Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Terhole

Nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Terhole? Op deze pagina ontdek je de beste aanbieders van nieuwe en goedkope autobanden en servicepunten waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Tevens tref je hier uitgebreide info over uitlijnen, balanceren en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product rijmt met jouw budget.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Terhole inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen laat je al doen vanaf €44,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen is het aan te raden om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Degelijke banden van toonaangevende merken als Kumho Tyres kan je al krijgen vanaf €350. budgetmerken als Alliance kosten gemiddeld zo’n €215 voor een complete set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Terhole

Banden wisselen in Terhole

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Terhole is essentieel. De meeste automobilisten doen dit twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) gaat de winterband erop en rond maart / april gaat de zomerband erop. Zelf banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Ook vraagt dit om flink wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Terhole is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je mag er gerust op zijn dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Jouw banden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Soms heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Terhole.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autobedrijf controleert ook of het profiel op de banden nog goed genoeg is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook wanneer we zien dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit na 40.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden wordt bepaald door type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt iets naar rechts of links en stuurt opvallend licht of zwaar. Tevens zie je daarbij een onnatuurlijk brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Een personenauto uitlijnen is al uit te voeren vanaf €70,00.

Wanneer banden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Daarbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en je banden gaan langer mee. Bij een wissel zit dit bij de prijs in.

Banden garages in Terhole

In no-time en goedkoop banden vervangen in Terhole? In het onderstaande schema bekijk je garages en bandenwinkels uit de buurt (provincie Zeeland). Deze lokale garages verlenen diensten zoals (de)monteren, trimmen, uitlijnen, sipen, balanceren, wisselen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op deze website check je ook montagebedrijven in Vogelwaarde, Koewacht, Overslag, Zuiddorpe en Axel.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-terhole

Goedkope autobanden Terhole

Je bent op zoek naar een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel zien dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Hieraan ten grondslag liggen het remgedrag, de jaarlijkse kilometrage, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het vermogen van de auto. Belangrijk: alle Europese bandenmerken zijn in de basis gewoon goed, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we uiteenzetten in 3 segmenten:

KlasseType autoKilometrageRijstijlTarief
1. KwaliteitKrachtige autoVanaf 50.000Energiek197
2. UitstekendNormale autoRond de 25.000Doorsnee€112
3. BudgetLichte auto’s< 15.000Voorspelbaar€73

De beste aanbieders vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het overzicht hieronder vergelijk je eenvoudig toonaangevende internetwinkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Terhole hebben. Op dit portaal ontdek je ook nuttige informatie over: Gehomologeerde banden

Informatie over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. In de regel worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Terhole monteren bevordert de grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, voorkomt onnodige slijtage en een uitstekende waterafvoer dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Aanbevolen tussen april – september.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Lager geluidsniveau.

Voordelig winterbanden wisselen Terhole

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben een dieper profiel en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Het gevolg is een korte remweg, directer contact met de weg en dus minder kans ongelukken in de winterse periodes. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Zwitserland, Zweden, Italië, Frankrijk, Noorwegen) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties tijdens de wintermaanden.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Praktische informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Minpunt is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Meer weten over de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Terhole kopen? In de volgende tabel vind je de actuele tarieven van verschillende merken en modellen. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op dit portaal ontdek je ook uitgebreide info over: All season banden.

MerkSerieAfmetingenKenmerkPrijs
Michelinalpin 5215/45 R1690V€194
Continentalcrosscontact uhp295/40 R21111W€236
Vredesteinwintrac ice spiked225/50 R1798T€145
Bridgestonebattlax sc f110/100 R1267J€59
Goodyearug-8 performance225/40 R1892V€155
Dunlopeconodrive235/65 R16115R€145
Pirelliwinter sottozero 3205/60 R1692H€96
Hankookkiner. 4s h740175/65 R1486T€72
Kumhoku39205/55 R1691Y€81
Uniroyalrainexpert175/65 R1380T€55
Nexenn8000 xl225/40 R1993W€125
Firestoneroadhawk255/45 R18103Y€114
Superiaecoblue215/40 R1787W€49
Savaeskimo s3+155/65 R1373Q€49
Maxxisvansmart mcv3+175/75 R16101R€79
Toyoobserve van235/65 R16121S€104
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Hulst).

Zoek direct jouw band

Bekijk aanbiedingen en bespaar plus minus 45%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Zodra je nieuwe banden wilt bestellen zijn er een aantal zaken die relevant zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je budget is.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat is vermeld op de zijkant van je huidige autobanden. Deze speciale code vertelt je welke maat je nodig hebt. Koop je ook nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 155 / 80 R13 – 90S.

 • 155 staat voor de breedte in millimeters.
 • 80 slaat op de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hier dus 80%.
 • R duidt aan: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 13 beschrijft de velgmaat (hier is dat dus 13 inch).
 • 90 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval is dat een max. belasting van 600kg.
 • De laatste letter (S) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. staat in ons geval voor een max. snelheid van 180 km/h.

Worden de banden intensief gebruikt?
Denk na over de vraag of je weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de beste optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (+/- 15.000 km) dan is een een all-season band het overwegen waard. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is de winterband tijdens de wintermaanden zeer aantrekkelijk. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Terhole.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij echt winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Budget bepalen
Autobanden kun je onderbrengen in diverse prijssegmenten: Budget, standaard en de a-merken. Welk type jij moet kiezen hangt met name af van gewicht/vermogen van de auto, rijstijl en de gebruiksintensiteit. Koop een A-merk als o.a. Michelin of Maxxis als je veel op de weg zit, graag hard optrekt en een zware/krachtige auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Seat Mii) en heb je een rustig rijgedrag? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Ep Tyre en Meteor.


Deals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Dunlop of Pirelli zijn de duurste op de markt. Wie wil besparen bestelt scherpe aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op deze manier kan je dikwijls goedkope autobanden in Terhole bestellen, soms met wel 30% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Terhole: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Terhole: tweedehands met lichte gebruikerssporen met ruim voldoende profiel.
 • Totaalpakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor slechts €152,50 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Onder normale omstandigheden moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Zoek maandelijks uit hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom vreemde slijtage door ze te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tenslotte moet je erop letten dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Terhole.

Wat kost autobanden wisselen in Terhole?
Op locatie banden vervangen in Terhole kan al vanaf €37,50 per bandenset (bij band reeds op de velg, dit noemen we een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd hanteren ze tarieven van plus minus €92,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Kosten voor bandenopslag zijn +/- €57,50 per 12 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Door middel van de versterkte wang is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Dan kan jij dus nog naar huis rijden of naar de dealer. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje worden zo dus ook bespaard.

Wat is het belang van caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Wat dit type onderscheidt is een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), minder rolweerstand door een hogere spanning en zijn extra sterk gebouwd. Opgelet: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning gewijzigd moet worden en de profielkwaliteit. Wij raden aan om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Terhole.

Plaats een reactie