Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Schermerhorn

Online autobanden bestellen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Schermerhorn? Op onze autobandenvergelijker communiceren wij populaire aanbieders van goedkope autobanden voor alle seizoenen en contactgegevens waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Tenslotte verstrekken wij uitgebreide info over montage, uitlijnen en balanceren en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product past bij jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Het is belangrijk dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Schermerhorn inclusief demontage, balanceren en montage kan al voor €40,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor de beste veiligheid adviseren wij om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Banden van de beste merken zoals Nexen koop je al vanaf €345. budgetmerken als Accelera scoor je al vanaf €180 voor een hele set.

Banden wisselen in Schermerhorn

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Schermerhorn is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste autorijders doen dit twee keer per jaar. Rond oktober / november gaat de winterband erop en als de zomer nadert nemen we weer de zomerband. Zelf banden verwisselen is een vak apart. Daarbij vraagt het behoorlijk wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Schermerhorn maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je mag er gerust op zijn dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Eventueel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Schermerhorn.

Wat is de levensduur van banden?
Een bandenservice analyseert ook of de profieldiepte nog toereikend is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook als de band uitgedroogd of beschadigd is worden nieuwe banden aanbevolen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 35.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en wordt bepaald door het type auto en jouw rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt niet prettig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Je krijgt ook te maken met een te hoog brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Uitlijnen houdt in dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €65,00.

Waarom autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Mogelijk is het zo dat je de banden moet laten balanceren. Daarbij wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en je banden gaan langer mee. Bij een bandenwissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Vind lokale banden garages in Schermerhorn

Vlug en voordelig banden vervangen in Schermerhorn? In de tabel in het volgende blok vind je de gegevens van verschillende bandenwinkels uit jouw regio (provincie Noord-Holland). Deze bandenspecialisten hebben ervaring met (de)monteren, uitlijnen, sipen, wisselen, repareren, balanceren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op dit portaal check je daarnaast ook montagepunten in Scharwoude, Avenhorn, Oudendijk, Andijk en Westwoud.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-schermerhorn

Goedkope autobanden Schermerhorn

Op zoek naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit heeft te maken met jouw rijgedrag, het aantal afgelegde kilometers, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Hoe dan ook: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan aan alle normen, ook de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we terugbrengen naar 3 categorieën:

ClassificatieType autoKm p/jaarRijstijlKosten
1. A-merkVeel power50.000+ Energiek190
2. MiddenklasseDoorsnee autoCirca 25.000Gewoon€103
3. VoordeligKleine auto’sWeinig gebruikKalm€79

Vergelijk online bandenshops
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de onderstaande tabel doorzoek je populaire online leveranciers die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Schermerhorn hebben. Op onze autobandenvergelijker tref je ook extra informatie over: Oude banden inruilen

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is geschikt bij temperaturen vanaf 7 graden. In de regel is dit vanaf de periode rond maart / april. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Schermerhorn monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, een kortere remweg, zorgt voor een langere levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer door de brede lengtegroeven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. De beste keuze van april t/m september.
 • Kortere remweg en minder kans op ongelukken.
 • Lager geluidsniveau.

Direct winterbanden wisselen Schermerhorn

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze beschikken over meer profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dat resulteert in een korte remweg, beter contact met het asfalt en een betere wegligging bij vorst of ijzel. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland, Zweden, Italië) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Biedt de beste performance van oktober tot en met maart.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Minpunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Ideaal als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet in skigebieden komt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Meer weten over de onkosten van nieuwe autobanden in Schermerhorn kopen? In de onderstaande tabel beiden wij de huidige tarieven van de meest verkochte merken. Dit is exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook aanvullende info over: Autobanden verwisselen .

MerkTypeFormaatVermogenPrijs
Michelinpilot sport 4s265/35 R2099Y€262
Continentalpremiumcontact 6235/60 R18107V€115
Vredesteinwintrac xtreme s235/55 R19105V€230
Bridgestoneb_01_fr130/90 R1061J€52
Goodyearwrangler at adventure205/80 R16110S€104
Dunlopd408f130/60 R2363H€192
Pirellip-zero (pz4)245/35 R1993Y€158
Hankookkinergy eco 2 k435165/60 R1475T€56
Kumhocrug.prem.kl33225/55 R1898H€110
Uniroyalrainexpert 3165/65 R1581T€58
Nexenct8185/80 R15102R€89
Firestonemultiseason175/70 R1382T€93
Superiabluewin hp175/70 R1488T€38
Savaeskimo s3+185/65 R1486T€57
Maxxispremitra_5205/45 R1788W€75
Toyos954 xl195/45 R1684H€77
Overzicht met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Alkmaar).

Zoek jouw geschikte autoband

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar maar liefst 30%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er meerdere onderdelen die belangrijk zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat deze investering mag kosten.

Bandenmaat aflezen
De maat staat weergegeven op de zijkant van je huidige autobanden. De reeks aan cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Krijg jij nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Een bandenmaat kan zijn 160 / 80 R15 – 74V.

 • 160 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 80 geeft de hoogte van de band aan, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 80%.
 • De R houdt in: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 15 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit voorbeeld 15 inch).
 • 74 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In dit geval een max. belasting van 375kg.
 • De laatste waarde (V) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). staat bijvoorbeeld voor snelheden tot240 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bekijk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een effectieve optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (rond de 10.000 km) dan is de all weather band een geschikt type. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de winterband van oktober/november tot maart/april uitermate geschikt. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Schermerhorn.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij winterse omstandigheden.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Onkosten
Autobanden kan je bestellen in 3 prijscategorieën: Goedkoopste, standaard en A-segment. Welk model voor jou geschikt is heeft te maken met de inhoud van je auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de jaarlijkse kilometrage. Kies voor een A-merk als Bridgestone of Hankook in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijder bent en een flinke motor in je auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Hyundai i10) en houd je er een rustige rijstijl op na? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Falken en Semperit.


Dagdeals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Bridgestone of Superia zijn niet perse heel goedkoop. Wie slim is koopt uitsluitend aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Hierdoor kan je verrassend goedkope autobanden in Schermerhorn bestellen, en ontvang je tot 40% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Schermerhorn: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Het alternatief is gebruikte banden Schermerhorn: tweedehands die goed zijn nagekeken met ruim voldoende profiel.
 • Compleet pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €162,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij normaal rijgedrag hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden een stuk langer.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Zoek maandelijks uit of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door een balanceer afspraak te maken en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tenslotte is het enorm aan te raden dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Schermerhorn.

Wat kost autobanden wisselen in Schermerhorn?
Op korte termijn banden vervangen in Schermerhorn kost je zo’n €42,50 bij 4 banden (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit heet een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost dit circa €100 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €57,50 per 12 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Geholpen door de speciale constructie kan je nog 80 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. HIerdoor is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een autogarage. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje is niet meer nodig.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelauto). Ze onderscheiden zich door dat ze meer kilo’s kunnen dragen, meer vrijheid in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Let op: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning op de banden en de profielkwaliteit. Wij raden aan om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Schermerhorn.

Plaats een reactie