Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Wintelre

Nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Wintelre? Op dit portaal communiceren wij gerenommeerde leveranciers van nieuwe en goedkope autobanden en contactgegevens gespecialiseerd in bandenwissel. Als laatste bekijk je hier handige informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en vind je via de keuzehulp welk product matcht met jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Het is belangrijk dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Wintelre inclusief montage, balanceren en testen laat je al doen vanaf €37,50.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor de verkeersveiligheid wordt het aanbevolen om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van bekende merken als Firestone bestel je al vanaf €320. budgetmerken als Delinte zijn al te koop vanaf €210 per set van 4.

Banden wisselen in Wintelre

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Wintelre is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste consumenten laten het twee keer per jaar vervangen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) nemen we de winterband en vanaf het voorjaar kiezen we weer voor de zomerband. Dit zelf verwisselen is een vak apart. Bovendien vraagt dit om de nodige ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Wintelre is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Er is geen twijfel over dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Wintelre.

Wanneer banden vervangen
Een bandenspecialist weet ook of de profieldiepte nog goed genoeg is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook wanneer we zien dat het rubber versleten of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 37.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen wordt bepaald door type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te vergroten.

Auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een onveilig gevoel, trekt iets naar rechts of links en stuurt zwaar. Je krijgt ook te maken met een verhoogd brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen houdt in dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit verbetert de wegligging, een laag brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen kost om en nabij de €77,50.

Autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? De oplossing is dan vaak dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceermachine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, je bespaart op de brandstofkosten en neemt het rijgenot flink toe. Bij een bandenwissel zit dit bij de prijs in.

Banden garages in Wintelre

In no-time en voordelig banden vervangen in Wintelre? In de volgende tabel bieden wij adressen van bandenwinkels en servicepunten uit de buurt (provincie Noord-Brabant). Deze lokale garages verlenen diensten zoals repareren, uitlijnen, trimmen, sipen, balanceren, wisselen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op deze website check je eveneens montagepartners in Vessem, Knegsel, Sint-Oedenrode, Schijndel en Vorstenbosch.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-wintelre

Goedkope autobanden Wintelre

Op zoek naar een set andere banden voor je wagen? Je merkt al snel het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt af van rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal afgelegde kilometers, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en de eigenschappen van de auto. Noemenswaardig: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge regelgeving, ook de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we grofweg indelen in 3 groepen:

CategorieSoort autoAantal kilometersWegliggingPrijs
1. A-segmentSnel en/of zwaarGrootverbruikerEnergiek199
2. UitstekendGemiddelde autoRond 30.000Normaal€105
3. GoedkoopsteBoodschappenautoKleingebruikerBeheerst€63

De beste aanbieders vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de tabel hieronder bieden we je erkende online garages die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Wintelre hebben. Op Autobandenspot.nl tref je ook handige informatie over: Autoverzekering

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Meestal worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Wintelre monteren zorgt voor meer grip, verkleint de kans op slippen, het maximaliseert de levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer vanwege de lange sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Maximaliseert de levensduur van de band.

Winterbanden laten wisselen Wintelre

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en wissel je weer om in maart. Ze hebben een dieper profiel en het rubber is een stuk zachter. Dit leidt tot een kortere remweg, directer contact met de weg en een betere wegligging in de winterse periodes. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Zweden, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Luxemburg) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • De beste prestatie bij vorst of sneeuw.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door plezier van hebt. Ideaal als je niet heel veel rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Aandachtspunt is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Ideaal als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet in skigebieden komt.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Wintelre kopen? In de tabel in het volgende blok tref je de geschatte tarieven van verschillende soorten en merken. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website tref je ook handige informatie over: Oude banden inruilen.

MerkTypeFormaatVermogenKosten
Michelinpilot activ130/90 R1768V€114
Continentalsportcontact 6335/25 R22105Y€305
Vredesteinwintrac xtreme s235/60 R17102H€138
Bridgestonedueler265/45 R20104Y€199
Goodyeareagle f1 asymmetric 3305/30 R21104Y€287
Dunlopsp sport maxx gt245/50 R18100Y€268
Pirelliwinter sottozero 3245/50 R18100H€164
Hankookventus s1 evo2 k117235/45 R1797Y€82
Kumhoes31 xl185/65 R1592T€57
Uniroyalrainexpert175/65 R1482H€61
Nexenwing.snow g 3185/65 R1588H€55
Firestonemultiseason165/70 R1481T€95
Superiaecoblue hp145/80 R1379T€34
Savaeskimo hp 2 xl215/50 R1795V€90
Maxxisma-1 wsw205/75 R1495S€121
Toyoproxes t1-r xl195/55 R1585V€75
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Eersel).

Zoek de autoband die bij jou past

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar tot wel 30%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Als je de banden wilt verwisselen zijn er meerdere details die van belang zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, hoe intensief je de banden gebruikt en hoeveel geld je wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de flank van de band. Deze unieke combi van letters en cijfers biedt inzicht in de benodigde maat. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een van de bandenmaat codes is: 185 / 80 R15 – 93V.

 • 185 betekent de breedte van de band in mm.
 • 80 slaat op de hoogte van de band, als percentage van de breedte (hier is dat dus 80%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 15 biedt inzicht in de velgmaat (hier dus 15 inch).
 • 93 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 650 kilogram.
 • De laatste letter (V) geeft de maximumsnelheid van de band weer. is een snelheidsindicator van maximaal 240 km/u.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ben jij iemand die weinig of juist veel kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat zijn de zomerbanden doorgaans de juiste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot zo’n 15.000 km) dan is een een all-season band het overwegen waard. Maak je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Dan is de winterband in het najaar en de winter het meest interessant. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Wintelre.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook in de winter veel op de weg zit en bij winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Kosten
Autobanden kunnen we onderverdelen in meerdere prijsgroepen: Economy, gemiddeld en topkwaliteit. Welke soort past bij jou hangt met name af van de inhoud van de motor, rijstijl (dynamisch of rustig) en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Continental of Hankook als je veel op de weg zit, een pittige rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Citroën C1) en heb je een rustig rijgedrag? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Aoteli en Torque.


Dagdeals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Vredestein of Hankook zijn in de basis best duur. De slimme rijder koopt uitsluitend aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Zodoende kan je heel goedkope autobanden in Wintelre bestellen, en krijg je wel 50% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Wintelre: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Wintelre: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €155,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. De ANWB adviseert om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom overmatige slijtage door een goede band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Als laatste is het voor de levensduur essentieel dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Wintelre.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Wintelre?
Vakkundig banden vervangen in Wintelre is al mogelijk vanaf €50,00 voor een totale set (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit is een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €87,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €50,00 per seizoen.

Hoe werken runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Met behulp van de versterkte wang kan je nog 80 kilometer doorrijden wanneer jij een lekke band constateert. Dan kan je veilig naar huis of naar de dealer. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor bestelbussen). De pluspunten hiervan zijn een extra draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning op de banden en de status van het profiel. Het algemene advies is om deze elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Wintelre.

Plaats een reactie