Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Kedichem

Nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Kedichem? Op www.autobandenspot.nl bieden wij de grote leveranciers van goedkope autobanden en lokale autogarages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Verder raadpleeg je hier nuttige info over bandenmaten en populaire merken en leert onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Het is essentieel dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Kedichem inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al voor €44,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor de beste veiligheid bevelen wij aan om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Degelijke banden van toonaangevende merken als Firestone kosten ongeveer €305. Budgetmerken als Aoteli scoor je al vanaf €225 per set van 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Kedichem

Banden wisselen in Kedichem

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Kedichem is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste weggebruikers doen dit twee keer per jaar. Als de winter nadert rijden we op de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) laten we de zomerband monteren. Op eigen houtje wisselen is een heel precies klusje. Verder vraagt dit om behoorlijk wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Kedichem is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je mag er gerust op zijn dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Jouw banden worden meestal ook gebalanceerd en gecheckt.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij sommige aanbieders kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Kedichem.

Hoe lang gaan banden mee?
Een bandenservice controleert ook of het profiel nog op orde is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat de band uitgedroogd of beschadigd is moeten er nieuwe banden op. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 32.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt af van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) zodat deze minder snel slijten.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een slechter rijcomfort, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt niet erg licht. Vaak heeft de auto dan ook een ongunstig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. De kern van uitlijnen is dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een laag brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto is al uit te voeren vanaf €82,50.

Wat is autobanden balanceren
Trillend stuur of dashboard? Wellicht is het dan zo dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Hierbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je duurzamer bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Kedichem

Direct en voordelig banden vervangen in Kedichem? In het overzicht hierna bieden wij adressen van bandenwinkels en servicepunten uit de regio (provincie Utrecht). Deze bandenservices kunnen je helpen bij (de)monteren, uitlijnen, repareren, sipen, balanceren, wisselen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op deze website vergelijk je eveneens montageservices in Leerbroek, Nieuwland, Arkel, Hoogblokland en Ameide.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-kedichem

Goedkope autobanden Kedichem

Op zoek naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is geen geheim dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt af van het remgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht van de auto. Belangrijk: de bandenmerken uit Europa zijn van uitstekende kwaliteit, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende producten zijn te verdelen in 3 classificaties:

KlasseType autoKm p/jaarRijgedragKostprijs
1. Hoogste klasseZware auto’sMeer dan 45.000Druk190
2. MiddenklasseNormale autoCirca 25.000Doorsnee€106
3. InstapKleine autootjes< 15.000Simpel €77

Vergelijk banden webshops
Direct online je bestelling plaatsen? In de tabel hierna bieden we je toonaangevende online winkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Kedichem hebben. Op onze autobandenvergelijker ontdek je ook aanvullende info over: Winterbanden

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband is geschikt bij temperaturen vanaf 7 graden. Standaard rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Kedichem monteren geeft meer grip op het wegdek, een kortere remweg, zorgt voor minder slijtage en een goede waterafvoer dankzij de diepe sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Beperkte geluidsproductie.

Direct winterbanden wisselen Kedichem

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en inkepingen en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en een stabiele wegligging bij winterse omstandigheden. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Noorwegen, Zweden) zijn winterbanden verplicht.

 • Biedt de beste performance in het najaar en in de winter.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een vaak genoemd nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • De beste keuze als je niet heel veel rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de investering in nieuwe autobanden in Kedichem kopen? In het onderstaande schema beiden wij de gemiddelde tarieven van verschillende merken en modellen. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Middels onze vergelijker tref je ook handige informatie over: Autobanden reinigen.

MerkSerieAfmetingPrestatieKosten
Michelinpilot sport ps2235/35 R1991Y€191
Continentalcontigo!275/0 R1747P€49
Vredesteinwintrac pro275/30 R2097Y€226
Bridgestonebliz. dm v2 mfs255/65 R17110S€197
Goodyearefficientgrip205/60 R1692W€105
Dunlopwinter sport 5 suv275/40 R20106V€172
Pirellisl26120/70 R1251P€52
Hankookwinter icept rs2 w452195/60 R1588H€69
Kumhokh27 xl205/60 R1696V€70
Uniroyalrainsport 3235/55 R18100V€132
Nexenn fera su1 xl255/35 R2097Y€139
Firestonedestination winter225/60 R1799H€125
Superiaecoblue va225/75 R16121R€65
Savaintensa hp185/55 R1480H€70
Maxxisue103195/60 R1699T€148
Toyosnowprox s 943185/60 R1482H€49
Tabel met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Vijfheerenlanden).

Welke bandenmaat zoek je?

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar maar liefst 25%

Keuzehulp: welke banden passen bij mij?

Zodra je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er meerdere details waar je over na moet denken. Denk aan de bandenmaat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat is altijd terug te vinden op het rubber van de band. De reeks aan cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Krijg jij nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een bandenmaat kan zijn 225 / 35 R18 – 87Y.

 • 225 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 35 is een indicatie voor de bandhoogte, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier dus 35%.
 • De R houdt in: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 18 beschrijft de velgmaat (in dit geval 18 inch).
 • 87 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 545 kilogram.
 • De afsluitende waarde (Y) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot300 km/u.

Wat voor rijgedrag heb je?
Bedenk eerst of je veel of juist weinig rijdt? In ons milde klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de beste optie. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband het overwegen waard. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is de speciale winterband in het najaar en de winter uitermate geschikt. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Kedichem.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij vorst en/of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Wat kost het?
Autobanden verdelen we onder in verschillende prijsgroepen: Prima, goed en de a-merken. Welke groep voor jou ideaal is heeft te maken met gewicht/vermogen van de auto, jouw rijgedrag het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Ga voor A-merken als Goodyear of Toyo als je elk jaar grote afstanden aflegt, graag hard optrekt en een zware/krachtige auto hebt. Rij je weinig en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een klein autootje (bijv. een Fiat 500) en rijd je rustig? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Event & Master-Steel.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Continental of Firestone zijn in de basis best duur. Wie wil besparen koopt uitsluitend aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Hierdoor kan je dikwijls goedkope autobanden in Kedichem bestellen, en regel je snel 30% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Kedichem: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Kedichem: tweedehands artikelen van prima kwaliteit met minimale slijtage.
 • Compleet pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €145,00 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij gewoon rijgedrag kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Achterbanden een stuk langer.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door ze te laten balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ten derde moet je ervoor zorgen dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Kedichem.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Kedichem?
Professioneel banden vervangen in Kedichem kan al vanaf €45,00 voor de complete set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, oftewel een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €90. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €54,00 per kalenderjaar.

Hoe werkt een runflat band?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. D.m.v. de bijzondere eigenschappen kan je nog 80 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. In die situatie is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar de dealer. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn een extra draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Goed om te weten: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning en het profiel (minimaal 2.5 mm). De ANWB adviseert om deze elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Kedichem.

Plaats een reactie