michelinx5/80 R1692Y€241
Continentalcontisportcontact 5255/40 R20101V€271
Vredesteinquatrac 5215/65 R1596H€94
Bridgestoneblizzak195/65 R1591T€61
Goodyearwrangler at adventure225/70 R16107T€117
Dunlopd251180/70 R1677H€245
Pirelliangel scooter120/70 R1251S€57
Hankookw616 xl215/55 R1697T€99
Kumhoha31 xl165/60 R1581T€68
Uniroyalms-plus 77 xl235/60 R18107V€142
Nexenn blue hd plus205/65 R1594V€61
Firestoneroadhawk215/45 R1791Y€81
Superiaecoblue195/45 R1578V€97
Savaeskimo hp 2 xl205/50 R1793V€97
Maxxisvansmart snow wl2215/70 R15109R€95
Toyos954s xl275/40 R20106V€168
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Medemblik).

Zoek jouw bandenmaat

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar zo’n 35%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Als je de banden wilt verwisselen zijn er een aantal factoren die relevant zijn. Denk aan de bandenmaat, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat lees je af op het rubber van de band. Deze unieke combi van letters en cijfers biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je op een andere velg rijden? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een voorbeeld van een bandenmaat is 155 / 70 R13 – 75 T.

 • 155 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 70 staat voor de hoogte van de zijwand, berekend als percentage van bandbreedte (in ons voorbeeld 70%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 13 geeft een indicatie van de velgmaat (hier dus 13 inch).
 • 75 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In dit geval is dat een max. belasting van 387kg.
 • De afsluitende letter (T) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 190 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga eerst na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons gematigde zeeklimaat zijn standaard zomerbanden vaak veruit de beste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (+/- 15.000 km) dan is de all weather band aan te raden. Zit je echter dagelijks veel op de weg en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is de speciale winterband van oktober/november tot maart/april zeer aantrekkelijk. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Twisk.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je elke winter veel gaat rijden en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Goedkope of dure banden?
Autobanden verdelen we onder in drie prijscategorieën: Economy, goed en premium. Welk product past bij jou wordt bepaald door de inhoud van je auto, de manier waarop je rijdt en de afstanden die je rijdt. Kies voor een A-merk als Dunlop of Hankook als je veel kilometers maakt, veel op de snelweg zit en een zware/krachtige auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Suzuki Celerio) en een rustige rijstijl? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Haida en Radar.


Acties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Dunlop of Sava zijn niet perse heel goedkoop. Wie wil besparen zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je dikwijls goedkope autobanden in Twisk bestellen, en krijg je zomaar 35% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Twisk: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Het alternatief is gebruikte banden Twisk: tweedehands producten van goede kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Totaalpakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor €152,50 per 12 maanden.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Onder normale omstandigheden moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Check elke maand even of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door de juiste band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tenslotte is het cruciaal dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Twisk.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Twisk?
Professioneel banden vervangen in Twisk kost je zo’n €45,00 voor de complete set (voor een combinatie van velg + band, dit is een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd hanteren ze tarieven van plus minus €97,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €60,00 per 12 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Met gebruikmaking van de bijzondere eigenschappen kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je onverhoopt lek rijdt. HIerdoor vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar de dealer. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat is het belang van caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelwagen). Ze onderscheiden zich door dat ze meer kilo’s kunnen dragen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn een stuk sterker. Let op: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Ga je op vakantie? Check dan de spanning op de banden en en de diepte van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om deze elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Twisk.

Plaats een reactie