Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hauwert

Nieuwe autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Hauwert? Op www.autobandenspot.nl tref je de beste webshops in goedkope autobanden en lokale garages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Als laatste bieden wij handige informatie over de verschillende type banden die er zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product rijmt met jouw situatie.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je elk seizoen rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Hauwert inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €35,00.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid is het aan te raden om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Autobanden van toonaangevende merken als Superia kosten ongeveer €310. B-merken als Conti koop je al vanaf €190 voor een hele set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Hauwert

Banden wisselen in Hauwert

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Hauwert is cruciaal. De meeste mensen doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Vanaf oktober of november laten we de winterband monteren en als de zomer nadert gaan we over op zomerbanden. Thuis de banden wisselen is niet eenvoudig. Daarnaast vergt het wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Hauwert heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt erop vertrouwen dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Jouw autobanden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hauwert.

Wanneer banden vervangen
Een autogarage bekijkt ook of de profieldiepte nog goed genoeg is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook zodra de band beschadigd of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 50.000 kilometer. De levensduur van de banden is met name afhankelijk van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt iets naar rechts of links en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Je krijgt ook te maken met een onzuinig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen wil zeggen dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verlaagd brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van de auto is al uit te voeren vanaf €69,99.

Informatie over autobanden balanceren
Trillen er delen in de auto? Grote kans dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Met een balanceermachine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je duurzamer bezig en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Vind banden garages in Hauwert

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Hauwert? In het overzicht hierna vind je contactgegevens van bandenwinkels en garages uit de buurt (provincie Noord-Holland). Deze garages verlenen diensten zoals repareren, wisselen, (de)monteren, balanceren, uitlijnen, trimmen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Middels onze vergelijker tref je ook andere montagepunten in Zwaag, Nibbixwoud, Wognum, Zwaagdijk-West en Zwaagdijk-Oost.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hauwert

Goedkope autobanden Hauwert

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het is geen geheim dat er een enorm aanbod is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit is met name afhankelijk van het remgedrag, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het vermogen van de auto. Opmerking: de banden van Europese fabrikanten zijn in de basis gewoon goed, dus zeker ook de goedkoopste banden. De autobanden verdelen we onder in 3 groepen:

KlasseAutoKm p/jaarWegcontactKosten
1. A-merkVeel trekkrachtMeer dan 45.000Energiek180
2. MiddenklasseDoorsnee autoDagelijks gebruikGewoon€119
3. GoedkoopsteKleine auto’sWeinig kilometersStatisch€76

Online banden webwinkels vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het onderstaande schema bekijk en vergelijk je toonaangevende webwinkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Hauwert hebben. Op dit portaal vind je ook handige informatie over: Doorrijden met een lekke band

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Normaal gesproken worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Hauwert monteren geeft optimale grip, verhoogt het rijcomfort, geeft minder slijtage in de zomer en een goede waterafvoer dankzij de doorlopende sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Winterbanden wisselen Hauwert

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze beschikken over meer profiel en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit leidt tot een kortere remweg, meer controle over je auto en geeft een veiliger gevoel in de auto bij sneeuw of ijzel. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Luxemburg, Frankrijk, Zweden, Zwitserland) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Aanbevolen bij vorst of ijzel.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

4 seizoenenbanden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een prima oplossing als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Een vaak genoemd nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Ideaal als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Hauwert kopen? In het overzicht hierna beiden wij de prijsindicaties van verscheidene merken en soorten. Dit is exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website tref je ook extra informatie over: Autobanden controleren voor vakantie.

MerkSerieAfmetingenKenmerkKosten
Michelinpilot alpin pa4275/40 R20106V€294
Continentalwintercontact ts 860205/60 R1692T€93
Vredesteinwintrac xtreme s225/70 R16103H€120
Bridgestoneturanza195/55 R1687H€125
Goodyearefficientgrip205/50 R1789V€106
Dunlopd401 elite160/70 R1773H€193
Pirellip-zero (pz4)245/40 R1994W€118
Hankookwinter icept evo2 w320265/35 R2099V€200
Kumhops31 xl225/50 R1798W€74
Uniroyalrainsport 3225/55 R1797Y€118
Nexenn fera su1225/45 R1791Y€68
Firestonedestination235/60 R18103W€154
Superiaecoblue 4s225/45 R1794W€50
Savaeskimo hp 2 xl225/55 R17101V€98
Maxxisma-p3215/50 R1384H€158
Toyoopen c.ut275/65 R17115H€78
Overzicht met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Medemblik).

Zoek jouw bandenmaat

Check acties en aanbiedingen en bespaar plus minus 40%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Wanneer je wilt overstappen op andere banden zijn er een paar factoren die invloed hebben op de beste keuze. De maat van jouw huidige velgen, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat lees je af op alle autobanden (aan de zijkant). Deze getallen en letters combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Ga je ook voor een nieuwe velg? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een bandenmaat kan zijn 165 / 60 R14 – 75T.

 • 165 staat voor de breedte in millimeters.
 • 60 staat voor de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (in dit voorbeeld 60%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 14 geeft de velgmaat weer (hier is dat dus 14 inch).
 • 75 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval een max. belasting van 387 kilogram.
 • De afsluitende letter (T) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot190 km/h.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ben jij iemand die veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons gematigde zeeklimaat zijn de zomerbanden doorgaans veruit de beste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een betere mogelijkheid. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en ga je elk jaar op skivakantie? Een winterband rijden is dan in het najaar en de winter een onmisbare keuze. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Hauwert.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers in de winter maakt en regelmatig op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Onkosten
Autobanden kan je kopen in 3 prijsklassen: Budget, standaard en topkwaliteit. Welk model jij moet kiezen is met name afhankelijk van het vermogen van de auto, jouw rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Koop een A-merk als o.a. Goodyear of Superia als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel buiten de stad rijdt en een zware/krachtige auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een klein en zuinig autootje (neem een Fiat 500) en doe je het rustig aan? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld General Tire en Prestivo.


Uitverkoop en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Goodyear of Pirelli zijn niet perse heel goedkoop. Wie wat verder kijkt doorzoekt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op die manier kan je dikwijls goedkope autobanden in Hauwert bestellen, soms met wel 45% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Hauwert: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Hauwert: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Combideal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €162,50 per 12 maanden.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Achterbanden een stuk langer.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Zoek maandelijks uit of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door een balanceer afspraak te maken en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Als laatste is het cruciaal dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Hauwert.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Hauwert?
Banden vervangen in Hauwert kan al vanaf €52,50 voor een totale set (voor een combinatie van velg + band, oftewel een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost dit ongeveer €85. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €57,50 per 6 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door middel van de verstevigde wanden kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zo kan je veilig naar huis of naar een vakgarage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, minder rolweerstand door een hogere spanning en sterker ontwikkeld. Opgelet: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning van de banden en de profielkwaliteit. Wij raden aan om deze elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Hauwert.

Plaats een reactie