Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice De Weere

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of zoek je een adres voor banden laten wisselen in De Weere? Op deze pagina ontdek je erkende online verkooppunten van nieuwe en goedkope autobanden en lokale autogarages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Daarnaast kan je aan de slag met aanvullende informatie over uitlijnen, balanceren en ontdek je in de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in De Weere inclusief demonteren, monteren en balanceren is er al vanaf €41,00.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Maar voor de algehele wordt het aanbevolen om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van A-merken als Superia scoor je al vanaf €315. B-merken als Autogreen kan je al krijgen vanaf €195 per vier.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in De Weere

Banden wisselen in De Weere

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in De Weere is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste weggebruikers laten het twee keer per jaar vervangen. Vanaf oktober of november laten we de winterband monteren en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) nemen we weer de zomerband. Op eigen houtje wisselen is een tijdrovende klus. Bovendien vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in De Weere is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Er is geen twijfel over dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Optioneel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in De Weere.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een autobedrijf checkt ook of het profiel nog voldoet aan de richtlijnen. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat het rubber versleten of uitgedroogd is moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit het geval rond de 37.500 kilometer. De levensduur van de banden hangt met name af van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Uitlijnen van de auto
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een onveilig gevoel, trekt naar 1 kant en stuurt opvallend licht of zwaar. Ook geeft het een onzuinig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een gunstiger brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Uitlijnen van de auto kan al vanaf €90,00.

Waarom banden balanceren
Last van een trillend stuur? De oplossing is dan vaak dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Hierbij plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, je bespaart op de brandstofkosten en gaan de banden extra lang mee. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in De Weere

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in De Weere? In de tabel in het volgende blok tref je garages en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Noord-Holland). Deze autogarages zijn opgeleid voor (de)monteren, balanceren, trimmen, repareren, sipen, uitlijnen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker tref je plaatselijke montage-experts in Lambertschaag, Abbekerk, Sijbekarspel, Benningbroek en Zuidermeer.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-de-weere

Goedkope autobanden De Weere

Ben jij toe aan een set andere banden voor je wagen? Je zult al snel merken dat er een ontzettend grote keuze is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt af van het remgedrag, de gebruiksintensiteit, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Opmerking: producten van EU-merken zijn in de basis gewoon goed, ook de goedkoopste banden. De verschillende producten splitsen we uit in 3 groepen:

SegmentAutoKM (jaarlijks)RijgedragKostprijs
1. TopklasseZware wagensVanaf 40.000Energiek184
2. StandaardNormale autoDagelijks gebruikGemiddeld€103
3. VoordeligBoodschappenautoWeinig gebruikRustig€61

Vergelijk online bandenshops
Snel op internet de producten bestellen? In de tabel hierna bieden we je erkende internetwinkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in De Weere hebben. Op dit portaal check je ook aanvullende info over: Autobanden controleren voor vakantie

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband is ideaal bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Doorgaans rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in De Weere monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verkleint de kans op slippen, voorkomt onnodige slijtage en een uitstekende waterafvoer vanwege de doorlopende sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer grip op normaal wegdek.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen De Weere

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze beschikken over meer profiel en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dat resulteert in een korte remweg, meer grip en een stabiele wegligging bij nat en koud weer. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Zweden) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij sneeuw of ijzel.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Perfect als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en ze geven een heel goede grip. Een belangrijk nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Geschikt als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in De Weere kopen? In het overzicht hierna vind je de doorsnee tarieven van diverse types en merken. Dit is exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website ontdek je ook nuttige informatie over: Goedkoopste autobanden.

MerkSerieGroottePrestatieTarief
Michelinprimacy 3195/55 R2095H€169
Continentalcontipremiumcontact 5215/70 R16100H€106
Vredesteinwintrac xtreme s225/65 R17102H€187
Bridgestonedueler265/60 R18110H€177
Goodyearwrangler at adventure225/75 R16108T€117
Dunlopk425160/80 R1574V€256
Pirellip-zero (pz4)285/35 R20104Y€271
Hankookwinter icept evo2 w320b245/45 R19102V€168
Kumhowp71 xl255/35 R1996V€121
Uniroyalms-plus 77235/45 R1794H€112
Nexenn blue hd plus165/60 R1577T€59
Firestonevanhawk 2175/65 R1490T€72
Superiaecoblue225/45 R1895W€53
Savaintensa suv235/70 R16106H€102
Maxxisvettura185/50 R1681V€68
Toyos954s xl285/45 R20112V€180
Opsomming met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Opmeer).

Vind jouw perfecte autoband

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar tot wel 30%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Als je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er een aantal aspecten die belangrijk zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat voor weggebruiker je bent en wat deze investering mag kosten.

De bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op het rubber van de band. De reeks aan cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Krijg jij nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 155 / 70 R13 – 75Q.

 • 155 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 70 geeft de hoogte van de band aan, als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 70%.
 • De R betekent Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 13 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit voorbeeld 13 inch).
 • 75 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 387kg.
 • De laatste waarde (Q) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 160 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga bij jezelf na of je veel of juist weinig rijdt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een effectieve optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (+/- 15.000 km) dan is een een all-season band een betere mogelijkheid. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom jij graag in de wintersportgebieden? In dat geval is de winterband tijdens de koude maanden het meest interessant. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden De Weere.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je elke winter veel gaat rijden en bij gladheid of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Prijs
Autobanden kan je kopen in drie prijscategorieën: Instap, standaard en de hoogste klasse. Welk type je moet kiezen heeft te maken met gewicht/vermogen van de auto, rijgedrag en de gebruiksintensiteit. Kies voor een A-merk als Dunlop of Pirelli als je veel op de weg zit, een pittige rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijv. een Smart Forfour) en rijd je niet al te hard? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Double Coin & Runderneuert Kingmeiler.


Dagdeals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Goodyear of Nexen zijn in de basis best duur. De slimme consument doorzoekt de aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je verrassend goedkope autobanden in De Weere bestellen, en krijg je zomaar 45% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in De Weere: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Probeer gebruikte banden De Weere: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor €157,50 per jaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. De garages adviseren om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Onder normale omstandigheden moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Check elke maand even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door een goede band-balans en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Ten derde moet je ervoor zorgen dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag De Weere.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in De Weere?
Op locatie banden vervangen in De Weere is al mogelijk vanaf €40,00 voor een complete set (voor een combinatie van velg + band, dit is een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost dit ongeveer €82,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De kosten van bandenopslag zitten rond de €65,00 per seizoen (zomer of winter).

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Met gebruikmaking van de versterkte wang (zijkant) is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. HIerdoor kan jij dus nog naar huis rijden of naar de dealer. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje is niet meer nodig.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Ze onderscheiden zich door een extra draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder vervorming. Let op: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning en en natuurlijk het profiel. Het advies is om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in De Weere.

Plaats een reactie