Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Bergen aan Zee

Nieuwe autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Bergen aan Zee? Op onze autobandenvergelijker vind je betrouwbare online verkooppunten van voordelige autobanden van alle merken en adresgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Als laatste raadpleeg je hier meer informatie over de verschillende type banden die er zijn en vertelt onze keuzehulp welk product past bij jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Het is essentieel dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Bergen aan Zee inclusief montage, balanceren en ventiel kan al worden uitgevoerd vanaf €43,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt het aanbevolen om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Nieuwe banden van A-merken als Continental zijn er al vanaf €300. B-merken als Blacklion koop je al vanaf €185 voor een complete set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Bergen aan Zee

Banden wisselen in Bergen aan Zee

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Bergen aan Zee is essentieel. De meeste automobilisten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) laten we de winterband monteren en ronde maand maart gaan we over op zomerbanden. Dit zelf verwisselen is een vak apart. Daarnaast vraagt dit om flink wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Bergen aan Zee maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je kunt erop vertrouwen dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Jouw autobanden worden meestal ook gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Eventueel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Bergen aan Zee.

Wat is de levensduur van banden?
Een bandenspecialist kan je ook vertellen of het profiel op de banden nog toereikend is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit na circa 37.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van kwaliteit van de band en rijstijl. Check elke maand je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wanneer auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt naar één kant en stuurt niet erg licht. Tevens zie je daarbij een onnatuurlijk brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit leidt tot een optimale wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een auto regel je al vanaf €90,00.

Autobanden balanceren
Trillend stuur of dashboard? Grote kans dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceermachine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, je rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Banden garages in Bergen aan Zee

Direct en goedkoop banden vervangen in Bergen aan Zee? In de volgende tabel bekijk je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages in jouw omgeving (provincie Noord-Holland). Deze lokale garages zijn opgeleid voor wisselen, repareren, uitlijnen, sipen, balanceren, (de)monteren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Middels onze vergelijker ontdek je tevens montage-experts in Bergen, Driehuizen, Zuidschermer, Grootschermer en Oterleek.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-bergen-aan-zee

Goedkope autobanden Bergen aan Zee

Ben je aan het zoeken naar een tweede set banden voor je auto? Het valt dan al gauw op dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt af van rijstijl, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en de eigenschappen van de auto. Advies: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge eisen, ook de goedkoopste banden. De banden kunnen we terugbrengen naar 3 klassen:

SegmentSoort autoKM (op jaarbasis)WegliggingKosten
1. Hoogste klasseVeel trekkrachtGrootverbruikerDynamisch€199
2. StandaardDoorsnee autoGemiddeldModaal€102
3. VoordeelKleine autootjesKleingebruikerKalm€62

Online banden webwinkels vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de tabel hieronder doorzoek je landelijke aanbieders die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Bergen aan Zee hebben. Via deze website lees je ook meer informatie over: Banden voor de motor

Informatie over zomerbanden

De zomerband is ideaal bij temperaturen boven de 7 graden celcius. In de regel is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Bergen aan Zee monteren geeft optimale grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor minimale slijtage en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek dankzij de lange sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Meer stuurcontrole en precisie.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Winterbanden laten wisselen Bergen aan Zee

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben een dieper profiel en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit geeft een kortere remweg, zorgt voor meer grip en geeft een veiliger gevoel in de auto bij nat en koud weer. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Italië, Luxemburg, Frankrijk) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • In hun element tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Informatie en uitleg over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet heel veel rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • De beste keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de onkosten van nieuwe autobanden in Bergen aan Zee kopen? In de onderstaande tabel beiden wij de geschatte tarieven van diverse types en merken. Dit is exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Middels onze vergelijker check je ook uitgebreide info over: Bandenindex.

MerkTypeAfmetingPrestatieKosten
Michelincity grip90/90 R1254P€60
Continentalwintercontact ts 860 s255/55 R18109H€184
Vredesteinquatrac 5165/60 R1577H€75
Bridgestoneep150185/60 R1584H€87
Goodyearvector 4seasons gen-2225/45 R1791V€136
Dunlopd404140/90 R1570H€158
Pirellicinturato p7205/55 R1791V€80
Hankookventus prime2 k115215/55 R1794V€140
Kumhokh 27195/70 R1491H€74
Uniroyalms-plus 77175/70 R1382T€62
Nexenwingua.sport xl245/45 R18100V€104
Firestonewinthawk185/55 R1480T€112
Superiastar lt215/70 R15109R€58
Savaintensa hp205/55 R1691H€63
Maxxiss-pro245/50 R20102W€185
Toyoop.country a/t+205/75 R1597T€92
Overzicht met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Bergen Noord-Holland).

Vind jouw perfecte autoband

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar ongeveer 30%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Zodra je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er veel dingen die van belang zijn. Denk aan de bandenmaat, hoe intensief je de banden gebruikt en natuurlijk het budget.

Bandenmaat aflezen
De maat is vermeld op de wang van de je band. Deze combinatie van cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Wellicht past daar een andere maat bij. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 200 / 55 R17 – 78V.

 • 200 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 55 is een indicatie voor de bandhoogte, berekend als percentage van bandbreedte (hier dus 55%.
 • R duidt aan: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 17 geeft een indicatie van de velgmaat (hierbij dus 17 inch).
 • 78 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 425kg.
 • De laatste waarde (V) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 240 km/h.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ben jij iemand die weinig of juist veel kilometers maakt? In ons milde klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een efficiënte manier van rijden. Als je niet zoveel rijdt (rond de 10.000 km) dan is de vierseizoenenband een zuinigere optie. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Een winterband rijden is dan tijdens de wintermaanden aan te raden. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Bergen aan Zee.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij echt winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en is prima te rijden in zomer en winter.

Kosten
Autobanden kan je kopen in diverse prijsklassen: Budget, standaard en de a-merken. Welk model voor jou ideaal is wordt bepaald door het gewicht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Koop een A-merk als o.a. Goodyear of Pirelli in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel op de snelweg zit en een zware/krachtige auto hebt. Rij je weinig en kom je niet veel op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Smart Forfour) en rijd je niet al te hard? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Atlas en Premiorri.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Kumho Tyres of Nexen zijn niet perse voordelig. Wie wil besparen profiteert van acties en aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Op deze manier kan je hele goedkope autobanden in Bergen aan Zee bestellen, soms met wel 40% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Bergen aan Zee: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Het alternatief is gebruikte banden Bergen aan Zee: tweedehands die amper gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • All-in deal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €152,50 per jaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Onder normale omstandigheden hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden een stuk langer.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door de banden te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tenslotte is het cruciaal dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Bergen aan Zee.

Wat kost autobanden wisselen in Bergen aan Zee?
Banden vervangen in Bergen aan Zee kost je zo’n €32,50 bij 4 banden (bij band reeds op de velg, dit heet een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €80. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €57,50 per seizoen (zomer of winter).

Wat is het voordeel van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Met behulp van de Runflat eigenschap kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. Zodoende vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een autogarage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat zijn caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Ze onderscheiden zich door de aantrekkelijk draagcapaciteit, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder vervorming. Goed om te weten: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldiepte. Het advies is om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Doe dit tijdens een wielenwissel in Bergen aan Zee.

Plaats een reactie