Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Ursem

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Ursem? Op dit portaal tref je de meest populaire leveranciers van nieuwe en goedkope autobanden en adresgegevens voor een snelle bandenwissel. Tenslotte vind je hier handige info over de soorten banden die er allemaal zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product past bij jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Let er op dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Ursem inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage kan al voor €45,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor jouw eigen veiligheid wordt geadviseerd om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van de beste merken zoals Pirelli kosten ongeveer €305. B-merken als Dayton kosten ongeveer €225 voor een hele set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Ursem

Banden wisselen in Ursem

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Ursem is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste consumenten wisselen twee keer per jaar. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) zetten we de winterband eronder en ronde maand maart nemen we weer de zomerband. Zelf banden verwisselen is best een complexe klus. Daarnaast eist dit ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Ursem ontneemt veel stress:

 • Er is geen twijfel over dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Bij sommige aanbieders kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Ursem.

Wanneer moet ik wisselen?
Een bandenservice kan je ook vertellen of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook als de garage ziet dat de band beschadigd of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 50.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een onveilig gevoel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt zwaar. Je krijgt ook te maken met een verhoogd brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Met uitlijnen bedoelen we dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Het gevolg is een goede wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Een wagen uitlijnen is al uit te voeren vanaf €84,99.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Hoor of voel je getril in de auto? Grote kans dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, ben je duurzamer bezig en vergroot dit het rijplezier. Bij een bandenwissel is dit standaard inbegrepen.

Vind banden garages in Ursem

Snel en voordelig banden vervangen in Ursem? In het onderstaande schema bekijk je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit de buurt (provincie Noord-Holland). Deze lokale garages hebben ervaring met wisselen, (de)monteren, sipen, uitlijnen, repareren, balanceren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker ontdek je eveneens montagepunten in Spierdijk, Schermerhorn, Scharwoude, Avenhorn en Oudendijk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-ursem

Goedkope autobanden Ursem

Op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel merken dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Welke moet ik nu kopen? Dit heeft te maken met het remgedrag, de gebruiksintensiteit, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Belangrijk: de banden van Europese fabrikanten zijn in de basis gewoon goed, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we uiteenzetten in 3 classificaties:

CategorieType autoKilometrageWegliggingKosten
1. KwaliteitGrote motorVeel kilometersDynamisch185
2. GoedDoorsnee autoCirca 25.000Doorsnee€114
3. VoordeelLichte auto’sBeperkt gebruikLog€67

Bandenleveranciers vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het schema hierna bekijk en vergelijk je betrouwbare online aanbieders die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Ursem hebben. Op deze website ontdek je ook nuttige informatie over: Beste autobanden

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. In de regel laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Ursem monteren zorgt voor meer grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, het maximaliseert de levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer door de brede sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Geeft minder geluidsproductie.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Ursem

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Het gevolg is een korte remweg, bevordert de grip en dus minder kans ongelukken tijdens de wintermaanden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Zweden, Italië, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • De beste prestatie van oktober tot en met maart.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Wanneer rijden op all season banden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn steeds meer in trek: banden wisselen is niet nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Met name geschikt als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Ursem kopen? In het overzicht hierna bekijk je de doorsnee prijzen van enkele populaire modellen en types. Dit is exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website tref je ook aanvullende info over: Cijfers en letters op autobanden.

MerkSoortFormaatKenmerkPrijs
Michelincrossclimate215/65 R17103V€215
Continentalconticrosscontact lxsport285/40 R22110Y€322
Vredesteinsnowtrac 5185/70 R1488T€88
Bridgestoneturanza235/40 R1996W€149
Goodyearduragrip185/65 R1588T€104
Dunloparrowmax streetsmart110/70 R1754H€98
Pirelliscorpion verde all season275/40 R21107V€190
Hankookwinter icept evo2 w320255/35 R2097W€194
Kumhowp71225/50 R1794H€85
Uniroyalrainexpert 3 suv fr xl205/80 R16104T€85
Nexennblue 4 season185/60 R1482T€46
Firestonedestination235/65 R17108V€114
Superiabluewin235/55 R19105H€67
Savaintensa uhp225/55 R1695W€91
Maxxishp-m3225/55 R1999V€112
Toyos954s xl255/65 R17114H€122
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Koggenland).

Autobanden zoeken en vinden

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar maar liefst 30%

Keuzehulp: welke banden passen bij mij?

Wanneer je nieuwe banden wilt bestellen zijn er een paar aspecten die invloed hebben op de beste keuze. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de zijkant van je huidige autobanden. Deze combinatie van cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Koop je ook nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een van de bandenmaat codes is: 90 / 90 R16 – 74V.

 • 90 betekent de breedte van de band in mm.
 • 90 slaat op de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 90%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 16 beschrijft de velgmaat (in ons voorbeeld 16 inch).
 • 74 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 375kg.
 • De laatste letter (V) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 240 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Denk na over de vraag of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband bijna het hele jaar door veruit de beste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een uitstekende keuze. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je graag op wintersport? Dan is een extra winterband van oktober/november tot maart/april het meest interessant. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Ursem.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook in de winter veel op de weg zit en bij vorst en/of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Onkosten
Autobanden kan je vinden in 3 prijsklassen: Prima, middenklassen en topkwaliteit. Welk artikel je moet kiezen wordt bepaald door het aantal PK’s van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het aantal kilometers. Neem een A-merk zoals Bridgestone of Superia als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een groot vermogen hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? En heb je een kleine stadsauto (neem een Seat Mii) en houd je er een rustige rijstijl op na? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Gt Radial en Tecnica.


Dagdeals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Vredestein of Nexen zijn de duurste op de markt. De slimme automobilist bestelt scherpe aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Zo kan je heel goedkope autobanden in Ursem bestellen, en krijg je wel 50% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Ursem: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Ursem: tweedehands producten van goede kwaliteit met minimale slijtage.
 • Alles-in-1-pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €165,00 per kalenderjaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Zoek maandelijks uit of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor eens in de zoveel tijd te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Als laatste moet je ervoor zorgen dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Ursem.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Ursem?
Professioneel banden vervangen in Ursem regel je al voor €50,00 voor een totale set (voor een combinatie van velg + band, we noemen dit een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden betaal je al snel €94,95 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De kosten van bandenopslag zitten rond de €55,00 per half jaar.

Wat zijn runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Geholpen door de stuggere wang van de runflats kan je nog 80 kilometer doorrijden als de lucht uit je band is. Dan is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een specialist. Een reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook niet meer aan de orde.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelauto). Je kunt rekenen op een hoger draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Aandachtspunt: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan de spanning van de banden en de status van het profiel. De garages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Ursem.

Plaats een reactie