Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Doorwerth

Nieuwe autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Doorwerth? Op deze pagina tref je toonaangevende webwinkels in voordelige autobanden van alle merken en contactgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Tevens bieden wij handige informatie over de verschillende soorten autobanden en vertelt onze keuzehulp welk product rijmt met jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Doorwerth inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen is er al vanaf €40,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor optimale veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van bekende merken als Sava scoor je al vanaf €330. B-merken als Event bestel je al vanaf €215 per set.

Banden wisselen in Doorwerth

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Doorwerth is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste consumenten laten het twee keer per jaar vervangen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) rijden we op de winterband en vanaf het voorjaar nemen we weer de zomerband. Op eigen houtje wisselen is een precies werkje. Verder vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Doorwerth scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt erop vertrouwen dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Jouw autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Eventueel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Doorwerth.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een banden montagebedrijf kan je ook vertellen of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat de band uitgedroogd of beschadigd is is het tijd voor nieuwe banden. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 30.000 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met de rijstijl en type wegdek. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt naar één kant en stuurt niet zo eenvoudig. Vaak heeft de auto dan ook een te hoog brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit geeft een veilige wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een personenauto is al uit te voeren vanaf €70,00.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? De kans bestaat dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Hierbij wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je milieuvriendelijk bezig en vergroot dit het rijplezier. Bij een wissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Banden garages in Doorwerth

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Doorwerth? In het overzicht hierna tref je de gegevens van verschillende bandenwinkels uit jouw regio (provincie Gelderland). Deze garages zijn opgeleid voor wisselen, sipen, repareren, trimmen, uitlijnen, balanceren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op Autobandenspot.nl tref je ook montage-specialisten in Oosterbeek, Huissen, De Klomp, Ederveen en Lunteren.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-doorwerth

Goedkope autobanden Doorwerth

Zoek jij ook nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je ontdekt al snel dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit heeft te maken met de rijstijlen, de afstanden die je rijdt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het gewicht en vermogen van de auto. Belangrijk: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge eisen, dus ook de goedkoopste banden. De banden worden vaak onderverdeeld in 3 classificaties:

SegmentType autoKm p/jaarWegcontactPrijzen
1. A-segmentVeel powerMeer dan 45.000Energiek182
2. UitstekendNormale autoTot 30.000 kmModaal€107
3. InstapKleine autootjesBeperkt gebruikStatisch€76

Vergelijk banden webshops
Via internet je aankopen doen? In het volgende schema doorzoek je populaire webshops die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Doorwerth hebben. Op deze website vind je ook uitgebreide info over: Run-on-flat banden

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Normaal gesproken worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Doorwerth monteren geeft jou extra grip, betere acceleratie, voorkomt onnodige slijtage en een goede waterafvoer door de lange sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Meer grip en een korte remweg.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Winterbanden wisselen Doorwerth

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en het rubber is een stuk zachter. Dat resulteert in een korte remweg, meer grip en een stabiele wegligging bij vorst of ijzel. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Italië) zijn winterbanden verplicht.

 • Aanbevolen van oktober tot en met maart.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Wanneer 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een prima oplossing als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een belangrijk nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Een uitstekende keuze als je weinig kilometers maakten niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de kosten van nieuwe autobanden in Doorwerth kopen? In de tabel in het volgende blok vind je de verwachte tarieven van verschillende merken en modellen. Prijzen zijn exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook meer informatie over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden.

MerkSoortFormaatPrestatieTarief
Michelinpilot power 3190/50 R1773W€136
Continentalcontipremiumcontact 5225/60 R1799H€113
Vredesteinwintrac xtreme s275/40 R21107W€178
Bridgestoneblizzak195/50 R1688H€102
Goodyearefficientgrip performance215/55 R1697W€124
Dunlopd401 rear (harley-davidson) (t)150/80 R1677H€192
Pirellirosso corsa180/55 R1773W€189
Hankookkinergy eco k425185/60 R1584H€65
Kumhops91xl285/30 R1998Y€157
Uniroyalrain max 3225/75 R16120R€118
Nexenn fera ru1 xl255/45 R20105W€126
Firestonedestination wi225/65 R17102T€130
Superiabluewin235/45 R1797V€52
Savaeskimo s3 plus165/70 R1481T€54
Maxxiss-pro275/45 R20110W€210
Toyos953a xl ao205/50 R1793H€92
Tabel met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Renkum).

Welke bandenmaat zoek je?

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar zo’n 25%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Op het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er belangrijke zaken die relevant zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en natuurlijk het budget.

Jouw bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de je band. Deze getallen en letters combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Krijg jij nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Een voorbeeld van een bandenmaat is 235 / 40 R19 – 96V.

 • 235 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 40 is een indicatie voor de bandhoogte, als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 40%.
 • De R betekent Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 19 geeft een indicatie van de velgmaat (in ons voorbeeld 19 inch).
 • 96 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 710 kilogram.
 • De afsluitende letter (V) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 240 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga bij jezelf na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een effectieve optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot zo’n 15.000 km) dan is de all weather band een uitstekende keuze. Zit je echter dagelijks veel op de weg en ga je graag op wintersport? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de winterse periodes het meest interessant. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Doorwerth.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij vorst of sneeuw.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Wat wil ik betalen
Autobanden kan je bestellen in verschillende prijssegmenten: Goedkoopste, middenklassen en topklasse. Welk segment jij moet kiezen wordt bepaald door het gewicht van de auto, je manier van rijden en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Goodyear of Sava als je veel kilometers maakt, een dynamische rijder bent en een high-performance auto rijdt. Zit je niet al te veel in de auto en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een licht autootje (bijvoorbeeld een Citroën C1) en rijd je niet al te hard? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Formula en Roadstone.


Acties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Dunlop of Pirelli zijn vrij duur. De slimme automobilist doorzoekt de aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op basis daarvan kan je heel goedkope autobanden in Doorwerth bestellen, en regel je snel 40% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Doorwerth: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Gebruikte banden Doorwerth: tweedehands die goed zijn nagekeken die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €167,50 per jaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Wanneer je auto juist uitgelijnd is gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom vreemde slijtage door ze te laten balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tevens moet je ervoor zorgen dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Doorwerth.

Wat kost autobanden wisselen in Doorwerth?
Banden vervangen in Doorwerth kan al vanaf €52,50 voor de complete set (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit is een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €99,99 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €54,00 per 12 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door de versterkte wang (zijkant) kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de band onverhoopt lek raakt. Zo rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een specialist. Een reservewiel of thuiskomertje worden zo dus ook bespaard.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De pluspunten hiervan zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Opgelet: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldiepte. Het algemene advies is om deze elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Doorwerth.

Plaats een reactie