Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Wervershoof

Nieuwe autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Wervershoof? Op Autobandenspot.nl kan je aan de slag met landelijke webwinkels in winter- zomer- en all season banden en adresgegevens waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Daarnaast tref je hier belangrijke informatie over bandenmaten en populaire merken en vertelt onze keuzehulp welk product rijmt met jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Wervershoof incl. balanceren en uitlijnen is al mogelijk vanaf €43,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen wordt door de ANWB geadviseerd om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Gewoon goede banden van toonaangevende merken als Sava kosten gemiddeld zo’n €320. Budgetmerken als Keter kan je al krijgen vanaf €205 per vier.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Wervershoof

Banden wisselen in Wervershoof

De bandenwissel bij een autobedrijf in Wervershoof is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste weggebruikers doen dit twee keer per jaar. Rond oktober / november nemen we de winterband en als de zomer nadert zetten we de zomerband er weer onder. Zelf banden verwisselen is best een complexe klus. Verder vraagt dit om behoorlijk wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Wervershoof heeft verschillende voordelen:

 • Je weet zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • De autobanden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Optioneel kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Wervershoof.

Wanneer banden vervangen
Een banden montagebedrijf bekijkt ook of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook op het moment dat het rubber versleten of uitgedroogd is dien je nieuwe banden te nemen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 45.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt met name af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar 1 kant en stuurt niet zo eenvoudig. Vaak heeft de auto dan ook een ongunstig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een laag brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto regel je al vanaf €80,00.

Banden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Het kan maar zo zijn dat je de banden moet laten balanceren. D.m.v. een speciale machine worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo rijd je een stuk veiliger, rijd je een stuk efficiënter en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een bandenwissel is dit standaard inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Wervershoof

Direct en voordelig banden vervangen in Wervershoof? In de tabel in het volgende blok vind je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages uit de buurt (provincie Noord-Holland). Deze montagebedrijven hebben ervaring met (de)monteren, uitlijnen, sipen, wisselen, repareren, balanceren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Middels onze vergelijker zoek je tevens montage-specialisten in Hauwert, Zwaag, Nibbixwoud, Wognum en Zwaagdijk-West.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-wervershoof

Goedkope autobanden Wervershoof

Wil jij overgaan tot de aanschaf van een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel merken dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elke merk heeft andere eigenschappen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit is met name afhankelijk van de rijstijlen, de jaarlijkse kilometrage, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Advies: alle Europese bandenmerken zijn in de basis gewoon goed, zelfs de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we terugbrengen naar 3 segmenten:

SegmentSoort autoKilometersRijgedragKostprijs
1. A-segmentZware auto’sVeel kilometersEnergiek184
2. GoedGemiddelde autoRond 30.000Gemiddeld€115
3. InstapKleine autootjes< 15.000Beheerst€68

Online banden webwinkels vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de bijgaande tabel check en vergelijk je toonaangevende online leveranciers die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Wervershoof hebben. Op onze autobandenvergelijker lees je ook aanvullende info over: Autobanden inruilen

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Doorgaans gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Wervershoof monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minimale slijtage en een goede waterafvoer vanwege de lange sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer grip op normaal wegdek.
 • Een gunstiger brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Wervershoof

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een korte remweg, geeft meer grip en een optimale wegligging tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland, Zweden) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Presteren het best bij gladheid of vorst.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Waar je wel op moet letten is dat ze relatief snel slijten.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers maakt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de tarieven van een set nieuwe autobanden in Wervershoof kopen? In de onderstaande tabel vind je de actuele prijzen van enkele populaire modellen en types. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op Autobandenspot.nl tref je ook handige informatie over: Autobanden vervangen .

MerkSerieGrootteVermogenTarief
Michelinmoto120/90 R1865R€131
Continentalvancontact 4season195/70 R15104R€94
Vredesteinquatrac 5145/80 R1375T€49
Bridgestoneblizzak ws-80 xl215/50 R1795H€134
Goodyearcargo vector 2225/70 R15112R€221
Dunlopsp sport maxx295/30 R22103Y€273
Pirellip-zero (pz4)245/40 R21100W€270
Hankookwinter icept evo2 w320275/45 R18107V€154
Kumhops31 xl215/50 R1795W€73
Uniroyalrainsport 3 xl255/35 R1894Y€161
Nexennblue 4 season175/65 R1584T€60
Firestoneroadhawk235/40 R1895Y€110
Superiaecoblue va215/75 R16113R€63
Savaeskimo hp 2205/65 R1594H€83
Maxxisvansmart a/s al2225/55 R17109H€118
Toyos954225/45 R1791H€78
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Medemblik).

Zoek jouw geschikte autoband

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 45%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Op het moment dat je de banden wilt verwisselen zijn er verschillende aspecten die van belang zijn. De maat van jouw huidige velgen, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de je band. Deze getallen en letters combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je ook voor een nieuwe velg? Dan verandert de maat vaak. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 165 / 60 R14 – 75H.

 • 165 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 60 geeft de hoogte van de band aan, weergegeven als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 60%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 14 geeft de velgmaat weer (hier dus 14 inch).
 • 75 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval een max. belasting van 387kg.
 • De afsluitende waarde (H) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 210 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Denk na over de vraag of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons milde klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een efficiënte manier van rijden. Als je weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band het overwegen waard. Zit je echter dagelijks veel op de weg en ga je graag op wintersport? Dan is een extra winterband van oktober/november tot maart/april zeer aantrekkelijk. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Wervershoof.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je elke winter veel gaat rijden en bij vorst of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kan je bestellen in velerlei prijssegmenten: Voordelig, standaard en premium. Welk segment voor jou geschikt is hangt met name af van gewicht/vermogen van de auto, rijstijl en hoeveel je rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Kumho Tyres of Maxxis als je veel kilometers maakt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Ben je niet zoveel onderweg en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Suzuki Celerio) en rijd je rustig? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Laufenn en Linglong.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Michelin of Firestone hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wil besparen bestelt scherpe aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je dikwijls goedkope autobanden in Wervershoof bestellen, en ontvang je tot 40% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Wervershoof: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Wervershoof: tweedehands onderdelen met garantie die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €165,00 op jaarbasis.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. De garages adviseren om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Bekijk een keer per maand hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom vreemde slijtage door ze te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tevens is het belangrijk dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Wervershoof.

Hoe duur is autobanden wisselen in Wervershoof?
Banden vervangen in Wervershoof wordt al gedaan voor €40,00 per bandenset (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit is een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost dit ongeveer €94,95. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €50,00 per seizoen (zomer of winter).

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Met gebruikmaking van de extra sterke stukken in de wang kan je nog 80 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Dan kan jij dus nog naar huis rijden of naar een specialist. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelwagen). Je kunt rekenen op een hoger draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning en de profieldiepte. Autogarages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Wervershoof.

Plaats een reactie