Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Eersel

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Eersel? Op deze website bieden wij erkende aanbieders van nieuwe en goedkope autobanden en adresgegevens waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Als laatste tref je hier nuttige informatie over uitlijnen, balanceren en ontdek je in de keuzehulp welk product past bij jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je altijd en overal rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Eersel inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen is al mogelijk vanaf €44,50.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Om ongelukken te voorkomen wordt door de ANWB geadviseerd om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Banden van toonaangevende merken als Firestone kan je al krijgen vanaf €305. B-merken als Hilo koop je al vanaf €230 per set.

Nieuwe banden laten monteren?

Zoek de goedkoopste banden montage in Eersel

Banden wisselen in Eersel

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Eersel is essentieel. De meeste weggebruikers doen dit twee keer per jaar. Vanaf oktober of november gaat de winterband erop en omstreeks maart of april laten we de zomerband monteren. Zelf banden verwisselen is een precies werkje. Ook vraagt het wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Eersel heeft verschillende voordelen:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het kost je geen tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Jouw banden worden ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Bij steeds meer services kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Eersel.

Hoe lang gaan banden mee?
Een bandenservice checkt ook of het profiel op de autoband nog in orde is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook wanneer het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 45.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met kwaliteit van de band en rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Waarom auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt niet prettig, trekt naar één kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Tevens zie je daarbij een onzuinig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen houdt in dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Het gevolg is een goede wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Een wagen uitlijnen kost je ongeveer €67,50.

Waarom banden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? In dat geval kan het zijn dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Hierbij worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je bespaart op de brandstofkosten en je voorkomt onnodige slijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Banden garages in Eersel

Snel en goedkoop banden vervangen in Eersel? In de tabel in het volgende blok bieden wij autogarages en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Noord-Brabant). Deze montagebedrijven hebben ervaring met wisselen, repareren, (de)monteren, trimmen, uitlijnen, balanceren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Middels onze vergelijker check je evenzeer montage-specialisten in Veldhoven, Bernheze, Meierijstad, Mill en Sint Hubert en Cuijk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-eersel

Goedkope autobanden Eersel

Ben je aan het oriënteren naar een tweede set banden voor je auto? Het is geen geheim dat het aanbod meer dan divers is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Welke moet ik nu kopen? Dit hangt af van de rijstijlen, de afstanden die je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en kenmerken van de auto zelf. Advies: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De autobanden verdelen we onder in 3 groepen:

CategorieSoort autoAantal kilometersRijstijlKosten
1. PremiumZware auto’sVanaf 50.000Dynamisch€188
2. MiddenklasseDoorsnee autoRond 30.000Modaal€116
3. BudgetBoodschappenautoKleingebruikerKalm€61

De beste aanbieders vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In de tabel hierna vergelijken wij populaire online leveranciers die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Eersel hebben. Middels onze vergelijker check je ook meer informatie over: Autobanden schoonmaken

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband is de beste keuze bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Over het algemeen rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Eersel monteren geeft optimale grip, verkleint de kans op slippen, geeft minder geluidsproductie en voert het water uitstekend af vanwege de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Meer grip en een korte remweg.
 • Voorkomt onnodige slijtage.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Eersel

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit zorgt voor een kortere remweg, verhoogt het gripniveau en een stabiele wegligging bij gladheid of vorst. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Zweden, Noorwegen, Italië, Frankrijk, Zwitserland) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Aanbevolen bij sneeuw of ijzel.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Een prima oplossing als je maximaal 15.000 maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • De beste keuze als je niet al te veel kilometers maakt en niet aan wintersport doet.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Benieuwd naar de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Eersel kopen? In de onderstaande tabel vind je de huidige tarieven van diverse types en merken. Dit is exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op dit portaal lees je ook aanvullende info over: Draagvermogen en Snelheidsindex.

MerkTypeFormaatVermogenPrijs
Michelinlattitude x-ice xi2245/65 R17107T€279
Continentalconticrosscontact winter205/80 R16110T€128
Vredesteinsnowtrac 5155/80 R1379T€48
Bridgestoneturanza215/55 R1693V€123
Goodyearefficientgrip suv235/55 R19105V€184
Dunlopd40490/90 R2154S€117
Pirelliscorpion winter215/65 R1799H€117
Hankookventus s1 evo2 k117b245/45 R18100Y€138
Kumhowp51215/65 R1596H€68
Uniroyalrainsport 3185/55 R1480H€67
Nexenn fera su1 dot16255/40 R19100Y€105
Firestonewinterhawk 3205/55 R1691T€70
Superiastar+215/55 R1798W€52
Savaeffecta+145/70 R1371T€72
Maxxism991175/85 R1045Q€94
Toyos954 xl245/40 R1897V€104
Opsomming met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Eersel).

Vind jouw perfecte autoband

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar ongeveer 40%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Zodra je nieuwe banden nodig hebt zijn er verschillende zaken die van belang zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de zijkant van je huidige autobanden. Deze unieke combi van letters en cijfers laat zien welke maat je hebt. Ga je op een andere velg rijden? Dan verandert de maat vaak. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 165 / 65 R14 – 79 T.

 • 165 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 65 is de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in ons voorbeeld 65%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 14 beschrijft de velgmaat (hier dus 14 inch).
 • 79 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval is dat een max. belasting van 437 kilogram.
 • De afsluitende waarde (T) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 190 km/h.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga eerst na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons Hollandse klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de beste optie. Als je weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een zuinigere optie. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rijd je ook in de winter in de bergen? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de winterse periodes uitermate geschikt. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Eersel.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je veel kilometers in de winter maakt en regelmatig op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Wat kost het?
Autobanden kun je onderbrengen in meerdere prijssegmenten: Voordeel, middenklassen en de a-merken. Welk product je moet kiezen hangt af van de inhoud van de motor, de manier waarop je rijdt en het aantal afgelegde kilometers. Kies voor een A-merk als Dunlop of Nexen als je elk jaar grote afstanden aflegt, graag hard optrekt en een flinke motor in je auto hebt. Rij je weinig en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Opel Karl) en rijd je niet al te hard? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Headway & Vee Rubber.


Deals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Goodyear of Firestone zijn in de basis best duur. Wie slim is vergelijkt de aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je heel goedkope autobanden in Eersel bestellen, en krijg je zomaar 35% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Eersel: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Kies voor gebruikte banden Eersel: tweedehands die goed zijn nagekeken die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Combideal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €152,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij normaal rijgedrag kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Controleer regelmatig of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door de banden te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Als laatste is het van groot belang dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Eersel.

Hoe duur is autobanden wisselen in Eersel?
Op korte termijn banden vervangen in Eersel laat je al uitvoeren voor €45,00 voor een complete set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit is een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet jij uitgaan van +/- €85 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De bandenopslag kost ongeveer €50,00 per half jaar.

Hoe werkt een runflat band?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Met behulp van de stuggere wang van de runflats kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Op die manier vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een autogarage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelwagen). Ze onderscheiden zich door een zeer hoog draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Goed om te weten: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en de profieldikte. Autogarages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Eersel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie