Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Scharnegoutum

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Scharnegoutum? Op deze website communiceren wij landelijke shops gespecialiseerd in winter- zomer- en all season banden en servicepunten die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Als laatste vind je hier belangrijke informatie over bandenmaten en populaire merken en leert onze keuzehulp welk product rijmt met jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Scharnegoutum inclusief demontage, balanceren en montage kan al voor €44,99.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Maar voor de algehele adviseren wij om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Gewoon goede banden van toonaangevende merken als Sava bestel je al vanaf €335. Budgetmerken als Blacklion scoor je al vanaf €180 per vier.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Scharnegoutum

Banden wisselen in Scharnegoutum

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Scharnegoutum is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste consumenten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) kiezen we voor de winterband en vanaf het voorjaar nemen we weer de zomerband. Zelf banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Tevens vergt het behoorlijk wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Scharnegoutum scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je mag er gerust op zijn dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • De banden worden meestal ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Steeds vaker is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Scharnegoutum.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autobedrijf analyseert ook of het profiel nog voldoet aan de richtlijnen. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook op het moment dat het rubber versleten of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 32.500 kilometer. De slijtage van de banden is met name afhankelijk van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Check elke maand je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt raar. Tevens zie je daarbij een verhoogd brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Uitlijnen houdt in dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een laag brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een wagen kan je bij een garage laten doen vanaf €70,00.

Wanneer autobanden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? Wellicht is het dan zo dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, rijd je een stuk efficiënter en neemt het rijgenot flink toe. Bij een bandenwissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Banden garages in Scharnegoutum

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Scharnegoutum? In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van bandenwinkels en garages in de buurt (provincie Friesland). Deze garages verlenen diensten zoals (de)monteren, trimmen, wisselen, balanceren, sipen, repareren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op deze website tref je ook andere montage-garages in Goënga, Gauw, Offingawier, Oppenhuizen en Uitwellingerga.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-scharnegoutum

Goedkope autobanden Scharnegoutum

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is je misschien al opgevallen dat het (online) aanbod gigantisch is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Welke moet ik nu kopen? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn het remgedrag, het dagelijkse gebruik, of er met name snelweg kilometers worden gereden en of je een zware of lichte auto hebt. Advies: de bandenmerken uit Europa voldoen aan aan alle normen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken kunnen we grofweg indelen in 3 categorieën:

SegmentSoort autoKm p/jaarRijstijlKosten
1. A-merkKrachtige autoVeel kilometersPittig182
2. MiddenklasseGemiddelde autoTot 30.000 kmHerkenbaar€115
3. VoordeligLichte auto’sWeinig gebruikKalm€74

Online banden webwinkels vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de tabel hierna doorzoek je populaire online aanbieders die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Scharnegoutum hebben. Middels onze vergelijker lees je ook extra informatie over: Autobanden reinigen

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband rijd je bij temperaturen vanaf 7 graden. Normaal gesproken worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Scharnegoutum monteren geeft meer grip op het wegdek, een kortere remweg, zorgt voor een langere levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer dankzij de doorlopende sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Een goede wegligging en waterafvoer bij hogere temperaturen.
 • Minder slijtage aan de banden (in de zomer).

Goedkoop winterbanden wisselen Scharnegoutum

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit verbetert de remweg, meer grip en biedt veiligheid en stabiliteit bij gladheid of vorst. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Italië, Oostenrijk, Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Presteren het best bij gladheid of vorst.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

All season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Waar je wel op moet letten is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Een uitstekende keuze als je circa 10.000 km/jaar rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Meer weten over de onkosten van nieuwe autobanden in Scharnegoutum kopen? In de tabel hieronder tref je de doorsnee tarieven van verscheidene merken en soorten. Deze prijzen zijn excl. balanceren, monteren en uitlijnen. Op dit portaal tref je ook aanvullende info over: Run-on-flat banden.

MerkSerieGroottePrestatiePrijs
Michelinpilot alpin 5235/55 R17103V€159
Continentalpremiumcontact 6275/45 R20110Y€201
Vredesteinwintrac xtreme s275/45 R21110V€222
Bridgestoneturanza195/50 R1582V€68
Goodyearwrangler hp255/70 R15112S€166
Dunlopsp sport maxx215/35 R1884Y€114
Pirellicarrier winter205/70 R15106R€85
Hankookwinter icept evo2 w320b245/45 R19102V€168
Kumhops91 xl265/40 R20104Y€138
Uniroyalms-plus 77175/80 R1488T€59
Nexenn priz rh7255/60 R18108H€116
Firestoneroadhawk205/65 R1594H€76
Superiaecoblue hp165/65 R1479T€36
Savatrenta ms225/70 R15112R€102
Maxxisma-1205/70 R1595S€104
Toyoproxes tr1 xl195/55 R1691V€69
Lijst met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Zoek direct jouw band

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar wel 30%

Keuzehulp: welke banden horen op mijn auto?

Zodra je nieuwe banden nodig hebt zijn er belangrijke zaken die van belang zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je maximaal wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de wang van de je band. Deze speciale code helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een bandenmaat kan zijn 305 / 35 R19 – 102Y.

 • 305 betekent de breedte van de band in mm.
 • 35 geeft de hoogte van de band aan, als percentage van de breedte (hierbij dus 35%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 19 geeft de velgmaat weer (hier is dat dus 19 inch).
 • 102 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 850 kilogram.
 • De afsluitende letter (Y) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 300 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga eerst na of je veel of juist weinig rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel veruit de beste keuze. Als je weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is de all weather band een interessant alternatief. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is de winterband tijdens de wintermaanden het meest interessant. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Scharnegoutum.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je veel kilometers in de winter maakt en bij vorst of ijzel.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Prijzen
Autobanden kan je bestellen in drie prijsklassen: Goedkoopste, goed en premium. Welk artikel voor jou ideaal is hangt met name af van het vermogen van de auto, de manier waarop je rijdt en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Koop een A-merk als o.a. Continental of Superia als je meer dan 30.000 km maakt, veel op de snelweg zit en een flinke motor in je auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een licht autootje (denk aan een Chevrolet Spark) en heb je een rustig rijgedrag? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Voyager & Taurus.


Kortingsacties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Bridgestone of Pirelli hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wil besparen checkt regelmatig aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je verrassend goedkope autobanden in Scharnegoutum bestellen, en ontvang je tot 35% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Scharnegoutum: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Scharnegoutum: tweedehands die goed zijn nagekeken die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • All-in deal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €145,00 per jaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij een redelijke rijstijl hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden een stuk langer.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door ze te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Verder is het cruciaal dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Scharnegoutum.

Hoe duur is autobanden wisselen in Scharnegoutum?
Professioneel banden vervangen in Scharnegoutum kan al vanaf €32,50 voor een complete set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, oftewel een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost dit ongeveer €99,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €52,50 per seizoen.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Op basis van de Runflat eigenschap kan je nog een stuk blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Zo kan je veilig naar huis of naar een specialist. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelauto). De positieve eigenschappen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning op de banden en de profieldikte. Wij raden aan om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Doe dit tijdens een wielenwissel in Scharnegoutum.

Plaats een reactie