Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Leutingewolde

Nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Leutingewolde? Op www.autobandenspot.nl communiceren wij erkende leveranciers van voordelige autobanden van alle merken en contactgegevens waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Verder raadpleeg je hier handige info over montage, uitlijnen en balanceren en ontdek je in de keuzehulp welk product matcht met jouw auto.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Let er op dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Leutingewolde inclusief montage, balanceren en ventiel laat je al doen vanaf €39,95.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Maar voor de algehele is het aan te raden om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van de betere merken als Maxxis kosten ongeveer €325. B-merken als Alliance scoor je al vanaf €225 per 4.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Leutingewolde

Banden wisselen in Leutingewolde

De bandenwissel bij een autobedrijf in Leutingewolde is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste consumenten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. In het najaar laten we de winterband monteren en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) laten we de zomerband monteren. Dit zelf doen is niet iets wat je zomaar doet. Ook vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Leutingewolde ontneemt veel stress:

 • Je kunt er van uitgaan dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Leutingewolde.

Hoe lang gaan banden mee?
Een garage controleert ook of de profieldiepte nog goed genoeg is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook in het geval de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na circa 50.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een slechter rijcomfort, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Doorgaans zien we dan ook een onzuinig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Het gevolg is een goede wegligging, een laag brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Het uitlijnen van een personenauto laat je al uitvoeren vanaf €84,99.

Autobanden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Wellicht is het dan zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. D.m.v. een speciale machine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, rijd je een stuk efficiënter en gaan de banden extra lang mee. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel is dit standaard inbegrepen.

Banden garages in Leutingewolde

Vlug en goedkoop banden vervangen in Leutingewolde? In de tabel hieronder vind je de gegevens van verschillende bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Drenthe). Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in (de)monteren, balanceren, repareren, trimmen, sipen, uitlijnen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op deze website tref je tevens montagepartners in Nieuw-Roden, Alteveer, Roderesch, Lieveren en Roden.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-leutingewolde

Goedkope autobanden Leutingewolde

Je bent op zoek naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je zult al snel merken dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Welke moet ik nu kopen? Hieraan ten grondslag liggen de rijstijlen, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het gewicht van de auto. Goed om te weten: producten van EU-merken zijn van uitstekende kwaliteit, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken kunnen we terugbrengen naar 3 classificaties:

SegmentSoort autoKM (jaarlijks)RijgedragPrijzen
1. Hoogste klasseZware auto’sVeel kilometersPittig€194
2. UitstekendNormale autoTot 30.000 kmGewoon€106
3. EconomyStadsautootjeKleingebruikerLog€72

Online banden webwinkels vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de tabel hierna vergelijk je eenvoudig betrouwbare online leveranciers die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Leutingewolde hebben. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook aanvullende info over: Goedkoopste autobanden

Informatie over zomerbanden

De zomerband is geschikt wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Meestal rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Leutingewolde monteren bevordert de grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de diepe sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Voorkomt onnodige slijtage.

Winterbanden wisselen Leutingewolde

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Het gevolg is een korte remweg, meer grip en geeft een veiliger gevoel in de auto in de winterse periodes. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Italië, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk, Zweden) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij vorst of sneeuwval.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

4 seizoenenbanden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Met name geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Aandachtspunt is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Ideaal als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Leutingewolde kopen? In de onderstaande tabel tref je de standaard tarieven van verschillende merken en modellen. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op Autobandenspot.nl lees je ook meer informatie over: Band op de juiste spanning.

MerkTypeFormaatVermogenTarief
Michelinprimacy 4235/45 R1794W€104
Continentalallseasoncontact195/60 R1689H€97
Vredesteinquatrac 5235/50 R18101V€149
Bridgestonebliz. dm v2 mfs265/60 R18110R€211
Goodyearefficientgrip performance215/60 R1796H€106
Dunlopsp quattro maxx235/50 R1897V€107
Pirellip-zero (pz4)235/50 R20104Y€204
Hankookventus s1 evo2 k117b245/45 R1795W€117
Kumhowp51205/65 R1594T€63
Uniroyalrainexpert 3 xl175/70 R1488T€61
Nexenroadian htx rh5245/60 R18105H€97
Firestonemultihawk165/70 R1485T€51
Superiaecoblue 4s205/50 R1793W€51
Savaadapto hp195/60 R1588H€64
Maxxiswp-05 arctictrekk155/65 R1479T€46
Toyonanoen3185/60 R1584T€59
Overzicht met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Noordenveld).

Vind jouw perfecte autoband

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar plus minus 25%

Keuzehulp: vind in 3 stappen de juiste band

Op het moment dat je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er meerdere dingen die relevant zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat deze investering mag kosten.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat is vermeld op de wang van de autoband. Deze getallen en letters combinatie vertelt je welke maat je nodig hebt. Ga je ook voor een nieuwe velg? Wellicht past daar een andere maat bij. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 295 / 35 R20 – 105 V.

 • 295 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 35 slaat op de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (in ons voorbeeld 35%.
 • R duidt aan: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 20 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit voorbeeld 20 inch).
 • 105 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In dit geval een max. belasting van 925 kilogram.
 • De afsluitende waarde (V) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 240 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga eerst na of je veel rijdt of juist weinig? In ons zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een effectieve optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot zo’n 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een betere mogelijkheid. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rijd je ook in de winter in de bergen? Kiezen voor winterbanden is dan van oktober/november tot maart/april aan te raden. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Leutingewolde.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers in de winter maakt en bij echt winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Prijzen
Autobanden kun je onderbrengen in drie prijssegmenten: Voordeel, uitstekend en het topsegment. Welk model jij moet kiezen heeft te maken met het gewicht van de auto, rijgedrag en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Bestel een A-merk als bijv. Dunlop of Hankook als je meer dan 30.000 km maakt, graag hard optrekt en een flinke motor in je auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Skoda Citigo) en heb je een rustig rijgedrag? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als B.F. Goodrich en Tomket.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Kumho Tyres of Maxxis zijn de duurste op de markt. De slimme automobilist vergelijkt de aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je extra goedkope autobanden in Leutingewolde bestellen, en profiteer je snel van 50% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Leutingewolde: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Het alternatief is gebruikte banden Leutingewolde: tweedehands met lichte gebruikerssporen die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Compleet pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €140,00 per jaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Wanneer je auto juist uitgelijnd is zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Achterbanden een stuk langer.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door een goede band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ten derde is het enorm aan te raden dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Leutingewolde.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Leutingewolde?
Banden vervangen in Leutingewolde regel je al voor €52,50 voor een complete set (mits de band al op de velg zit, dit is een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €89,99. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €57,50 per seizoen.

Hoe werkt een runflat band?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Middels de extra sterke stukken in de wang kan je nog een stuk blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. HIerdoor rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Wat dit type onderscheidt is de aantrekkelijk draagcapaciteit, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder vervorming. Let op: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning op de banden en en natuurlijk het profiel. De garages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Leutingewolde.

Plaats een reactie