Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Werkendam

Nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Werkendam? Op www.autobandenspot.nl vind je onder andere populaire leveranciers van goedkope autobanden voor alle seizoenen en servicepunten waar je terecht kunt voor een bandenwissel. In aanvulling daarop bekijk je hier handige informatie over de verschillende type banden die er zijn en vertelt onze keuzehulp welk product matcht met jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in winter, lente, zomer en herfst de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Werkendam inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen heb je al vanaf €40,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Om ongelukken te voorkomen bevelen wij aan om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van populaire merken zoals Michelin kan je al krijgen vanaf €350. Budgetmerken als Cheng Shin zijn er al vanaf €200 per set van 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Werkendam

Banden wisselen in Werkendam

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Werkendam is belangrijk voor de optimale grip. De meeste autorijders kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. In het najaar zetten we de winterband eronder en ronde maand maart rijden we verder op de zomerband. Zelf wisselen is niet eenvoudig. Verder vraagt het flink wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Werkendam ontneemt veel stress:

 • Er is geen twijfel over dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je krijgt geen vieze handen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Jouw autobanden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Soms is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Werkendam.

Wanneer banden vervangen
Een banden montagebedrijf weet ook of de profieldiepte nog voldoende is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn moeten er nieuwe banden op. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 45.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen heeft te maken met het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt onveilig, trekt iets naar rechts of links en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Ook leidt het tot een verhoogd brandstofverbruik en verkeerde slijtage. De kern van uitlijnen is dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verlaagd brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Een personenauto uitlijnen kost om en nabij de €74,99.

Waarom autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Mogelijk is het zo dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Hierbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Dit voorkomt een instabiele wegligging, het rijdt zuiniger en vergroot dit het rijplezier. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen is dit standaard inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Werkendam

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in Werkendam? In de volgende tabel bekijk je garages en bandenwinkels in de buurt (provincie Noord-Brabant). Deze bandenspecialisten hebben ervaring met wisselen, trimmen, repareren, uitlijnen, (de)monteren, balanceren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op deze website tref je tevens montagebedrijven in Kedichem, Leerbroek, Nieuwland, Arkel en Hoogblokland.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-werkendam

Goedkope autobanden Werkendam

Ben je aan het zoeken naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je merkt al snel je kunt kiezen uit talloze producten. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Wat is nu voor mij het beste product? Dit heeft te maken met rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal afgelegde kilometers, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en wat voor type auto je rijdt. Advies: de banden van Europese fabrikanten voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we uiteenzetten in 3 classificaties:

SegmentSoort autoKm p/jaarWegliggingKostprijs
1. A-merkSnel en/of zwaarGrootverbruikerDynamisch183
2. GoedNormale autoRond 30.000Normaal€119
3. BudgetStadsautootjeWeinig kilometersStatisch€65

Vergelijk banden webshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het schema hierna vergelijk je eenvoudig populaire online winkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Werkendam hebben. Op dit portaal tref je ook uitgebreide info over: 4 seizoenen banden

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. In de regel worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Werkendam monteren bevordert de grip, verkleint de kans op slippen, geeft minder slijtage in de zomer en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de doorlopende sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Kortere remweg en minder kans op ongelukken.
 • Geeft minder geluidsproductie.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Werkendam

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Deze hebben meer groeven en nokjes en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit zorgt voor een korte remweg, meer controle over je auto en een stabiele wegligging bij vorst of sneeuwval. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Zwitserland, Luxemburg, Frankrijk, Zweden) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Informatie en voordelen van 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Minpunt is dat ze relatief snel slijten.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Een uitstekende keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Meer weten over de investering in nieuwe autobanden in Werkendam kopen? In het overzicht hierna vergelijk je de doorsnee prijzen van diverse types en merken. Deze prijzen zijn excl. het monteren, uitlijnen en balanceren. Middels onze vergelijker check je ook uitgebreide info over: Banden voor de motor.

MerkSerieAfmetingenPrestatieKosten
Michelincrossclimate+195/55 R1589V€101
Continentallb300/0 R1247J€50
Vredesteinwintrac pro245/45 R1799V€137
Bridgestonebliz. dm v2 mfs225/65 R17102S€154
Goodyearug performance 2215/55 R1697V€113
Dunlopwinter sport 5235/65 R17108H€178
Pirelliscorpion trail ii100/90 R1856V€95
Hankookwinter icept evo2 w320265/35 R2099W€219
Kumhoecsta hs51205/55 R1691V€62
Uniroyalms-plus 77175/65 R1482T€50
Nexennblue hd plus205/55 R1691V€63
Firestonewinterhawk175/65 R1486T€70
Superiaecoblue 4s175/65 R1482T€51
Savaintensa hp205/55 R1691H€63
Maxxisat771 owl265/70 R16112T€130
Toyoproxes cf2225/55 R1695V€91
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Altena).

Welke bandenmaat zoek je?

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar zo’n 45%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Indien je de banden wilt verwisselen zijn er een aantal zaken die invloed hebben op de beste keuze. Welke bandenmaat je nodig hebt, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat staat weergegeven op het rubber van de band. Deze cijfer-letter combinatie toont welke maat je moet kopen. Krijg jij nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een van de bandenmaat codes is: 225 / 35 R18 – 87 Y.

 • 225 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 35 is de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (in dit voorbeeld 35%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 18 staat voor de velgmaat (hier is dat dus 18 inch).
 • 87 duidt het maximale draagvermogen aan. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 545kg.
 • De afsluitende letter (Y) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 300 km/h.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga eerst na of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het milde klimaat van Nederland zijn de zomerbanden doorgaans een efficiënte manier van rijden. Als je weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband het overwegen waard. Rij je veel kilometers en ga je elk jaar op skivakantie? Een winterband rijden is dan van november tot april het meest interessant. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Werkendam.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je elke winter veel gaat rijden en bij echt winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Goedkope of dure banden?
Autobanden zijn beschikbaar in diverse prijsgroepen: Prima, middenklassen en de hoogste klasse. Welk segment aan te raden is voor jou hangt af van de inhoud van de motor, de manier waarop je rijdt en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Koop een A-merk als o.a. Goodyear of Toyo als je meer dan 30.000 km maakt, een dynamische rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Peugeot 107) en een rustige rijstijl? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Camac of Vee Rubber.


Deals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Bridgestone of Firestone zijn in de basis best duur. Wie slim is koopt uitsluitend aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Zo kan je hele goedkope autobanden in Werkendam bestellen, en ontvang je tot 35% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Werkendam: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Werkendam: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Compleet pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al vanaf €152,50 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Wanneer je auto juist uitgelijnd is hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door ze goed te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tenslotte moet je ervoor zorgen dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Werkendam.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Werkendam?
Bij een garage banden vervangen in Werkendam kan al vanaf €52,50 voor een totale set (bij band reeds op de velg, bekend als wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt moet je rekenen op zo’n €82,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €65,00 per 12 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door middel van de stuggere wang van de runflats kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Zodoende is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een garage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Wat dit type onderscheidt is een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een (mogelijk) hoger bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Goed om te weten: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning en en natuurlijk het profiel. Het advies is om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Werkendam.

Plaats een reactie