Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Ameide

Nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Ameide? Op dit portaal ontdek je de beste webshops in winter- zomer- en all season banden en lokale garages gespecialiseerd in bandenwissel. In aanvulling daarop raadpleeg je hier belangrijke info over de verschillende type banden die er zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product matcht met jouw wensen.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Het is cruciaal dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Ameide inclusief demonteren, monteren en balanceren heb je al vanaf €44,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid is het verstandig om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Banden van toonaangevende merken als Sava kan je al krijgen vanaf €345. B-merken als Compass kan je al krijgen vanaf €215 voor een complete set.

Voordelig banden wisselen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Ameide

Banden wisselen in Ameide

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Ameide is erg belangrijk. De meeste autorijders laten het twee keer per jaar vervangen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) nemen we de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) nemen we weer de zomerband. De banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Ook vraagt dit om ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Ameide is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je kunt erop vertrouwen dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je krijgt geen vieze handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • De banden worden ook gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Soms bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Ameide.

Wat is de levensduur van banden?
Een garage controleert ook of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook als de garage ziet dat de band beschadigd of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 30.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met de rijstijl en type wegdek. Check elke maand je bandenspanning voor een langere levensduur.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt oncomfortabel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt licht of juist zwaar. Vaak heeft de auto dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit verbetert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto kan al vanaf €89,99.

Waarom banden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Grote kans dat je de banden moet laten balanceren. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo rijd je een stuk veiliger, ben je duurzamer bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Ameide

Rap en goedkoop banden vervangen in Ameide? In de tabel hieronder bekijk je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit de buurt (provincie Utrecht). Deze bedrijven zijn opgeleid voor repareren, sipen, uitlijnen, trimmen, wisselen, balanceren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Via deze website ontdek je nabijgelegen montage-experts in Meerkerk, Lexmond, Noordeloos, Hoornaar en Vuren.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-ameide

Goedkope autobanden Ameide

Wil je investeren in nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je zult al snel merken dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elke merk heeft andere eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit heeft te maken met de rijstijlen, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en de eigenschappen van de auto. Noemenswaardig: producten van EU-merken zijn van uitstekende kwaliteit, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende banden zijn te verdelen in 3 categorieën:

KlasseSoort autoKilometrageRijstijlPrijzen
1. Hoogste klasseGrote motorVeel kilometersPittig€191
2. StandaardGemiddelde autoDagelijks gebruikGewoon€103
3. BudgetLichte auto’sKleingebruikerRustig€61

Online banden webwinkels vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In de tabel hierna bekijk en vergelijk je populaire aanbieders die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Ameide hebben. Via deze website vind je ook nuttige informatie over: Oude banden inruilen

Informatie over zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Normaliter gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Ameide monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, betere acceleratie, zorgt voor minder slijtage en een goede waterafvoer dankzij de lange sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Motorvermogen wordt optimaal overgebracht op het wegdek.
 • Lager geluidsniveau.

Winterbanden wisselen Ameide

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en inkepingen en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit zorgt voor een korte remweg, meer controle over je auto en biedt veiligheid en stabiliteit tijdens de wintermaanden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Zweden) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • De beste prestatie tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Meer controle over je auto.

4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je niet heel veel rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: banden wisselen is niet nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Ideaal als je niet zoveel kilometer rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Tarieven autobanden maart 2024 vergelijken
Benieuwd naar de prijzen van nieuwe autobanden in Ameide kopen? In de tabel in het volgende blok verstrekken wij de geschatte prijzen van verschillende merken en modellen. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Middels onze vergelijker zoek je ook handige informatie over: Autobanden verwisselen .

MerkTypeFormaatPrestatieTarief
Michelinpilot sport 4s225/35 R1988Y€180
Continentaltkc80400/0 R1864R€98
Vredesteinwintrac pro235/55 R17103V€124
Bridgestoneblizzak245/65 R17111T€167
Goodyearefficientgrip compact185/65 R1588T€108
Dunlopsport maxx rt mgt mfs dot13245/45 R1998Y€171
Pirellisport demon120/80 R1862H€121
Hankookwinter icept rs2 w452155/60 R1574T€65
Kumhoku39 xl285/35 R19103Y€151
Uniroyalms-plus 77225/45 R1791H€91
Nexenn fera su1 xl235/45 R1797Y€74
Firestonemultihawk185/65 R1486T€51
Superiaecoblue 4s185/65 R1486H€52
Savaeskimo hp 2 xl215/50 R1795V€90
Maxxisma-sw205/70 R1596H€70
Toyoprx.t1 sport xl305/25 R2097Y€194
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Vijfheerenlanden).

Zoek direct jouw band

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 40%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Zodra je nieuwe banden wilt bestellen zijn er verschillende onderwerpen die van belang zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

De bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op het rubber van de band. Deze combinatie van cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Koop je ook nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 215 / 45 R17 – 87W.

 • 215 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 45 is een indicatie voor de bandhoogte, als % van de breedte van de band (hier is dat dus 45%.
 • R duidt aan: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 17 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hierbij dus 17 inch).
 • 87 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In dit geval een max. belasting van 545kg.
 • De laatste letter (W) geeft de maximumsnelheid van de band weer. staat in ons geval voor een max. snelheid van 270 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga eerst na of je veel rijdt of juist weinig? In ons milde klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door veruit de beste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot zo’n 15.000 km) dan is wellicht de all-season band aan te raden. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is de winterband van november tot april zeer aantrekkelijk. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Ameide.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als ook in de winter veel op de weg zit en bij vorst of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Wat wil ik betalen
Autobanden kan je kopen in verschillende prijssegmenten: Goedkoopste, prijs-kwaliteit en de a-merken. Welk segment voor jou ideaal is heeft te maken met de inhoud van de motor, rijstijl (dynamisch of rustig) en de gebruiksintensiteit. Kies voor een A-merk als Continental of Hankook als je veel op de weg zit, veel buiten de stad rijdt en een flinke motor in je auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijv. een Seat Mii) en heb je een rustig rijgedrag? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Fullrun & Uniroyal.


Kortingen en aanbiedingen maart 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Goodyear of Hankook zijn de duurste op de markt. De slimme automobilist koopt uitsluitend aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je hele goedkope autobanden in Ameide bestellen, en krijg je wel 30% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Ameide: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Ameide: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Combideal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €132,50 op jaarbasis.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Wanneer je normaal rijdt zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Kijk elk kwartaal even of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door ze goed te balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Verder is het cruciaal dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Ameide.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Ameide?
Op korte termijn banden vervangen in Ameide regel je al voor €50,00 per set van 4 (voor een combinatie van velg + band, oftewel een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt moet je rekenen op zo’n €82,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €60,00 per 12 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je geen lekke banden meer zult krijgen. D.m.v. de versterkte wang (zijkant) kan je nog een stuk blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Zodoende kan je veilig naar huis of naar een vakgarage. Een thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat zijn caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor bestelbussen). De positieve eigenschappen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een (mogelijk) hoger bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Opgelet: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning en en natuurlijk het profiel. Vakgarages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Ameide.

Plaats een reactie