Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Benningbroek

Nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Benningbroek? Op www.autobandenspot.nl vind je onder andere gerenommeerde aanbieders van voordelige autobanden van alle merken en lokale garages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Daarnaast tref je hier belangrijke informatie over de verschillende soorten autobanden en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product matcht met jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Het is cruciaal dat je in winter, lente, zomer en herfst rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Benningbroek inclusief montage, balanceren en ventiel laat je al doen vanaf €39,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Gewoon goede banden van de betere merken als Nexen kan je al krijgen vanaf €325. Budgetmerken als Barkley koop je al vanaf €215 per set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Benningbroek

Banden wisselen in Benningbroek

De bandenwissel bij een autobedrijf in Benningbroek is essentieel. De meeste autorijders doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Vanaf oktober of november nemen we de winterband en rond maart / april laten we de zomerband monteren. Dit zelf verwisselen is best een complexe klus. Daarbij eist dit wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Benningbroek is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je weet 100% zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je geen tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Soms kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Benningbroek.

Wat is de levensduur van banden?
Een autogarage bekijkt ook of de profieldiepte nog volstaat. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook wanneer de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 40.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Check elke maand je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Wanneer auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt iets naar rechts of links en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Ook leidt het tot een onnatuurlijk brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. De kern van uitlijnen is dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit leidt tot een optimale wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Een wagen uitlijnen kost om en nabij de €90,00.

Informatie over banden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? De kans bestaat dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, het rijdt zuiniger en neemt het rijgenot flink toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Benningbroek

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Benningbroek? In het overzicht hierna vind je garages en bandenwinkels in de buurt (provincie Noord-Holland). Deze montagebedrijven zijn opgeleid voor repareren, wisselen, trimmen, sipen, uitlijnen, (de)monteren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op deze website zoek je plaatselijke montage-garages in Zuidermeer, De Goorn, Berkhout, Ursem en Ursem.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-benningbroek

Goedkope autobanden Benningbroek

Wil je investeren in extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel merken dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit heeft te maken met het remgedrag, het dagelijkse gebruik, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Tip: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge eisen, dus ook de goedkoopste banden. De banden kunnen we terugbrengen naar 3 classificaties:

CategorieAutoKilometrageRijstijlPrijzen
1. PremiumZware wagensMeer dan 45.000Driftig€196
2. MiddenklasseGemiddelde autoRond 30.000Normaal€103
3. VoordeligStadsautootjeMinder dan 15.000Statisch€61

Online banden webwinkels vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het volgende overzicht doorzoek je toonaangevende online aanbieders die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Benningbroek hebben. Op Autobandenspot.nl vind je ook extra informatie over: Runflat banden

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Standaard worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Benningbroek monteren geeft jou extra grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor minder slijtage en voert het water uitstekend af door de doorlopende sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Optimale grip op het wegdek bij hogere temperaturen.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Direct winterbanden wisselen Benningbroek

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een kortere remweg, beter contact met het asfalt en dus minder kans ongelukken in de winterse periodes. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Luxemburg, Noorwegen, Zweden) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij winterse omstandigheden.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

all season banden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Ideaal als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Een belangrijk nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Geschikt als je maximaal 15.000 maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de kosten van nieuwe autobanden in Benningbroek kopen? In de onderstaande tabel vind je de verwachte prijzen van diverse types en merken. Deze prijzen zijn excl. het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website vind je ook aanvullende info over: Veilig autorijden.

MerkSoortGrootteKenmerkKosten
Michelinprimacy 3225/55 R1797Y€168
Continentalcrosscontact atr265/45 R20108W€239
Vredesteinwintrac xtreme s215/45 R1791V€149
Bridgestoneturanza215/50 R1791H€94
Goodyearvector 4seasons gen-2205/55 R1795V€125
Dunlopd404180/70 R1576H€202
Pirellipzero255/35 R1996Y€230
Hankookkinergy 4s h740155/60 R1574T€60
Kumhowp71 xl255/35 R1894V€119
Uniroyalms-plus 77 xl255/50 R19107V€133
Nexenn fera su1 xl235/40 R1996Y€111
Firestonemultihawk165/70 R1481T€49
Superiaecoblue hp205/55 R1691V€44
Savaadapto175/70 R1484T€58
Maxxisat-771205/70 R1596T€89
Toyos954s xl235/60 R17106H€110
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Medemblik).

Zoek jouw geschikte autoband

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar maar liefst 40%

Keuzehulp: welke banden horen op mijn auto?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er meerdere aspecten die belangrijk zijn. Denk aan de bandenmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat je budget is.

Jouw bandenmaat
De maat is vermeld op het rubber van de band. De reeks aan cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Krijg jij nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 145 / 80 R13 – 75M.

 • 145 staat voor de breedte in millimeters.
 • 80 slaat op de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (in dit geval 80%.
 • De R betekent Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 13 biedt inzicht in de velgmaat (in dit voorbeeld 13 inch).
 • 75 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 387 kilogram.
 • De laatste letter (M) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. correspondeert met een max. snelheid van 130 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ben jij iemand die weinig of juist veel kilometers maakt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband de meeste maanden de beste optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (rond de 10.000 km) dan is de vierseizoenenband een betere mogelijkheid. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rijd je ook in de winter in de bergen? In dat geval is de winterband van oktober/november tot maart/april een onmisbare keuze. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Benningbroek.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij winterse omstandigheden.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Onkosten
Autobanden kan je vinden in allerlei prijsgroepen: Voordeel, gemiddeld en de a-merken. Welke groep voor jou geschikt is heeft te maken met gewicht/vermogen van de auto, de manier waarop je rijdt en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Ga voor A-merken als Michelin of Sava op het moment dat je veel rijdt, een dynamische rijder bent en een high-performance auto rijdt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Renault Twingo) en doe je het rustig aan in het verkeer? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Conti & Viatti.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Goodyear of Firestone zijn niet goedkoop. Wie wat verder kijkt koopt uitsluitend aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Zo kan je verrassend goedkope autobanden in Benningbroek bestellen, soms met wel 25% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Benningbroek: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Benningbroek: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Alles-in-1: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €145,00 op jaarbasis.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Achterhaal een paar keer per jaar hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor een balanceer afspraak te maken en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ten derde is het belangrijk dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Benningbroek.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Benningbroek?
Op korte termijn banden vervangen in Benningbroek kan al vanaf €42,50 bij 4 banden (voor een combinatie van velg + band, dit heet een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost dit circa €82,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €55,00 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werken runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Met gebruikmaking van de extra sterke stukken in de wang kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Zo rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een garage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel is niet meer nodig.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelauto). Ze onderscheiden zich door dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en sterker ontwikkeld. Tip: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning nog op orde is en en de diepte van het profiel. Garagehouders adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Benningbroek.

Plaats een reactie