Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Lieveren

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Lieveren? Op dit portaal communiceren wij landelijke shops gespecialiseerd in goedkope autobanden voor alle seizoenen en adresgegevens waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. In aanvulling daarop bieden wij aanvullende info over de verschillende soorten autobanden en vertelt onze keuzehulp welk product matcht met jouw situatie.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in winter, lente, zomer en herfst de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Lieveren inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage kan al worden uitgevoerd vanaf €42,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid wordt geadviseerd om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van de beste merken zoals Hankook zijn er al vanaf €325. B-merken als Conti koop je al vanaf €200 per set van 4.

Voordelig banden wisselen?

Maak afspraak bij banden montage in Lieveren

Banden wisselen in Lieveren

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Lieveren is erg belangrijk. De meeste auto-eigenaren laten het twee keer per jaar vervangen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) rijden we op de winterband en ronde maand maart rijden we verder op de zomerband. Op eigen houtje wisselen is een precies werkje. Ook vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Lieveren heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt erop vertrouwen dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Jouw autobanden worden meestal ook gebalanceerd en gecheckt.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Steeds vaker is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Lieveren.

Hoe lang gaan banden mee?
Het bandenbedrijf analyseert ook of het profiel nog voldoende is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook als de garage ziet dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt moeten er nieuwe banden op. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 45.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt naar één kant en stuurt niet zo eenvoudig. Tevens zie je daarbij een ongunstig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Uitlijnen houdt in dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit leidt tot een optimale wegligging, een laag brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van een personenauto kan je bij een garage laten doen vanaf €74,99.

Balanceren van de autobanden
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Grote kans dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Daarbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Vind banden garages in Lieveren

Snel en goedkoop banden vervangen in Lieveren? In de tabel in het volgende blok bekijk je de adresgegevens van bandenwinkels en garages in de buurt (provincie Drenthe). Deze montagebedrijven zijn opgeleid voor wisselen, uitlijnen, balanceren, sipen, trimmen, repareren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op deze website check je regionale montage-specialisten in Roden, Zwagerbosch, Kollumerzwaag, Triemen en Veenklooster.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-lieveren

Goedkope autobanden Lieveren

Zoek jij ook een tweede set banden voor je auto? Je ontdekt al snel dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt af van rijstijl (rustig of dynamisch), de gebruiksintensiteit, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en de eigenschappen van de auto. Noemenswaardig: producten van EU-merken voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we terugbrengen naar 3 categorieën:

SegmentAutoKm p/jaarRij-kenmerkPrijzen
1. TopklasseVeel powerVeel kilometersAgressief€187
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoTot 30.000 kmDoorsnee€119
3. GoedkoopsteLichte auto’sMinder dan 15.000Rustig€71

Bandenshops vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de bijgaande tabel bieden we je erkende webwinkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Lieveren hebben. Op deze website lees je ook aanvullende info over: Veilig autorijden

Zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Standaard laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Lieveren monteren zorgt voor meer grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor een langere levensduur van de band en een effectieve waterafvoer vanwege de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste keuze van april t/m september.
 • Betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Zorgt voor minimale slijtage.

Direct winterbanden wisselen Lieveren

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze beschikken over meer profiel en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit geeft een kortere remweg, meer grip en geeft een veiliger gevoel in de auto bij gladheid of sneeuw. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Frankrijk, Zwitserland, Luxemburg, Italië, Zweden) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • In hun element tijdens de wintermaanden.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet heel veel rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Geschikt als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet aan wintersport doet.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Benieuwd naar de onkosten van nieuwe autobanden in Lieveren kopen? In de volgende tabel beiden wij de doorsnee prijzen van diverse types en merken. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website zoek je ook aanvullende info over: Banden kiezen.

MerkTypeGrootteVermogenTarief
Michelinprimacy 4245/45 R18100W€155
Continentalwintercontact ts 850 p265/55 R19113V€196
Vredesteincomtrac 2 winter205/70 R15106R€76
Bridgestoneblizzak165/65 R1581T€60
Goodyeareagle f1 asymmetric 5 uhp255/35 R1894Y€130
Dunlopsp winter sport 3d255/45 R1798V€247
Pirellip-zero (pz4)325/30 R23109Y€594
Hankookradial ra28e215/65 R16106T€92
Kumhowp51195/60 R1588H€57
Uniroyalrainsport 3 xl205/55 R1795V€103
Nexenn fera su1 dot16255/40 R19100Y€105
Firestonewinterhawk 3195/55 R1687H€93
Superiaecoblue 4s215/60 R17100V€56
Savaeffecta+145/70 R1371T€72
Maxxism6102110/70 R1754H€58
Toyoh 08225/75 R16118R€160
Figuur met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Noordenveld).

Welke bandenmaat zoek je?

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar plus minus 45%

Keuzehulp: vind in 3 stappen de juiste band

Als je nieuwe banden nodig hebt zijn er diverse onderwerpen die invloed hebben op de beste keuze. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor rijstijl je hebt en natuurlijk het budget.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat is altijd terug te vinden op de flank van de band. Deze combinatie van cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Koop je ook nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 255 / 45 R20 – 105Y.

 • 255 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 45 staat voor de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 45%.
 • De R staat voor Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 20 geeft een indicatie van de velgmaat (hier is dat dus 20 inch).
 • 105 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 925kg.
 • De laatste letter (Y) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). betekent snelheden tot 300 kilometer per uur.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga bij jezelf na of je veel of juist weinig rijdt? In ons zachte klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door de juiste keuze. Als je weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band een interessant alternatief. Rij je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is een extra winterband tijdens de koude maanden zeer aantrekkelijk. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Lieveren.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij gladheid of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Dure of goedkope banden?
Autobanden zijn beschikbaar in meerdere prijssegmenten: Prima, uitstekend en de hoogste klasse. Welk segment past bij jou hangt met name af van de inhoud van de motor, rijstijl (dynamisch of rustig) en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Kies voor een A-merk als Vredestein of Nexen als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Ben je niet zoveel onderweg en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein autootje (bijv. een Seat Mii) en rijd je niet al te hard? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Gt Radial of Zeetex.


Dagdeals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Vredestein of Firestone zijn in de basis best duur. Wie slim is bestelt scherpe aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op deze manier kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Lieveren bestellen, en profiteer je snel van 45% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Lieveren: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Lieveren: tweedehands producten van goede kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • All-in deal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €145,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Controleer regelmatig of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom overmatige slijtage door een goede band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Als laatste is het enorm aan te raden dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Lieveren.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Lieveren?
Op korte termijn banden vervangen in Lieveren regel je al voor €32,50 voor een totale set (mits de band al op de velg zit, dit is een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet jij uitgaan van +/- €90. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €55,00 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werkt een runflat band?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Met gebruikmaking van de versterkte wang is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. Dan vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een garage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het belang van caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn een optimaal draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn extra sterk gebouwd. Tip: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning op de banden en en natuurlijk het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om elke 6 jaar te wisselen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Lieveren.

Plaats een reactie