Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Borgsweer

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Borgsweer? Op Autobandenspot.nl ontdek je de meest populaire aanbieders van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale garages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Ook lees je hier uitgebreide info over uitlijnen, balanceren en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product rijmt met jouw rijstijl.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Het is essentieel dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Borgsweer incl. balanceren en uitlijnen heb je al vanaf €43,50.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen adviseert de ANWB om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Autobanden van toonaangevende merken als Kumho Tyres zijn er al vanaf €325. budgetmerken als Imperial All zijn al te koop vanaf €215 voor een hele set.

Nieuwe banden laten monteren?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Borgsweer

Banden wisselen in Borgsweer

De bandenwissel bij een autobedrijf in Borgsweer is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste auto-eigenaren laten het twee keer per jaar vervangen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) kiezen we voor de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) nemen we weer de zomerband. Op eigen houtje wisselen is een behoorlijke operatie. Daarnaast eist dit ruimte die niet iedereen heeft en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Borgsweer heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt er van uitgaan dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • De banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Borgsweer.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Het bandenbedrijf checkt ook of de profieldiepte nog goed genoeg is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook op het moment dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn dien je nieuwe banden te nemen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 45.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden is met name afhankelijk van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Uitlijnen van de auto
Een verkeerd uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt raar. Ook leidt het tot een te hoog brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen houdt in dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een lager brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Een auto uitlijnen is al uit te voeren vanaf €79,99.

Wat is banden balanceren
Last van een trillend stuur? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd moeten worden. Hierbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, je rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Lokale banden garages in Borgsweer

Direct en goedkoop banden vervangen in Borgsweer? In de volgende tabel vind je garages en bandenwinkels uit de buurt (provincie Groningen). Deze lokale garages zijn gespecialiseerd in repareren, wisselen, trimmen, sipen, balanceren, uitlijnen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Via deze website zoek je ook andere montagebedrijven in Termunterzijl, Termunten, Woldendorp, Wagenborgen en Nieuwolda.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-borgsweer

Goedkope autobanden Borgsweer

Ben jij toe aan nieuwe banden voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Wat is nu voor mij het beste product? Dat wordt bepaald door de manier waarop je rijdt, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en wat voor type auto je rijdt. Opmerking: de bandenmerken uit Europa voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De banden worden vaak onderverdeeld in 3 classificaties:

SegmentAutoKilometrageRijstijlPrijzen
1. A-merkVeel trekkrachtVanaf 40.000Druk187
2. PopulairNormale autoCirca 25.000Doorsnee€118
3. BasisKleine autootjesWeinig kilometersEenvoudig€64

Online banden webwinkels vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het volgende schema bieden we je de beste online winkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Borgsweer hebben. Op deze website zoek je ook uitgebreide info over: Maximale snelheid en draagcapaciteit

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband rijd je wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Meestal laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Borgsweer monteren geeft meer grip op het wegdek, een kortere remweg, geeft minder geluidsproductie en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer vanwege de lange sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Borgsweer

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben diepe gleuven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een korte remweg, geeft meer grip en een veilige rijervaring bij vorst of ijzel. In meerdere EU landen (als Duitsland en Noorwegen, Frankrijk, Oostenrijk, Zweden, Luxemburg, Zwitserland) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Aanbevolen vanaf eind oktober tot begin april.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een uitstekende keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een vaak genoemd nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • De beste keuze als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de tarieven van een set nieuwe autobanden in Borgsweer kopen? In de onderstaande tabel bekijk je de verwachte tarieven van verschillende merken en modellen. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt check je ook uitgebreide info over: Banden in de winter.

MerkSerieFormaatVermogenPrijs
Michelinlattitude sport 3255/45 R20101W€225
Continentalwintercontact ts 860 s295/35 R20105V€280
Vredesteinsportrac 5175/60 R1479H€60
Bridgestoneblizzak175/70 R1382T€75
Goodyearexcellence245/40 R2099Y€260
Dunlopsp sport 01 a225/45 R1791W€106
Pirelliscorpion winter mo235/55 R19101H€166
Hankookwinter icept evo2 w320255/40 R1899V€170
Kumhokh27175/60 R1479H€49
Uniroyalrainexpert175/60 R1479H€72
Nexenwinguard wt1195/75 R16107R€77
Firestonefirehawk225/45 R1895Y€124
Superiaecoblue 4s225/45 R1794W€50
Savaadapto155/70 R1375T€48
Maxxisap2 all season225/50 R1798V€93
Toyoproxes cf2195/50 R1582H€54
Schema met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Delfzijl).

Autobanden zoeken en vinden

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar tot 25%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden nodig hebt zijn er een paar specificaties waar je over na moet denken. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en natuurlijk het budget.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt geperst op het rubber van de band. Deze unieke combi van letters en cijfers toont welke maat je moet kopen. Krijg jij nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een van de bandenmaat codes is: 215 / 70 R15 – 109S.

 • 215 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 70 geeft de hoogte van de band aan, weergegeven als percentage van de breedte (hier is dat dus 70%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 15 staat voor de velgmaat (in ons voorbeeld 15 inch).
 • 109 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 1030 kilogram.
 • De laatste waarde (S) geeft de maximumsnelheid van de band weer. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 180 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga bij jezelf na of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het milde klimaat van Nederland zijn standaard zomerbanden vaak veruit de beste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (rond de 10.000 km) dan is de all weather band een interessant alternatief. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? In dat geval is de winterband tijdens de koude maanden zeer aantrekkelijk. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Borgsweer.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij sneeuw en ijzel.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Prijs
Autobanden verdelen we onder in allerlei prijssegmenten: Koopjes, goed en het topsegment. Welk artikel voor jou geschikt is heeft te maken met de inhoud van je auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de gebruiksintensiteit. Bestel een A-merk als bijv. Continental of Nexen als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een klein autootje (denk aan een Nissan Pixo) en houd je er een rustige rijstijl op na? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Falken en Zeetex.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Continental of Toyo zijn vrij duur. De slimme rijder koopt uitsluitend aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Zo kan je extra goedkope autobanden in Borgsweer bestellen, en regel je snel 45% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Borgsweer: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Borgsweer: tweedehands onderdelen met garantie die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor €165,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij normaal gebruik kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Check elke maand even of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tenslotte is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Borgsweer.

Hoe duur is autobanden wisselen in Borgsweer?
Professioneel banden vervangen in Borgsweer laat je al uitvoeren voor €37,50 per set van 4 (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit heet een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden betaal je al snel €100. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De bandenopslag kost ongeveer €60,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Dankzij de bijzondere eigenschappen kan je nog een stuk blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Zo kan je veilig naar huis of naar een specialist. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelwagen). Je kunt rekenen op een hoger draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Tip: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en de profieldikte. Wij raden aan om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Borgsweer.

Plaats een reactie