Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Rijkevoort-De Walsert

Nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Rijkevoort-De Walsert? Op dit portaal tref je erkende leveranciers van goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale autogarages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Verder lees je hier praktische info over montage, uitlijnen en balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Rijkevoort-De Walsert inclusief montage, balanceren en ventiel kan al worden uitgevoerd vanaf €35,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor jouw eigen veiligheid wordt geadviseerd om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van bekende merken als Hankook zijn al te koop vanaf €310. Budgetmerken als Gtradial kosten gemiddeld zo’n €185 voor een hele set.

Voordelig banden wisselen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Rijkevoort-De Walsert

Banden wisselen in Rijkevoort-De Walsert

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Rijkevoort-De Walsert is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste auto-eigenaren kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) gaat de winterband erop en als het weer wat warmer wordt (maart/april) rijden we verder op de zomerband. Thuis de banden wisselen is niet eenvoudig. Verder eist dit de nodige ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Rijkevoort-De Walsert scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Jouw banden worden ook gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Bij sommige aanbieders is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Rijkevoort-De Walsert.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenspecialist controleert ook of het profiel op de banden nog goed genoeg is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook op het moment dat het rubber versleten of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 50.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een langere levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een onveilig gevoel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt opvallend licht of zwaar. Je krijgt ook te maken met een te hoog brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. De definitie van uitlijnen is dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Het gevolg is een goede wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Een wagen uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €69,99.

Balanceren van de autobanden
Heb je last van een trillende auto? Wellicht is het dan zo dat de banden gebalanceerd dienen te worden. D.m.v. een speciale machine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo rijdt je een stuk rustiger, het rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zit dit bij de prijs in.

Lokale banden garages in Rijkevoort-De Walsert

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Rijkevoort-De Walsert? In de onderstaande tabel bieden wij contactgegevens van bandenwinkels en garages die actief zijn in de regio (provincie Noord-Brabant). Deze bandenservices kunnen je helpen bij wisselen, sipen, (de)monteren, uitlijnen, trimmen, balanceren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Middels onze vergelijker vind je regionale montage-experts in Rijkevoort, Wanroij, Landhorst, Haps en Oeffelt.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-rijkevoort-de-walsert

Goedkope autobanden Rijkevoort-De Walsert

Wil je investeren in extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel zien dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit heeft te maken met rijstijl, de jaarlijkse kilometrage, of er met name snelweg kilometers worden gereden en of je een zware of lichte auto hebt. Hoe dan ook: de banden van bijna alle Europese merken zijn in de basis gewoon goed, zelfs de goedkoopste banden. De merken kunnen we grofweg indelen in 3 classificaties:

SegmentType autoKM (op jaarbasis)WegliggingPrijzen
1. TopklasseSportwagenMeer dan 45.000Druk182
2. StandaardGemiddelde autoDagelijks gebruikNormaal€114
3. GoedkoopsteStadsautootjeKleingebruikerSimpel €76

Online banden webwinkels vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de bijgaande tabel bieden we je populaire aanbieders die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Rijkevoort-De Walsert hebben. Op deze website zoek je ook extra informatie over: Banden voor de motor

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is ideaal bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Normaliter worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Rijkevoort-De Walsert monteren bevordert de grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer met behulp van de doorlopende sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Aanbevolen tussen april – september.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Zorgt voor minimale slijtage.

Goedkoop winterbanden wisselen Rijkevoort-De Walsert

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben een dieper profiel en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit verbetert de remweg, beter contact met het asfalt en een veilige rijervaring bij sneeuw of ijzel. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Zweden, Luxemburg, Oostenrijk, Frankrijk, Italië) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren van oktober tot en met maart.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Informatie en voordelen van 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een vaak genoemd nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Interesse in de kosten van nieuwe autobanden in Rijkevoort-De Walsert kopen? In de onderstaande tabel beiden wij de standaard tarieven van verschillende merken en modellen. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal ontdek je ook meer informatie over: Bandenindex.

MerkSerieAfmetingenPrestatiePrijs
Michelinpilot alpin pa4215/45 R1893V€188
Continentalsportcontact 6255/40 R19100Y€182
Vredesteinquatrac 5185/65 R1588T€66
Bridgestoner-steer 001295/80 R23154M€558
Goodyearwrangler at adventure225/75 R15106T€112
Dunlopsp winter sport 3d245/40 R1897V€146
Pirellidiablo240/40 R1879W€107
Hankookk 715145/80 R1375T€65
Kumhoes31185/60 R1482T€50
Uniroyalrainexpert 3165/70 R1481T€50
Nexenwing.snow g 3205/60 R1692H€66
Firestonemultihawk185/65 R1486T€70
Superiabluewin215/70 R16100T€55
Savatrenta 2205/65 R16107T€97
Maxxisvictra sport vs01245/35 R1892Y€95
Toyoprox.r888r xl205/55 R1694W€147
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Sint Anthonis).

Zoek direct jouw band

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 25%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Zodra je nieuwe banden nodig hebt zijn er meerdere specificaties die belangrijk zijn. Denk aan de bandenmaat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en natuurlijk het budget.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op op de band. De reeks aan cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een van de bandenmaat codes is: 255 / 35 R19 – 92Y.

 • 255 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 35 is een indicatie voor de bandhoogte, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 35%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 19 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit geval 19 inch).
 • 92 geeft de maximale draagkracht weer. In dit geval een max. belasting van 630kg.
 • De afsluitende letter (Y) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. betekent snelheden tot 300 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Denk na over de vraag of je veel rijdt of juist weinig? In ons milde klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een effectieve optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot zo’n 15.000 km) dan is wellicht de all-season band het overwegen waard. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je graag op wintersport? Dan is de winterband tijdens de wintermaanden zeer aantrekkelijk. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Rijkevoort-De Walsert.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en regelmatig op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Kosten
Autobanden zijn er in allerlei prijscategorieën: Economy, uitstekend en A-segment. Welk model jij moet kiezen heeft te maken met het vermogen van de auto, jouw rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Neem een A-merk zoals Michelin of Pirelli in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (bijvoorbeeld een Citroën C1) en doe je het rustig aan in het verkeer? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Gtradial en Tecnica.


Kortingen en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Bridgestone of Toyo zijn vrij duur. Wie slim is houdt acties en aanbiedingen in de gaten van de grote en lokale bandenleveranciers. Zo kan je extra goedkope autobanden in Rijkevoort-De Walsert bestellen, en ontvang je tot 45% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Rijkevoort-De Walsert: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Rijkevoort-De Walsert: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Compleet pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €155,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij standaard merken kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze te laten balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Verder is het cruciaal dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Rijkevoort-De Walsert.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Rijkevoort-De Walsert?
Professioneel banden vervangen in Rijkevoort-De Walsert kan al vanaf €40,00 voor de complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, oftewel een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet je rekenen op zo’n €89,99. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €62,50 per kalenderjaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Middels de Runflat eigenschap kan je nog 80 kilometer doorrijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. In die situatie rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar de dealer. Een reservewiel of thuiskomertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat zijn caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelauto). De pluspunten hiervan zijn een hoger draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en zijn een stuk sterker. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en de profieldiepte. Het algemene advies is om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Rijkevoort-De Walsert.

Plaats een reactie