Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Kaard

Online autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in Kaard? Op www.autobandenspot.nl tref je populaire webshops in voordelige autobanden van alle merken en gegevens van garages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Verder bekijk je hier uitgebreide info over de verschillende soorten autobanden en leert onze keuzehulp welk product strookt met jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Kaard incl. balanceren en uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €39,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid wordt vaak aangeraden om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Autobanden van de betere merken als Vredestein koop je al vanaf €350. Budgetmerken als Bf Goodrich scoor je al vanaf €185 voor een complete set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Kaard

Banden wisselen in Kaard

De bandenwissel bij een autobedrijf in Kaard is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste automobilisten wisselen twee keer per jaar. Rond oktober / november rijden we op de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) rijden we verder op de zomerband. Dit zelf verwisselen is een precies werkje. Ook vergt het flink wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Kaard maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet 100% zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • De autobanden worden ook gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Eventueel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Kaard.

Hoe lang gaan banden mee?
Een garage controleert ook of de profieldiepte nog voldoet aan de richtlijnen. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat de band beschadigd of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 50.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen heeft te maken met kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt zwaar. Je krijgt ook te maken met een te hoog brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen houdt in dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een gunstiger brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Uitlijnen van de auto kost om en nabij de €69,99.

Autobanden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? In dat geval kan het zijn dat je de banden moet laten balanceren. Met een balanceermachine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijd je een stuk veiliger, het rijdt zuiniger en vergroot dit het rijplezier. Bij een nieuwe set banden (wissel) zullen zit dit standaard doen.

Overzicht met banden garages in Kaard

In no-time en goedkoop banden vervangen in Kaard? In de tabel hieronder vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Friesland). Deze lokale garages kunnen je helpen bij (de)monteren, uitlijnen, trimmen, sipen, wisselen, repareren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Via deze website tref je eveneens montage-garages in Hee, West-Terschelling, Midlum, Wijnaldum en Pietersbierum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-kaard

Goedkope autobanden Kaard

Ben je aan het zoeken naar extra banden voor de winter/zomer? Je merkt al snel het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn het remgedrag, het dagelijkse gebruik, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en de eigenschappen van de auto. Noemenswaardig: de bandenmerken uit Europa zijn in de basis gewoon goed, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende banden splitsen we uit in 3 classificaties:

ClassificatieType autoKm p/jaarWegliggingKosten
1. A-merkVeel vermogenVeel kilometersDruk189
2. UitstekendGemiddelde autoDagelijks gebruikModaal€109
3. InstapKleine auto’sKleingebruikerBeheerst€66

De beste aanbieders vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het schema hierna check en vergelijk je professionele aanbieders die ook leveren en een voordelige bandenservice in Kaard hebben. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook handige informatie over: Lekke band

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Normaliter worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Kaard monteren geeft optimale grip, een kortere remweg, zorgt voor een langere levensduur van de band en voert het water uitstekend af dankzij de brede lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Meer stabiliteit en rijcomfort.
 • Zorgt voor een optimale levensduur van de band.

Direct winterbanden wisselen Kaard

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben een dieper profiel en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit zorgt voor een kortere remweg, meer controle over je auto en een betere wegligging in het geval van natte en koude periodes. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Oostenrijk, Noorwegen, Luxemburg, Italië, Zweden, Zwitserland) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • De beste prestatie in de winterse periodes.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een prima oplossing als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn steeds meer in trek: banden wisselen is niet nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een vaak genoemd nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Met name geschikt als je niet zoveel kilometer rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de onkosten van nieuwe autobanden in Kaard kopen? In het overzicht hierna bekijk je de verwachte prijzen van verschillende merken en modellen. Deze prijzen zijn excl. uitlijnen, balanceren en monteren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt ontdek je ook handige informatie over: Autobanden voor op reis.

MerkSoortGroottePrestatieKosten
Michelinpilot sport 4suv275/45 R21110Y€245
Continentalecocontact 6225/55 R1797W€117
Vredesteinsprint classic215/60 R1594W€146
Bridgestoneturanza205/50 R1793V€106
Goodyearug performance 2205/55 R1691H€133
Dunlopsp sport maxx gt275/35 R21103Y€219
Pirellipzero255/40 R1899Y€155
Hankookwinter icept evo2 w320b245/40 R1998V€170
Kumhowp71225/45 R1791H€74
Uniroyalrainexpert 3215/60 R1695H€86
Nexenn blue hd plus225/70 R16103T€70
Firestonemultihawk145/70 R1371T€46
Superiasa37215/35 R1884W€46
Savaeskimo hp 2205/60 R1692H€77
Maxxism8060205/0 R16€116
Toyoopen country a/t+265/70 R15112T€107
Lijst met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Terschelling).

Zoek direct jouw band

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar tot wel 30%

Keuzehulp: help mij met kiezen van de de juiste band

Als je wilt overstappen op andere banden zijn er meerdere onderwerpen die belangrijk zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je budget is.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is vermeld op op de band. Deze unieke combi van letters en cijfers toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een van de bandenmaat codes is: 285 / 40 R19 – 103V.

 • 285 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 40 staat voor de hoogte van de zijwand, als % van de breedte van de band (in ons voorbeeld 40%.
 • R duidt aan: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 19 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier is dat dus 19 inch).
 • 103 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 875 kilogram.
 • De afsluitende waarde (V) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 240 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ga eerst na of je veel rijdt of juist weinig? Met ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een effectieve optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een interessant alternatief. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is een winterband in het najaar en de winter het meest interessant. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Kaard.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij vorst of ijzel.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kan je bestellen in velerlei prijscategorieën: Budget, prijs-kwaliteit en premium. Welk type jij moet kiezen is met name afhankelijk van het gewicht van de auto, de manier waarop je rijdt en de jaarlijkse kilometrage. Bestel een A-merk als bijv. Kumho Tyres of Hankook in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een pittige rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en zit je maar weinig op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (denk aan een Toyota iQ) en een rustige rijstijl? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Evergreen of Minerva Fs.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Dunlop of Superia zijn best kostbaar. De slimme consument bestelt scherpe aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zodoende kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Kaard bestellen, soms met wel 40% korting.

 • Check de autobanden outlet in Kaard: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Kaard: tweedehands die goed zijn nagekeken met minimale slijtage.
 • Combideal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor slechts €167,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij een redelijke rijstijl kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Zoek maandelijks uit of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom overmatige slijtage door een goede band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Als laatste moet je erop letten dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Kaard.

Wat kost autobanden wisselen in Kaard?
Professioneel banden vervangen in Kaard kost je zo’n €35,00 per bandenset (bij band reeds op de velg, bekend als wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost het je al gauw €80 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €57,50 per half jaar.

Wat zijn runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Met behulp van de versterkte wang (zijkant) kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. Dan vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De positieve eigenschappen zijn een zeer hoog draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Opgelet: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Controleer voor vakantie de spanning op de banden en de profieldiepte. De ANWB adviseert om elke 6 jaar te wisselen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Kaard.

Plaats een reactie