Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Knegsel

Nieuwe autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in Knegsel? Op Autobandenspot.nl bieden wij toonaangevende online verkooppunten van winter- zomer- en all season banden en gegevens van garages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Ook kan je aan de slag met belangrijke info over de soorten banden die er allemaal zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product geschikt is voor jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Knegsel incl. balanceren en uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €44,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Maar voor de algehele adviseren wij om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van A-merken als Nexen koop je al vanaf €340. B-merken als Atturo kan je al krijgen vanaf €190 per 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Knegsel

Banden wisselen in Knegsel

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Knegsel is belangrijk voor de optimale grip. De meeste weggebruikers laten het twee keer per jaar vervangen. Vanaf oktober of november nemen we de winterband en vanaf het voorjaar kiezen we weer voor de zomerband. De banden verwisselen is niet eenvoudig. Daarbij vergt het behoorlijk wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Knegsel scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je bent er zeker van dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Je banden worden ook gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Eventueel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Knegsel.

Wat is de levensduur van banden?
Een garage checkt ook of het profiel op de autoband nog goed genoeg is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook op het moment dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit het geval rond de 35.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en hangt af van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt zwaar. Tevens zie je daarbij een onzuinig brandstofverbruik en te snelle slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een lager brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Een wagen uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €75,00.

Informatie over banden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Wellicht is het dan zo dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Met een balanceerapparaat plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, je bespaart op de brandstofkosten en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Banden garages in Knegsel

Rap en goedkoop banden vervangen in Knegsel? In het overzicht hierna tref je de adresgegevens van bandenwinkels en garages in de buurt (provincie Noord-Brabant). Deze bedrijven zijn opgeleid voor (de)monteren, repareren, wisselen, uitlijnen, balanceren, sipen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Middels onze vergelijker zoek je evenzeer montageservices in Sint-Oedenrode, Schijndel, Vorstenbosch, Heeswijk-Dinther en Loosbroek.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-knegsel

Goedkope autobanden Knegsel

Wil jij overgaan tot de aanschaf van extra banden voor de winter/zomer? Je ontdekt al snel dat het (online) aanbod gigantisch is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Hieraan ten grondslag liggen de manier waarop je rijdt, het aantal afgelegde kilometers, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het vermogen van de auto. Hoe dan ook: producten van EU-merken zijn in de basis gewoon goed, dus ook de goedkoopste banden. De banden kunnen we terugbrengen naar 3 niveau’s:

ClassificatieSoort autoKM (op jaarbasis)Rij-kenmerkPrijs
1. PremiumZware auto’sGrootverbruikerAgressief195
2. Prijs-kwaliteitNormale autoRond 30.000Normaal€116
3. VoordeligBoodschappenautoKleingebruikerSimpel €63

Vergelijk banden webshops
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het overzicht hieronder bekijk en vergelijk je erkende online leveranciers die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Knegsel hebben. Middels onze vergelijker lees je ook aanvullende info over: Bandenlabel

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. In de regel laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Knegsel monteren zorgt voor meer grip, verkleint de kans op slippen, geeft minder geluidsproductie en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek door de lange sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Minder slijtage bij temperatuur vanaf 7°C.

Winterbanden wisselen Knegsel

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer vervangen in maart of april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit verbetert de remweg, geeft meer grip en een veilige rijervaring bij vorst of sneeuw. In sommige landen (bijv. Duitsland en Luxemburg, Zwitserland, Noorwegen, Oostenrijk, Frankrijk, Zweden) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en ze geven een heel goede grip. Waar je wel op moet letten is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Een uitstekende keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Knegsel kopen? In de volgende tabel verstrekken wij de gemiddelde tarieven van de meest verkochte merken. Hierbij zit niet inbegrepen het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website lees je ook nuttige informatie over: Balanceren en uitlijnen van banden.

MerkSerieFormaatPrestatiePrijs
Michelinprimacy 3225/45 R1895Y€153
Continentalsportcontact 6275/35 R19100Y€210
Vredesteinwintrac xtreme s235/55 R1799H€149
Bridgestonexl!255/35 R1996Y€140
Goodyeareagle f1 asymmetric215/45 R1791Y€94
Dunlopsp quattro maxx235/50 R1897V€107
Pirelliwinter sottozero 3225/50 R1798H€135
Hankooks1 evo xl215/35 R1681Y€105
Kumhoes31195/65 R1591T€57
Uniroyalrainexpert 3185/60 R1482H€51
Nexenwg-sport 2 (wu7)215/50 R1795V€75
Firestonewinterhawk 3195/50 R1582T€74
Superiaecoblue225/55 R18102V€58
Savaeskimo hp 2 xl215/55 R1798V€98
Maxxisma-1 wsw225/75 R15102S€115
Toyoproxes r52215/50 R1892V€111
Schema met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Eersel).

Welke bandenmaat zoek je?

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 45%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Indien je nieuwe banden gaat kopen zijn er belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat deze investering mag kosten.

Jouw bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de wang van de je band. Deze unieke combi van letters en cijfers vertelt je welke maat je nodig hebt. Ga je op een andere velg rijden? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een voorbeeld van een bandenmaat is 185 / 80 R15 – 93T.

 • 185 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 80 slaat op de hoogte van de band, als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 80%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 15 staat voor de velgmaat (in dit geval 15 inch).
 • 93 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 650 kilogram.
 • De afsluitende waarde (T) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. staat in ons geval voor een max. snelheid van 190 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga bij jezelf na of je veel of weinig kilometers maakt? In ons milde klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de juiste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een geschikt type. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is de speciale winterband tijdens de winterse periodes aan te raden. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Knegsel.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers in de winter maakt en bij echt winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kan je bestellen in verschillende prijsklassen: Voordeel, medium en de hoogste klasse. Welke categorie voor jou ideaal is wordt bepaald door de inhoud van je auto, rijgedrag en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Continental of Superia als je meer dan 30.000 km maakt, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Zit je niet al te veel in de auto en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (denk aan een Skoda Citigo) en doe je het rustig aan in het verkeer? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Davanti of Unigrip.


Kortingen en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Goodyear of Firestone zijn niet perse heel goedkoop. De slimme automobilist checkt regelmatig aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je extra goedkope autobanden in Knegsel bestellen, en ontvang je tot 30% korting.

 • Check de autobanden outlet in Knegsel: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Kies voor gebruikte banden Knegsel: tweedehands met lichte gebruikerssporen met minimale slijtage.
 • All-in deal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €147,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij normaal rijgedrag hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Check elke maand even of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom vreemde slijtage door ze goed te balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ook is het belangrijk dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Knegsel.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Knegsel?
Bij een garage banden vervangen in Knegsel laat je al uitvoeren voor €47,50 bij 4 banden (mits de band al op de velg zit, we noemen dit een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost dit circa €89,95. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €60,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Middels de Runflat eigenschap kan je nog 80 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. HIerdoor rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een vakgarage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het belang van caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelauto). Wat dit type onderscheidt is dat ze meer kilo’s kunnen dragen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder vervorming. Goed om te weten: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning en de profielkwaliteit. De garages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Knegsel.

Plaats een reactie