Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Alde Leie

Nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Alde Leie? Op deze pagina tref je erkende online verkooppunten van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en adresgegevens waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Tenslotte kan je aan de slag met meer info over de verschillende type banden die er zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product aansluit bij jouw rijgedrag.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Het is cruciaal dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Alde Leie inclusief montage, balanceren en testen is er al vanaf €39,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid bevelen wij aan om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Autobanden van de betere merken als Michelin zijn er al vanaf €325. B-merken als Irc zijn er al vanaf €195 per set van 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Alde Leie

Banden wisselen in Alde Leie

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Alde Leie is erg belangrijk. De meeste autorijders doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. In het najaar nemen we de winterband en ronde maand maart nemen we weer de zomerband. Zelf wisselen is een heel precies klusje. Daarnaast vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en materialen. Goedkoop banden wisselen in Alde Leie is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je weet 100% zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Jouw banden worden meestal ook gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Optioneel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Alde Leie.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een garage kan je ook vertellen of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook in het geval het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na circa 32.500 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met het type auto en jouw rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt naar één kant en stuurt zwaar. Tevens zie je daarbij onnodig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een scherp brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto kost om en nabij de €87,50.

Balanceren van de banden
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Grote kans dat je de banden moet laten balanceren. Daarbij wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, verbruik je minder benzine en je voorkomt onnodige slijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zullen zit dit standaard doen.

Vind lokale banden garages in Alde Leie

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Alde Leie? In de volgende tabel vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten die actief zijn in de regio (provincie Friesland). Deze garages zijn gespecialiseerd in (de)monteren, repareren, balanceren, sipen, uitlijnen, trimmen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Via deze website check je ook andere montage-specialisten in Readtsjerk, Aldtsjerk, Mûnein, Oentsjerk en Gytsjerk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-alde-leie

Goedkope autobanden Alde Leie

Wil jij overgaan tot de aanschaf van een tweede set banden voor je auto? Het valt dan al gauw op dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit is met name afhankelijk van het remgedrag, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en kenmerken van de auto zelf. Belangrijk: de bandenmerken uit Europa voldoen aan aan alle normen, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende producten verdelen we onder in 3 klassen:

CategorieType autoKilometersRijgedragTarief
1. Hoogste klasseZware wagensVanaf 40.000Dynamisch€180
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoRond 30.000Modaal€112
3. BudgetBoodschappenautoMinder dan 15.000Kalm€61

Bandenshops vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het volgende schema bieden we je professionele online winkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Alde Leie hebben. Via deze website tref je ook aanvullende info over: Bandenlabel

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Over het algemeen worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Alde Leie monteren bevordert de grip, verkleint de kans op slippen, voorkomt onnodige slijtage en voert het water uitstekend af met behulp van de brede en diepe lengtegroeven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Motorvermogen wordt optimaal overgebracht op het wegdek.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Goedkoop winterbanden wisselen Alde Leie

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben een dieper profiel en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dat resulteert in een korte remweg, beter contact met het asfalt en geeft een veiliger gevoel in de auto bij gladheid of vorst. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Luxemburg) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Aanbevolen bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Informatie en uitleg over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden worden steeds populairder: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een belangrijk nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • De beste keuze als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Kosten autobanden februari 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de onkosten van nieuwe autobanden in Alde Leie kopen? In het overzicht hierna beiden wij de gemiddelde prijzen van verschillende merken en modellen. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op dit portaal ontdek je ook uitgebreide info over: Balanceren en uitlijnen van banden.

MerkSoortFormaatKenmerkPrijs
Michelinalpin a4185/60 R1588T€113
Continentalpremiumcontact 6275/40 R21107Y€312
Vredesteinwintrac pro245/40 R2099Y€214
Bridgestonedueler255/55 R18109H€147
Goodyeareagle f1 asymmetric 3 suv265/45 R20104Y€201
Dunlopsp winter sport 4d225/50 R1798H€126
Pirellicinturato p7255/40 R1895Y€224
Hankookventus s1 evo2 k117275/35 R20102Y€523
Kumhops91 xl245/45 R19102Y€121
Uniroyalall season expert 2175/65 R1482T€48
Nexenroadian ht (suv)235/60 R17102S€112
Firestonewinterhawk205/45 R1788V€130
Superiaecoblue 4s145/70 R1371T€33
Savaeskimo s3+175/65 R1482T€57
Maxxisue168165/80 R1394N€63
Toyocelsius185/65 R1486H€56
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Leeuwarden).

Zoek de autoband die bij jou past

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar wel 25%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Op het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er belangrijke details die van belang zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat je budget is.

Jouw bandenmaat
De maat is vermeld op de flank van de band. Deze cijfer-letter combinatie laat zien welke maat je hebt. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Wellicht past daar een andere maat bij. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 215 / 70 R16 – 104H.

 • 215 staat voor de breedte in millimeters.
 • 70 staat voor de hoogte van de zijwand, als % van de breedte van de band (hierbij dus 70%.
 • De betekenis van R = Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 16 biedt inzicht in de velgmaat (hier dus 16 inch).
 • 104 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 900 kilogram.
 • De afsluitende letter (H) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot210 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Denk na over de vraag of je veel of weinig kilometers maakt? In ons milde klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een efficiënte manier van rijden. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een interessant alternatief. Maak je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is een winterband tijdens de winterse periodes zeer aantrekkelijk. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Alde Leie.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je elke winter veel gaat rijden en bij gladheid en vorst.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en is prima te rijden in zomer en winter.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kan je vinden in verschillende prijsgroepen: Goedkoopste, gemiddeld en topkwaliteit. Welk product past bij jou wordt bepaald door het aantal PK’s van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de jaarlijkse kilometrage. Kies voor een A-merk als Kumho Tyres of Superia op het moment dat je veel rijdt, een dynamische rijder bent en een auto met een sterke motor hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Kia Picanto) en rijd je rustig? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld King Star en Royal Black.


Acties en aanbiedingen februari 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Continental of Sava hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wat verder kijkt vergelijkt de aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op deze manier kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Alde Leie bestellen, soms met wel 45% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Alde Leie: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Gebruikte banden Alde Leie: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €140,00 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Echter, het algemene advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Controleer regelmatig hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom overmatige slijtage door de juiste band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tevens is het belangrijk dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Alde Leie.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Alde Leie?
Vakkundig banden vervangen in Alde Leie kan al vanaf €42,50 voor een totale set (voor een combinatie van velg + band, we noemen dit een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit ongeveer €82,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De bandenopslag kost ongeveer €65,00 per 6 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Door de stuggere wang van de runflats kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. Op die manier kan jij dus nog naar huis rijden of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat zijn caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De voordelen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), meer vrijheid in de bandenspanning en minder vervorming. Goed om te weten: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldiepte. Garagehouders adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Alde Leie.

Plaats een reactie