Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Egchel

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Egchel? Op Autobandenspot.nl vind je onder andere gerenommeerde aanbieders van voordelige autobanden van alle merken en servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. Verder bieden wij aanvullende info over de autobanden waar je uit kunt kiezen en leert onze keuzehulp welk product past bij jouw budget.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Het is cruciaal dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Egchel inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage heb je al vanaf €42,50.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Maar voor de algehele wordt door de ANWB geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Autobanden van bekende merken als Maxxis bestel je al vanaf €310. B-merken als General scoor je al vanaf €205 per vier.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Egchel

Banden wisselen in Egchel

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Egchel is erg belangrijk. De meeste autorijders laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. In het najaar kiezen we voor de winterband en rond maart / april laten we de zomerband monteren. Op eigen houtje wisselen is niet eenvoudig. Daarnaast vraagt dit om de nodige ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Egchel is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je mag er gerust op zijn dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • De autobanden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Optioneel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Egchel.

Wanneer banden vervangen
Het bandenbedrijf bekijkt ook of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook in het geval het rubber versleten of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 37.500 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt af van het type auto en jouw rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Uitlijnen van de auto
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt scheef en stuurt te zwaar of juist te licht. Ook leidt het tot een ongunstig brandstofverbruik en te snelle slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een scherp brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto kan je bij een garage laten doen vanaf €87,50.

Wanneer banden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Aan de hand van een wielanalyse plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo rijdt je een stuk rustiger, rijd je een stuk efficiënter en je banden gaan langer mee. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Zoek banden garages in Egchel

In no-time en goedkoop banden vervangen in Egchel? In de tabel hieronder vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten uit de regio (provincie Limburg). Deze bandenservices kunnen je helpen bij (de)monteren, wisselen, sipen, repareren, uitlijnen, trimmen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker vergelijk je nabijgelegen montageservices in Beringe, Grashoek, Koningslust, Panningen en Evertsoord.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-egchel

Goedkope autobanden Egchel

Ben je aan het oriënteren naar een tweede set banden voor je auto? Het valt dan al gauw op dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Welke moet ik nu kopen? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl, het dagelijkse gebruik, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en kenmerken van de auto zelf. Opmerking: de banden van Europese fabrikanten zijn in de basis gewoon goed, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we terugbrengen naar 3 classificaties:

SegmentType autoKilometrageWegliggingPrijs
1. KwaliteitKrachtige auto50.000+ Druk190
2. GoedDoorsnee autoDagelijks gebruikNormaal€106
3. GoedkoopsteKleine stadsautoMinder dan 15.000Kalm€75

Vergelijk online bandenshops
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het onderstaande schema vergelijk je eenvoudig populaire online garages die ook leveren en een voordelige bandenservice in Egchel hebben. Op deze website lees je ook nuttige informatie over: Autoverzekering

Zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Over het algemeen is dit vanaf de periode rond maart / april. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Egchel monteren geeft optimale grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer dankzij de brede sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Motorvermogen wordt optimaal overgebracht op het wegdek.
 • Minder geluidsproductie.

Winterbanden wisselen Egchel

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit bevordert de remweg, geeft meer grip en een optimale wegligging in het geval van natte en koude periodes. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Luxemburg) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren in het najaar en in de winter.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Waar je wel op moet letten is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Perfect als je niet heel veel rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Interesse in de investering in nieuwe autobanden in Egchel kopen? In de volgende tabel tref je de actuele tarieven van verschillende soorten en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Via deze website zoek je ook handige informatie over: Oude banden inruilen.

MerkTypeAfmetingenVermogenTarief
Michelinpilot sport cup 2295/30 R1898Y€398
Continentalcontiwintercontact ts 810s235/40 R1895V€181
Vredesteinsprint classic135/80 R1470S€43
Bridgestonepotenza215/45 R1893Y€136
Goodyearultragrip performance gen-1225/50 R1798H€149
Dunlopeconodrive215/60 R17109T€138
Pirellinight dragon front130/90 R1667H€126
Hankookdynapro hp2 ra33255/55 R18109H€105
Kumhor.venture mt51245/70 R16118/115Q€174
Uniroyalms-plus 77195/55 R1585H€73
Nexenwinguard sport 2 xl215/55 R1798V€89
Firestonefirehawk225/50 R1692W€101
Superiabluewin205/50 R1793V€47
Savatrenta 2235/65 R16115S€136
Maxxism934 razr222/11 R1047j€113
Toyoopen c. u/t xl235/55 R17103V€124
Tabel met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Peel en Maas).

Zoek jouw bandenmaat

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar 25%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Als je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er veel aspecten die van belang zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en natuurlijk het budget.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat staat weergegeven op de wang van de je band. Deze speciale code laat zien welke maat je hebt. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Wellicht past daar een andere maat bij. Een voorbeeld van een bandenmaat is 225 / 50 R17 – 94Y.

 • 225 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 50 geeft de hoogte van de band aan, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit geval 50%.
 • De betekenis van R = Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 17 beschrijft de velgmaat (hier dus 17 inch).
 • 94 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 670kg.
 • De laatste letter (Y) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. betekent snelheden tot 300 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bekijk eerst of je veel rijdt of juist weinig? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een prima keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot circa 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband aan te raden. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de speciale winterband tijdens de koude maanden uitermate geschikt. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Egchel.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je veel kilometers in de winter maakt en bij vorst of ijzel.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Goedkope of dure banden?
Autobanden zijn beschikbaar in drie prijscategorieën: Koopjes, middenklassen en topklasse. Welk segment je moet kiezen wordt bepaald door hoeveel power je auto heeft, rijgedrag en de gebruiksintensiteit. Koop een A-merk als o.a. Kumho Tyres of Pirelli als je meer dan 30.000 km maakt, een dynamische rijder bent en een flinke motor in je auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Nissan Pixo) en een rustige rijstijl? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Fulda & Powertrac.


Deals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Bridgestone of Sava hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie slim is houdt acties en aanbiedingen in de gaten van grote online bandenleveranciers. Hierdoor kan je heel goedkope autobanden in Egchel bestellen, en krijg je zomaar 50% korting.

 • Check de autobanden outlet in Egchel: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Egchel: tweedehands met lichte gebruikerssporen die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Compleet pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €132,50 per jaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij normaal rijgedrag kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze goed te balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Als laatste is het belangrijk dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Egchel.

Wat kost autobanden wisselen in Egchel?
Banden vervangen in Egchel kost je zo’n €55,00 per bandenset (bij band reeds op de velg, bekend als wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd betaal je al snel €100. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €57,50 per half jaar.

Wat zijn runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Door de extra sterke stukken in de wang kan je nog een stuk blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. In die situatie is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een autogarage. Een thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De pluspunten hiervan zijn het verbeterde draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Opgelet: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldiepte. Garagehouders adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Egchel.

Plaats een reactie