Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Grou

Online autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Grou? Op dit portaal vind je erkende webshops in winter- zomer- en all season banden en gegevens van garages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. In aanvulling daarop kan je aan de slag met aanvullende info over bandenmaten en populaire merken en ontdek je in de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Het is belangrijk dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Grou inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage kan al worden uitgevoerd vanaf €35,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt vaak aangeraden om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Banden van bekende merken als Bridgestone kan je al krijgen vanaf €350. B-merken als Bf Goodrich zijn al te koop vanaf €225 voor een complete set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Grou

Banden wisselen in Grou

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Grou is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste autorijders doen dit twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) nemen we de winterband en omstreeks maart of april gaan we over op zomerbanden. Dit zelf doen is lastiger dan je misschien denkt. Ook eist dit ruimte die niet iedereen heeft en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Grou maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je bent er zeker van dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • De autobanden worden direct gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Soms bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Grou.

Wanneer banden vervangen
Een autobedrijf kan je ook vertellen of de profieldiepte nog op orde is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat de band uitgedroogd of beschadigd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 50.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en hangt af van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt niet prettig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt opvallend licht of zwaar. Ook geeft het een ongunstig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen houdt in dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Een wagen uitlijnen kost om en nabij de €90,00.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Hoor of voel je getril in de auto? Grote kans dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Daarbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en je banden gaan langer mee. Bij een nieuwe set banden (wissel) zit dit meestal inbegrepen.

Banden garages in Grou

Direct en voordelig banden vervangen in Grou? In het onderstaande schema vind je autogarages en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Friesland). Deze montagebedrijven ondersteunen je bij repareren, wisselen, (de)monteren, sipen, uitlijnen, balanceren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Via deze website ontdek je evenzeer montage-experts in Oosterend, Hoorn, Lies, Formerum en Landerum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-grou

Goedkope autobanden Grou

Je bent op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je merkt al snel er een ontzettend grote keuze is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dat wordt bepaald door de rijstijlen, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Advies: banden van Europese makelaardij voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, ook de goedkoopste banden. De banden kunnen we terugbrengen naar 3 classificaties:

ClassificatieType autoAantal kilometersRijstijlTarief
1. TopklasseSnel en/of zwaarVanaf 40.000Energiek€190
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoDagelijks gebruikGewoon€103
3. BudgetBoodschappenautoKleingebruikerKalm€66

Vergelijk banden webshops
Via internet je aankopen doen? In de tabel hierna vergelijk je eenvoudig professionele online aanbieders die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Grou hebben. Via deze website ontdek je ook aanvullende info over: Kies de juiste banden voor uw auto

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is ideaal bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. In de basis worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Grou monteren bevordert de grip, geeft een betere wegligging, het maximaliseert de levensduur van de band en een goede waterafvoer dankzij de lange sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Geadviseerd van maart tot november.
 • Optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Grou

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben diepe gleuven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit geeft een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en geeft een veiliger gevoel in de auto in de winterse periodes. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Oostenrijk, Noorwegen, Zweden, Italië, Zwitserland) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • De beste prestatie bij gladheid of vorst.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een prima oplossing als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Een belangrijk nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • De beste keuze als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de onkosten van nieuwe autobanden in Grou kopen? In de volgende tabel beiden wij de actuele tarieven van de meest verkochte merken. Prijzen zijn exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Middels onze vergelijker zoek je ook uitgebreide info over: Lekke band.

MerkSerieFormaatVermogenTarief
Michelinpilot sport 4suv255/45 R19100V€188
Continentalpremiumcontact 6235/60 R18103V€167
Vredesteinsnowtrac 5185/70 R1488H€78
Bridgestonetrasporto leggero225/70 R15112S€273
Goodyearcargo marathon195/60 R1699H€92
Dunlopstreetresponse 2155/70 R1375T€53
Pirelliscorpion verde all season275/50 R21110W€176
Hankookwinter icept evo2 w320295/30 R19100W€198
Kumhops91 xl225/35 R1988Y€119
Uniroyalall season expert 2175/65 R1584T€61
Nexennblue 4 season185/65 R1486T€55
Firestonedestination255/65 R16109H€130
Superiasnow hp185/60 R1482H€38
Savaadapto155/70 R1375T€48
Maxxishp5225/50 R17W98€86
Toyocelsius xl215/55 R1798V€103
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Leeuwarden).

Zoek jouw bandenmaat

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar tot 40%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Wanneer je nieuwe banden wilt bestellen zijn er meerdere aspecten die invloed hebben op de beste keuze. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat voor weggebruiker je bent en hoeveel geld je wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt geperst op de zijkant van je huidige autobanden. Deze combinatie van cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Ga je ook voor een nieuwe velg? Let er dan op dat de maat dan verandert. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 295 / 35 R21 – 103Y.

 • 295 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 35 slaat op de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 35%.
 • R duidt aan: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 21 staat voor de velgmaat (hier dus 21 inch).
 • 103 geeft de maximale draagkracht weer. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 875 kilogram.
 • De laatste waarde (Y) geeft de maximumsnelheid van de band weer. staat in ons geval voor een max. snelheid van 300 kilometer per uur.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Bedenk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband bijna het hele jaar door veruit de beste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (rond de 10.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een geschikt type. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Een winterband rijden is dan tijdens de wintermaanden een onmisbare keuze. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Grou.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook in de winter veel op de weg zit en bij vorst en/of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Onkosten
Autobanden kan je bestellen in diverse prijsgroepen: Koopjes, gemiddeld en premium. Welke groep voor jou geschikt is is met name afhankelijk van het vermogen van de auto, de manier waarop je rijdt en het aantal afgelegde kilometers. Schaf een A-merk aan zoals Vredestein of Nexen als je veel op de weg zit, een pittige rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein en zuinig autootje (neem een Smart Forfour) en heb je een rustig rijgedrag? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Dayton & Nitto.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Bridgestone of Hankook zijn in de basis best duur. De slimme rijder vergelijkt de aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Op deze manier kan je verrassend goedkope autobanden in Grou bestellen, en krijg je wel 25% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Grou: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Gebruikte banden Grou: tweedehands die goed zijn nagekeken die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Combideal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al vanaf €152,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Wanneer je normaal rijdt gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Achterbanden een stuk langer.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door een goede band-balans en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Verder is het voor de levensduur essentieel dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Grou.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Grou?
Bij een garage banden vervangen in Grou kan al vanaf €47,50 voor een complete set (voor een combinatie van velg + band, dit is een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen moet je rekenen op zo’n €89,95. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €65,00 per 12 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door de unieke samenstelling kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zo rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar de dealer. Een thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn een extra draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en sterker ontwikkeld. Aandachtspunt: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning van de banden en en natuurlijk het profiel. De ANWB adviseert om deze elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Grou.

Plaats een reactie