Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Ellertshaar

Online autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Ellertshaar? Op onze autobandenvergelijker vind je de grote webwinkels in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale garages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Verder lees je hier handige info over bandenmaten en populaire merken en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product geschikt is voor jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Het is cruciaal dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Ellertshaar inclusief demonteren, monteren en balanceren is er al vanaf €37,50.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor jouw eigen veiligheid wordt vaak aangeraden om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van bekende merken als Dunlop bestel je al vanaf €330. B-merken als Davanti kosten gemiddeld zo’n €180 per set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Ellertshaar

Banden wisselen in Ellertshaar

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Ellertshaar is belangrijk. De meeste automobilisten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Rond oktober / november nemen we de winterband en vanaf het voorjaar gaan we over op zomerbanden. De banden verwisselen is een precies werkje. Ook vraagt dit om ruimte die niet iedereen heeft en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Ellertshaar is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je weet zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • De autobanden worden tevens gebalanceerd en nagekeken.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Optioneel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Ellertshaar.

Hoe lang gaan banden mee?
Een bandenspecialist kan je ook vertellen of het profiel op de banden niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook op het moment dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 30.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden is met name afhankelijk van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt iets naar rechts of links en stuurt niet zo eenvoudig. Je krijgt ook te maken met onnodig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een gunstiger brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Een personenauto uitlijnen kost om en nabij de €70,00.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Hoor of voel je getril in de auto? Grote kans dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. D.m.v. een speciale machine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, verbruik je minder benzine en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zullen zit dit standaard doen.

Banden garages in Ellertshaar

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Ellertshaar? In het overzicht hierna vind je de gegevens van verschillende bandenwinkels in de buurt (provincie Drenthe). Deze garages kunnen je helpen bij (de)monteren, wisselen, trimmen, balanceren, uitlijnen, repareren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker tref je ook andere montage-garages in Westdorp, Drouwen, Borger, Buinen en Bronneger.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-ellertshaar

Goedkope autobanden Ellertshaar

Zoek jij ook nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is je misschien al opgevallen dat er een enorm aanbod is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Wat is nu voor mij het beste product? Dat wordt bepaald door de manier waarop je rijdt, de gebruiksintensiteit, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en kenmerken van de auto zelf. Hoe dan ook: banden van Europese makelaardij zijn in de basis gewoon goed, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende banden splitsen we uit in 3 categorieën:

ClassificatieAutoKM (jaarlijks)Rij-kenmerkPrijzen
1. PremiumVeel powerVanaf 40.000Dynamisch181
2. GoedGemiddelde autoRond 30.000Normaal€103
3. GoedkoopsteBoodschappenautoBeperkt gebruikVoorspelbaar€76

Bandenleveranciers vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de tabel hieronder vergelijken wij goede online leveranciers die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Ellertshaar hebben. Op onze autobandenvergelijker zoek je ook meer informatie over: Homologatie

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband wordt geadviseerd als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). In de basis worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Ellertshaar monteren geeft optimale grip, betere acceleratie, geeft minder geluidsproductie en een effectieve waterafvoer dankzij de lange sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Aanbevolen tussen april – september.
 • Kortere remweg op normaal wegdek.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Winterbanden wisselen Ellertshaar

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit zorgt voor een korte remweg, bevordert de grip en een optimale wegligging in de winterse periodes. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Zwitserland) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij vorst of ijzel.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een belangrijk nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Ideaal als je weinig kilometers maakten voornamelijk in Nederland rijdt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Ellertshaar kopen? In de onderstaande tabel bekijk je de tariefindicaties van verschillende soorten en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op dit portaal tref je ook meer informatie over: 4 seizoenen banden.

MerkTypeAfmetingenKenmerkPrijs
Michelinpilot sport 4suv235/50 R1999V€165
Continentalsportcontact 6245/40 R21100Y€249
Vredesteinquatrac 5215/70 R16100H€96
Bridgestoneturanza205/55 R16HH€85
Goodyeareagle f1 asymmetric 5245/35 R1993Y€163
Dunlopsportsmart tt180/55 R1773W€172
Pirelliscorpion winter285/40 R20108V€289
Hankookwinter icept rs2 w452185/60 R1588T€56
Kumhops71 xl255/30 R2092Y€124
Uniroyalms-plus 77195/65 R1591H€64
Nexenn fera su1 xl195/45 R1578W€63
Firestonemultihawk155/65 R1373T€58
Superiastar cross265/70 R15112T€69
Savaeskimo s3+185/65 R1486T€57
Maxxisvansmart snow175/75 R16101R€72
Toyos954 xl215/40 R1686H€148
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Borger-Odoorn).

Zoek jouw geschikte autoband

Bekijk aanbiedingen en bespaar ongeveer 25%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Wanneer je de banden wilt verwisselen zijn er diverse zaken die invloed hebben op de beste keuze. De maat van jouw huidige velgen, wat voor rijstijl je hebt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat staat weergegeven op de zijkant van je huidige autobanden. De reeks aan cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Neem je nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een bandenmaat kan zijn 205 / 65 R16 – 107 T.

 • 205 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 65 slaat op de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit voorbeeld 65%.
 • R duidt aan: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 16 biedt inzicht in de velgmaat (in dit geval 16 inch).
 • 107 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 975 kilogram.
 • De laatste waarde (T) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. is een snelheidsindicator van maximaal 190 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Denk na over de vraag of je weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel veruit de beste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot circa 15.000 km) dan is een een all-season band een betere mogelijkheid. Rij je veel kilometers en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? In dat geval is de winterband van november tot april echt essentieel. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Ellertshaar.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en regelmatig op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Prijs
Autobanden kan je vinden in meerdere prijssegmenten: Economy, goed en het topsegment. Welk segment voor jou geschikt is hangt af van de trekkracht van de auto, rijgedrag en het aantal kilometers. Schaf een A-merk aan zoals Kumho Tyres of Maxxis als je veel op de weg zit, veel buiten de stad rijdt en een high-performance auto rijdt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een licht autootje (bijv. een Opel Karl) en rijd je rustig? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Heidenau & Taurus.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Michelin of Toyo zijn niet perse voordelig. Wie slim is doorzoekt de aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Door goed te kijken kan je extra goedkope autobanden in Ellertshaar bestellen, en krijg je wel 35% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Ellertshaar: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Ellertshaar: tweedehands die goed zijn nagekeken die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor slechts €157,50 per 12 maanden.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Bekijk een keer per maand of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door de banden te laten balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Verder is het cruciaal dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Ellertshaar.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Ellertshaar?
Banden vervangen in Ellertshaar kan al vanaf €42,50 per set van 4 (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit noemen we een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost dit circa €94,95. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €54,00 per half jaar.

Wat zijn runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Dankzij de versterkte wang kan je nog 80 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. HIerdoor vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een specialist. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat zijn caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor bestelbussen). Je kunt rekenen op dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Let op: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning op de banden en de profieldikte. Wij raden aan om elke 6 jaar te wisselen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Ellertshaar.

Plaats een reactie