Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Sint-Oedenrode

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Sint-Oedenrode? Op deze website vind je de beste leveranciers van goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale autogarages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Tenslotte lees je hier nuttige informatie over de verschillende soorten autobanden en leert onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in winter, lente, zomer en herfst rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Sint-Oedenrode inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage is er al vanaf €40,99.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Om ongelukken te voorkomen adviseren wij om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Autobanden van bekende merken als Vredestein scoor je al vanaf €310. Budgetmerken als Haida kan je al krijgen vanaf €230 voor een complete set.

Banden wisselen in Sint-Oedenrode

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Sint-Oedenrode is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste auto-eigenaren doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) laten we de winterband monteren en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) kiezen we weer voor de zomerband. De banden verwisselen is een precies werkje. Tevens vraagt dit om ruimte die niet iedereen heeft en materialen. Goedkoop banden wisselen in Sint-Oedenrode scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • De banden worden ook gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Sint-Oedenrode.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een banden montagebedrijf weet ook of het profiel op de autoband nog op orde is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook in het geval de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 40.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen wordt bepaald door het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Wanneer auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt oncomfortabel, trekt scheef en stuurt zwaar. Je krijgt ook te maken met een onzuinig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit verbetert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Uitlijnen van de auto kan je bij een garage laten doen vanaf €65,00.

Balanceren van de autobanden
Trillen er delen in de auto? Mogelijk is het zo dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Met een balanceermachine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je duurzamer bezig en je banden gaan langer mee. Bij een wissel zit dit bij de prijs in.

Banden garages in Sint-Oedenrode

Direct en goedkoop banden vervangen in Sint-Oedenrode? In de tabel in het volgende blok tref je de gegevens van verschillende bandenwinkels uit de regio (provincie Noord-Brabant). Deze garages hebben ervaring met repareren, trimmen, sipen, uitlijnen, (de)monteren, wisselen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op deze website vind je ook montage-garages in Schijndel, Vorstenbosch, Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Erp.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-sint-oedenrode

Goedkope autobanden Sint-Oedenrode

Ga jij een bestelling plaatsen voor een tweede set banden voor je auto? Je merkt al snel er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit heeft te maken met de manier waarop je rijdt, de jaarlijkse kilometrage, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en kenmerken van de auto zelf. Noemenswaardig: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende banden splitsen we uit in 3 categorieën:

KlasseAutoKilometrageRijgedragKosten
1. KwaliteitVeel vermogenVanaf 40.000Driftig196
2. GoedNormale autoDagelijks gebruikModaal€100
3. VoordeligBoodschappenautoKleingebruikerEenvoudig€60

Vergelijk banden webshops
Snel op internet de producten bestellen? In het volgende schema vergelijk je eenvoudig landelijke webwinkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Sint-Oedenrode hebben. Via deze website tref je ook meer informatie over: Runflat banden

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband is de beste keuze bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Gewoonlijk gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Sint-Oedenrode monteren geeft optimale grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor een langere levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer door de brede en diepe lengtegroeven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Een goede wegligging en waterafvoer bij hogere temperaturen.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Direct winterbanden wisselen Sint-Oedenrode

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dat resulteert in een korte remweg, meer controle over je auto en geeft een veiliger gevoel in de auto bij gladheid of vorst. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Frankrijk, Zweden, Zwitserland, Noorwegen, Oostenrijk) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Presteren het best bij gladheid of sneeuw.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Hoe werken 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet heel veel rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een vaak genoemd nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Een prima oplossing als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de onkosten van nieuwe autobanden in Sint-Oedenrode kopen? In de volgende tabel tref je de huidige prijzen van diverse types en merken. Deze prijzen zijn excl. het monteren, uitlijnen en balanceren. Middels onze vergelijker vind je ook meer informatie over: Veilig autorijden.

MerkSoortAfmetingVermogenTarief
Michelinpilot super sport255/45 R19100Y€228
Continentalts830p235/55 R1799H€306
Vredesteinquatrac 5205/65 R1594H€82
Bridgestoneer300215/50 R1791V€150
Goodyeareagle f1 supersport235/35 R1991Y€181
Dunlopsp sport maxx255/45 R19100V€152
Pirelliwinter sottozero 3285/30 R2099V€399
Hankookventus s1 evo2 k117205/50 R1793Y€96
Kumhoes31205/55 R1791W€73
Uniroyalrainexpert 3165/70 R1379T€47
Nexenwg-sport 2 (wu7)205/45 R1788V€75
Firestonewinterhawk 3205/65 R1594H€93
Superiaecoblue235/55 R18104V€58
Savaeskimo hp 2195/55 R1687H€77
Maxxisma-1 wsw205/75 R1597S€117
Toyoproxes sport suv xl295/35 R21107Y€166
Overzicht met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Meierijstad).

Zoek jouw nieuwe band

Check acties en aanbiedingen en bespaar plus minus 25%

Keuzehulp: help mij met kiezen van de de juiste band

Indien je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er verschillende onderwerpen die invloed hebben op de beste keuze. Welke bandenmaat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat is vermeld op op de band. Deze speciale code geeft weer wat de actuele maat is. Krijg jij nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 185 / 65 R15 – 93N.

 • 185 staat voor de breedte in millimeters.
 • 65 slaat op de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (in dit geval 65%.
 • R duidt aan: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 15 staat voor de velgmaat (in dit geval 15 inch).
 • 93 geeft de maximale draagkracht weer. In dit geval is dat een max. belasting van 650kg.
 • De laatste waarde (N) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. correspondeert met een max. snelheid van 140 km/h.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Denk na over de vraag of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden de juiste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band het overwegen waard. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je graag op wintersport? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de wintermaanden zeer aantrekkelijk. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Sint-Oedenrode.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook in de winter veel op de weg zit en bij gladheid of sneeuw.
 • De all-season band is het beste van beide werelden en is prima te rijden in zomer en winter.

Wat kost het?
Autobanden zijn er in allerlei prijscategorieën: Voordelig, middenklassen en de hoogste klasse. Welk model aan te raden is voor jou hangt met name af van gewicht/vermogen van de auto, rijstijl en hoeveel je rijdt. Koop een A-merk als o.a. Michelin of Nexen in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Ben je niet zoveel onderweg en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een licht autootje (denk aan een Peugeot 108) en rijd je rustig? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Bf Goodrich of Sunitrac.


Deals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Continental of Maxxis hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme automobilist koopt uitsluitend aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op die manier kan je heel goedkope autobanden in Sint-Oedenrode bestellen, en profiteer je snel van 20% korting.

 • Check de autobanden outlet in Sint-Oedenrode: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Kies voor gebruikte banden Sint-Oedenrode: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • All-in deal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al vanaf €147,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij normaal rijgedrag gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Achterbanden een stuk langer.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Bekijk een keer per maand of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door ze goed te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tevens is het belangrijk dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Sint-Oedenrode.

Wat kost autobanden wisselen in Sint-Oedenrode?
Op locatie banden vervangen in Sint-Oedenrode wordt al gedaan voor €35,00 voor een totale set (de band inclusief velg wordt gewisseld, bekend als wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost het je al gauw €89,99 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Kosten voor bandenopslag zijn +/- €57,50 per 12 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Door de versterkte zijkant kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zodoende kan jij dus nog naar huis rijden of naar een garage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Je kunt rekenen op een hoger draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Goed om te weten: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning nog op orde is en de status van het profiel. De ANWB adviseert om deze elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Sint-Oedenrode.

Plaats een reactie