Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Deelen

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je banden laten wisselen in Deelen? Op deze website vind je gerenommeerde aanbieders van goedkope autobanden en lokale autogarages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Tevens bieden wij uitgebreide info over de banden waar je uit kunt kiezen en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product geschikt is voor jouw rijgedrag.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Het is cruciaal dat je elk seizoen rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Deelen inclusief uitlijnen en balanceren is er al vanaf €44,50.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor optimale veiligheid is het verstandig om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Autobanden van populaire merken zoals Hankook koop je al vanaf €330. budgetmerken als Compass kosten ongeveer €225 voor een hele set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Deelen

Banden wisselen in Deelen

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Deelen is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste auto-eigenaren laten het twee keer per jaar vervangen. In het najaar zetten we de winterband eronder en vanaf het voorjaar zetten we de zomerband er weer onder. Zelf wisselen is een tijdrovende klus. Daarbij vraagt dit om ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Deelen heeft verschillende voordelen:

 • Je weet zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • De autobanden worden meestal ook gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Soms kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Deelen.

Wanneer moet ik wisselen?
Een banden montagebedrijf checkt ook of het profiel op de banden nog volstaat. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook op het moment dat de band uitgedroogd of beschadigd is worden nieuwe banden aanbevolen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 37.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt met name af van de rijstijl en type wegdek. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt iets naar rechts of links en stuurt minder gemakkelijk. Tevens zie je daarbij onnodig brandstofverbruik en abnormale slijtage. De kern van uitlijnen is dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit verbetert de wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto is al uit te voeren vanaf €87,50.

Balanceren van de banden
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? In dat geval kan het zijn dat je de banden moet laten balanceren. D.m.v. een speciale machine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, verbruik je minder benzine en neemt het rijgenot flink toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zit dit bij de prijs in.

Vind banden garages in Deelen

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Deelen? In de tabel in het volgende blok vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten in de buurt (provincie Gelderland). Deze garages kunnen je helpen bij repareren, trimmen, sipen, wisselen, balanceren, (de)monteren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Middels onze vergelijker zoek je ook montageservices in Wolfheze, Heveadorp, Heelsum, Doorwerth en Oosterbeek.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-deelen

Goedkope autobanden Deelen

Zoek jij ook nieuwe banden voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit is met name afhankelijk van de rijstijlen, de gebruiksintensiteit, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en de eigenschappen van de auto. Advies: de bandenmerken uit Europa voldoen aan aan alle normen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken en modellen splitsen we uit in 3 groepen:

ClassificatieType autoKM (jaarlijks)RijstijlKosten
1. PremiumVeel vermogenVeel kilometersPittig197
2. MiddenklasseNormale autoRond de 25.000Modaal€117
3. InstapStadsautootje< 15.000Kalm€65

Online banden webwinkels vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de tabel hierna check en vergelijk je populaire webshops die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Deelen hebben. Via deze website zoek je ook nuttige informatie over: Autobanden voor op reis

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband is de beste keuze wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Doorgaans is dit vanaf de periode rond maart / april. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Deelen monteren bevordert de grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor minder slijtage en een uitstekende waterafvoer dankzij de doorlopende sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Zorgt voor minimale slijtage.

Winterbanden laten wisselen Deelen

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Het gevolg is een korte remweg, directer contact met de weg en een ideale rijervaring bij gladheid of sneeuw. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Zweden, Italië, Frankrijk, Zwitserland) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Aanbevolen bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Ideaal als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Minpunt is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Met name geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de onkosten van nieuwe autobanden in Deelen kopen? In de volgende tabel vind je de prijsindicaties van verschillende merken en modellen. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op dit portaal lees je ook uitgebreide info over: Voordeligste autobanden.

MerkTypeGrootteVermogenTarief
Michelindesert race90/90 R2154R€115
Continentalcontiecocontact 5185/50 R1681H€105
Vredesteinquatrac pro225/45 R1794V€90
Bridgestonem730295/80 R23152M€438
Goodyearvector 4seasons gen-2205/55 R1694V€126
Dunlopsp sport maxx gt275/35 R20102Y€208
Pirellimt21140/80 R1870R€97
Hankookwinter rw06 rw06175/65 R1486T€72
Kumhops91 xl255/45 R19104Y€121
Uniroyalrain max 3215/75 R16116R€106
Nexenn fera su1 xl205/45 R1788V€72
Firestonevanhawk2205/65 R16107T€121
Superiabluewin hp185/65 R1588T€40
Savaadapto155/70 R1375T€48
Maxxismecotra me3215/65 R1596H€107
Toyoopen c.ut225/60 R18100H€100
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Ede).

Zoek direct jouw band

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar plus minus 30%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Zodra je nieuwe banden gaat kopen zijn er meerdere details die relevant zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat het allemaal mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat lees je af op de wang van de je band. Deze unieke combi van letters en cijfers geeft weer wat de actuele maat is. Krijg jij nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 255 / 35 R19 – 96H.

 • 255 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 35 staat voor de hoogte van de zijwand, weergegeven als percentage van de breedte (in dit geval 35%.
 • De R betekent Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 19 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in ons voorbeeld 19 inch).
 • 96 geeft de maximale draagkracht weer. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 710 kilogram.
 • De laatste waarde (H) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. correspondeert met een max. snelheid van 210 km/h.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Bedenk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons milde klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de beste optie. Als je relatief weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een geschikt type. Maak je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een extra winterband tijdens de winterse periodes zeer aantrekkelijk. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Deelen.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook in de winter veel op de weg zit en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Dure of goedkope banden?
Autobanden zijn beschikbaar in allerlei prijscategorieën: Budget, uitstekend en de a-merken. Welke klasse past bij jou hangt af van het gewicht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het aantal afgelegde kilometers. Schaf een A-merk aan zoals Dunlop of Toyo in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, graag hard optrekt en een auto met een sterke motor hebt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een klein autootje (neem een Opel Karl) en rijd je rustig? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Kormo & Tristar Fs.


Deals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Vredestein of Toyo zijn niet perse voordelig. De slimme consument doorzoekt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je verrassend goedkope autobanden in Deelen bestellen, en ontvang je tot 20% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Deelen: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Kies voor gebruikte banden Deelen: tweedehands artikelen van prima kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Combideal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor slechts €162,50 per jaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Wanneer je auto juist uitgelijnd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Bekijk een keer per maand of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door een balanceer afspraak te maken en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Verder is het van groot belang dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Deelen.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Deelen?
Bij een garage banden vervangen in Deelen regel je al voor €35,00 voor de complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit is een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost dit circa €89,99. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €65,00 per 12 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Met behulp van de verstevigde wanden is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de lucht uit je band is. In die situatie rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook niet meer aan de orde.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelwagen). Ze onderscheiden zich door een optimaal draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Opgelet: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je op vakantie? Check dan de spanning en de profielkwaliteit. Wij raden aan om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Deelen.

Plaats een reactie