Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Veldhoven

Nieuwe autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Veldhoven? Op www.autobandenspot.nl kan je aan de slag met landelijke webwinkels in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale autogarages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Daarnaast bieden wij nuttige informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en leert onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Veldhoven inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen laat je al doen vanaf €40,99.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Maar voor de algehele wordt door de ANWB geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Banden van toonaangevende merken als Firestone zijn al te koop vanaf €325. B-merken als Fribo koop je al vanaf €210 per 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Veldhoven

Banden wisselen in Veldhoven

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Veldhoven is cruciaal. De meeste automobilisten doen dit twee keer per jaar. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en vanaf het voorjaar nemen we weer de zomerband. Zelf banden verwisselen is een precies werkje. Tevens eist dit wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Veldhoven maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je mag er gerust op zijn dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het kost je amper tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Jouw autobanden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Soms kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Veldhoven.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een banden montagebedrijf weet ook of het profiel op de banden nog toereikend is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook zodra het rubber versleten of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit na circa 35.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en is met name afhankelijk van type rijstijl, wegdek en klimaat. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Ook leidt het tot een te hoog brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto kost om en nabij de €85,00.

Informatie over autobanden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd moeten worden. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo rijdt je een stuk rustiger, je rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Lokale banden garages in Veldhoven

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Veldhoven? In de tabel in het volgende blok bekijk je de gegevens van verschillende bandenwinkels uit de regio (provincie Noord-Brabant). Deze montagebedrijven zijn gespecialiseerd in wisselen, repareren, (de)monteren, balanceren, uitlijnen, trimmen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op dit portaal zoek je regionale montage-specialisten in Bernheze, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Cuijk en Boekel.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-veldhoven

Goedkope autobanden Veldhoven

Op zoek naar nieuwe banden voor jouw auto? Je ontdekt al snel dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit is met name afhankelijk van het remgedrag, de gebruiksintensiteit, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het vermogen van de auto. Advies: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan aan alle normen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we grofweg indelen in 3 niveau’s:

KlasseSoort autoAantal kilometersRijstijlPrijzen
1. PremiumKrachtige autoVanaf 40.000Pittig192
2. GoedDoorsnee autoGemiddeldNormaal€115
3. BasisLichte auto’sWeinig kilometersSimpel €75

Bandenshops vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de tabel hieronder check en vergelijk je toonaangevende webwinkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Veldhoven hebben. Op deze website zoek je ook aanvullende info over: Homologatie

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband wordt geadviseerd als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Standaard is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Veldhoven monteren zorgt voor meer grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek door de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Kortere remweg en minder kans op ongelukken.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Veldhoven

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben een dieper profiel en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit leidt tot een kortere remweg, beter contact met het asfalt en een betere wegligging bij vorst of ijzel. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Zwitserland, Zweden, Frankrijk, Italië, Noorwegen) zijn winterbanden verplicht.

 • Biedt de beste performance bij nat en koud weer.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Informatie en uitleg over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door plezier van hebt. Perfect als je niet heel veel rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft ze nooit te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een vaak genoemd nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Perfect als je circa 10.000 km/jaar rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Interesse in de kosten van nieuwe autobanden in Veldhoven kopen? In de tabel in het volgende blok beiden wij de prijsindicaties van enkele populaire modellen en types. Hierbij zit niet inbegrepen het monteren, uitlijnen en balanceren. Via deze website zoek je ook aanvullende info over: Autoband aflezen.

MerkSerieFormaatVermogenKosten
Michelinxas ff155/80 R1572V€227
Continentalwintercontact ts 850p265/50 R19110V€176
Vredesteinquatrac 5175/70 R1382T€55
Bridgestonedueler225/50 R1794H€100
Goodyearvector 4seasons175/65 R1490T€122
Dunlopgt502150/80 R1671V€182
Pirelliwinter sottozero 3215/50 R1892V€138
Hankookwinter icept evo2 w320b205/55 R1791H€111
Kumhokh27185/55 R1586V€67
Uniroyalrainsport 3195/55 R1585H€75
Nexenn blue hd + xl225/55 R1699H€87
Firestonewinterhawk 3185/65 R1588T€51
Superiasa37245/35 R2095Y€57
Savaadapto hp185/65 R1486H€70
Maxxisc9272205/50 R1036N€66
Toyocelsius155/60 R1574T€56
Opsomming met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Veldhoven).

Zoek jouw geschikte autoband

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar wel 25%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Op het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er verschillende details die van belang zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt geperst op alle autobanden (aan de zijkant). Deze cijfer-letter combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 165 / 65 R14 – 79T.

 • 165 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 65 geeft de hoogte van de band aan, als % van de breedte van de band (hier is dat dus 65%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 14 staat voor de velgmaat (in dit geval 14 inch).
 • 79 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 437kg.
 • De afsluitende letter (T) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot190 kilometer per uur.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga eerst na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband de meeste maanden veruit de beste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (rond de 10.000 km) dan is een vier-seizoenenband een geschikt type. Maak je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de winterband tijdens de winterse periodes zeer aantrekkelijk. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Veldhoven.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kan je bestellen in 3 prijsklassen: Goedkoopste, uitstekend en de hoogste klasse. Welk model voor jou ideaal is is met name afhankelijk van het gewicht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de gebruiksintensiteit. Neem een A-merk zoals Vredestein of Toyo op het moment dat je veel rijdt, veel buiten de stad rijdt en een auto met veel PK’s hebt. Zit je niet al te veel in de auto en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een licht autootje (neem een Peugeot 108) en rijd je niet al te hard? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Austone of Sunfull.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Dunlop of Hankook zijn niet goedkoop. Wie slim is zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Hierdoor kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Veldhoven bestellen, en regel je snel 40% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Veldhoven: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Het alternatief is gebruikte banden Veldhoven: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn met minimale slijtage.
 • Totaalpakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al vanaf €137,50 per kalenderjaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Controleer regelmatig hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor een goede band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Verder moet je erop letten dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Veldhoven.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Veldhoven?
Professioneel banden vervangen in Veldhoven laat je al uitvoeren voor €40,00 voor de complete set (mits de band al op de velg zit, oftewel een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €85 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De kosten van bandenopslag zitten rond de €60,00 per 6 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. D.m.v. de unieke samenstelling is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. In die situatie vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een autogarage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De voordelen zijn een optimaal draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Let op: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning van de banden en de profieldiepte. Wij raden aan om elke 6 jaar te wisselen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Veldhoven.

Plaats een reactie