Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Herbaijum

Nieuwe autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in Herbaijum? Op www.autobandenspot.nl communiceren wij gerenommeerde aanbieders van voordelige autobanden van alle merken en gegevens van garages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. In aanvulling daarop bekijk je hier handige info over de banden waar je uit kunt kiezen en vind je via de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Let er op dat je elk seizoen rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Herbaijum inclusief montage, balanceren en ventiel heb je al vanaf €42,00.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor optimale veiligheid wordt het aanbevolen om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Kwalitatieve banden van de beste merken zoals Superia kan je al krijgen vanaf €335. B-merken als Haida zijn al te koop vanaf €195 voor een complete set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Herbaijum

Banden wisselen in Herbaijum

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Herbaijum is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste auto-eigenaren doen dit twee keer per jaar. In het najaar gaat de winterband erop en omstreeks maart of april laten we de zomerband monteren. Thuis de banden wisselen is een behoorlijke operatie. Verder vergt het wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Herbaijum ontneemt veel stress:

 • Je kunt er van uitgaan dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • De autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Eventueel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Herbaijum.

Wanneer banden vervangen
Een bandenspecialist analyseert ook of het profiel nog voldoende is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook in het geval de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn moeten er nieuwe banden op. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 50.000 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een langere levensduur.

Wat is een auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt oncomfortabel, trekt iets naar rechts of links en stuurt licht of juist zwaar. Doorgaans zien we dan ook onnodig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen houdt in dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen laat je al uitvoeren vanaf €87,50.

Wanneer banden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Wellicht is het dan zo dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Hierbij worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, verbruik je minder benzine en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een bandenwissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Banden garages in Herbaijum

Vlug en voordelig banden vervangen in Herbaijum? In de tabel in het volgende blok vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten die actief zijn in de regio (provincie Friesland). Deze montagebedrijven zijn gespecialiseerd in repareren, balanceren, uitlijnen, trimmen, sipen, (de)monteren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op dit portaal vind je regionale montagebedrijven in Achlum, Hitzum, Tzum, Franeker en Koudum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-herbaijum

Goedkope autobanden Herbaijum

Ben je aan het oriënteren naar een set andere banden voor je wagen? Je ontdekt al snel dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt vooral af van de manier waarop je rijdt, de jaarlijkse kilometrage, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en wat voor type auto je rijdt. Belangrijk: producten van EU-merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken en modellen worden vaak onderverdeeld in 3 categorieën:

ClassificatieType autoKilometersWegcontactPrijs
1. A-merkSnel en/of zwaarMeer dan 45.000Pittig197
2. GoedDoorsnee autoRond 30.000Modaal€112
3. BudgetLichte auto’sMinder dan 15.000Statisch€71

Bandenshops vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het schema hierna bekijk en vergelijk je erkende online aanbieders die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Herbaijum hebben. Op dit portaal vind je ook extra informatie over: Autobanden vervangen

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Meestal laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Herbaijum monteren zorgt voor meer grip, een kortere remweg, geeft minder slijtage in de zomer en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer met behulp van de doorlopende sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Perfecte grip dankzij de rubbersamenstelling.
 • Een lager brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Herbaijum

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben een dieper profiel en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit zorgt voor een korte remweg, bevordert de grip en een veilige rijervaring bij gladheid of sneeuw. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland, Italië, Oostenrijk) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Biedt de beste performance bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Ideaal als je maximaal 15.000 maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Een vaak genoemd nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Met name geschikt als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Interesse in de investering in nieuwe autobanden in Herbaijum kopen? In de tabel in het volgende blok vergelijk je de actuele prijzen van verscheidene merken en soorten. Dit is exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Middels onze vergelijker zoek je ook aanvullende info over: Beste autobanden.

MerkSoortFormaatVermogenPrijs
Michelinalpin 6225/50 R1798H€138
Continentalwintercontact ts 850 p245/40 R1998V€254
Vredesteinsportrac 5195/60 R1689H€115
Bridgestoneturanza225/40 R1892Y€109
Goodyearefficientgrip235/55 R1799Y€119
Dunlopqualifier 2190/50 R1773W€129
Pirellicinturato p7245/40 R1897Y€134
Hankookventus prime3 k125215/60 R1699V€89
Kumhops31 xl205/60 R1696V€97
Uniroyalrainexpert xl205/60 R1595H€86
Nexenroadian at 4×4 ra7265/70 R15112T€108
Firestonewinterhawk 3 xl245/40 R1897V€114
Superiastar lt205/65 R16107T€82
Savaeskimo s3+165/70 R1379T€52
Maxxisap2 all season175/55 R1577T€64
Toyoproxes r888r xl295/30 R1898Y€260
Tabel met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Waadhoeke).

Zoek jouw bandenmaat

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar ongeveer 45%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Op het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er meerdere factoren die invloed hebben op de beste keuze. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat het allemaal mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is vermeld op alle autobanden (aan de zijkant). Deze cijfer-letter combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Neem je nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 235 / 60 R18 – 103V.

 • 235 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 60 slaat op de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (in ons voorbeeld 60%.
 • R duidt aan: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 18 geeft de velgmaat weer (hier dus 18 inch).
 • 103 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 875kg.
 • De laatste waarde (V) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. betekent snelheden tot 240 km/h.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Bekijk eerst of je veel of juist weinig rijdt? Met ons zachte klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een effectieve optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een interessant alternatief. Rij je veel kilometers en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de winterse periodes aan te raden. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Herbaijum.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je elke winter veel gaat rijden en bij gladheid en vorst.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Wat wil ik betalen
Autobanden kunnen we onderverdelen in drie prijsklassen: Voordelig, prijs-kwaliteit en topkwaliteit. Welk artikel past bij jou hangt af van het vermogen van de auto, rijstijl het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Ga voor A-merken als Continental of Hankook in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Ford Ka) en een rustige rijstijl? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Heidenau en Saetta.


Uitverkoop en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Dunlop of Superia zijn best kostbaar. Wie wil besparen checkt regelmatig aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Hierdoor kan je dikwijls goedkope autobanden in Herbaijum bestellen, en regel je snel 30% korting.

 • Check de autobanden outlet in Herbaijum: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Gebruikte banden Herbaijum: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Compleet pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €162,50 per jaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij gewoon rijgedrag zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Zoek maandelijks uit of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door een balanceer afspraak te maken en je auto te laten uitlijnen. Als laatste moet je ervoor zorgen dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Herbaijum.

Hoe duur is autobanden wisselen in Herbaijum?
Door een vakman banden vervangen in Herbaijum wordt al gedaan voor €55,00 bij 4 banden (voor een combinatie van velg + band, dit noemen we een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost dit ongeveer €100. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €55,00 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werkt een runflat band?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Door de versterkte wang (zijkant) kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Op die manier kan jij dus nog naar huis rijden of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje kan je dus thuislaten.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelauto). De positieve eigenschappen zijn een hoger draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn extra sterk gebouwd. Tip: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning gewijzigd moet worden en en de diepte van het profiel. Garagehouders adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Herbaijum.

Plaats een reactie