Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Idzega

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Idzega? Op www.autobandenspot.nl vind je onder andere populaire webwinkels in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en gegevens van garages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Tevens bekijk je hier handige info over de banden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Het is cruciaal dat je alle maanden van het jaar de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Idzega inclusief montage, balanceren en ventiel laat je al doen vanaf €43,00.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Maar voor de algehele wordt het aanbevolen om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Autobanden van de betere merken als Hankook kosten ongeveer €345. budgetmerken als Goodride zijn al te koop vanaf €220 voor een hele set.

Voordelig banden wisselen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Idzega

Banden wisselen in Idzega

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Idzega is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste auto-eigenaren laten het twee keer per jaar vervangen. Vanaf oktober of november gaat de winterband erop en omstreeks maart of april zetten we de zomerband er weer onder. Thuis de banden wisselen is een heel precies klusje. Daarnaast vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Idzega maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • De autobanden worden tevens gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Idzega.

Wat is de levensduur van banden?
Een banden montagebedrijf weet ook of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook als de garage ziet dat de band uitgedroogd of beschadigd is is het tijd voor nieuwe banden. In de regel is dit na 35.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) zodat je er langer plezier van hebt.

Auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een slechter rijcomfort, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt te zwaar of juist te licht. Tevens zie je daarbij een verhoogd brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit bevordert de wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Een auto uitlijnen is al uit te voeren vanaf €90,00.

Wanneer autobanden balanceren
Trillend stuur of dashboard? Het kan maar zo zijn dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceermachine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt de levensduur van de banden toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Vind banden garages in Idzega

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Idzega? In de tabel hieronder vind je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages in de buurt (provincie Friesland). Deze autogarages hebben ervaring met repareren, sipen, uitlijnen, (de)monteren, trimmen, balanceren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker zoek je tevens montagebedrijven in Gaastmeer, Sneek, Hemelum, Kolderwolde en Oudega.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-idzega

Goedkope autobanden Idzega

Zoek jij ook nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je merkt al snel het aanbod meer dan divers is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Welke moet ik nu kopen? Dit hangt vooral af van rijstijl (rustig of dynamisch), de gebruiksintensiteit, of er met name snelweg kilometers worden gereden en kenmerken van de auto zelf. Belangrijk: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge eisen, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we uiteenzetten in 3 segmenten:

KlasseAutoKM (op jaarbasis)RijstijlKostprijs
1. KwaliteitVeel trekkrachtVanaf 50.000Driftig€189
2. MiddenklasseNormale autoRond de 25.000Normaal€116
3. BudgetLichte auto’sWeinig kilometersKalm€79

Online banden webwinkels vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het volgende schema check en vergelijk je toonaangevende online garages die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Idzega hebben. Via deze website lees je ook meer informatie over: Milieuvriendelijke autobanden

Informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Gewoonlijk laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Idzega monteren zorgt voor meer grip, een kortere remweg, zorgt voor een optimale levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de lange sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Optimale grip op het wegdek bij hogere temperaturen.
 • Een gunstiger brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Idzega

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en bieden de beste performance tot aan maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een korte remweg, beter contact met het asfalt en geeft een veiliger gevoel in de auto tijdens de wintermaanden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Luxemburg, Noorwegen, Italië, Zweden, Zwitserland) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij gladheid of sneeuw.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Meer controle over je auto.

Hoe werken 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Interesse in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Idzega kopen? In de tabel in het volgende blok bekijk je de doorsnee prijzen van de meest verkochte merken. Deze prijzen zijn excl. het monteren, uitlijnen en balanceren. Middels onze vergelijker lees je ook uitgebreide info over: Draagvermogen en Snelheidsindex.

MerkSoortAfmetingenKenmerkKosten
Michelinpilot sport 4s255/30 R2092Y€335
Continentalcontisportcontact 5245/45 R19102W€205
Vredesteinsportrac 5195/65 R1591V€49
Bridgestoneturanza245/40 R1998Y€142
Goodyeareagle f1 asymmetric255/45 R19100Y€161
Dunlopsp sport maxx rt275/40 R19101Y€156
Pirellipzero225/35 R2090Y€232
Hankookwinter icept evo2 suv w320a225/65 R17106H€148
Kumhops71 rft195/55 R1687V€68
Uniroyalsnow max 2185/75 R16104R€96
Nexenroadian htx rh5 xl235/75 R15109T€118
Firestoneroadhawk235/60 R18107V€115
Superiabluewin hp155/65 R1475T€33
Savaeskimo hp 2205/60 R1692H€77
Maxxistrasporto leggero195/70 R15104S€77
Toyonanoenergy van215/65 R15104T€85
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Welke bandenmaat zoek je?

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar ongeveer 35%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Zodra je nieuwe banden nodig hebt zijn er belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden. De maat van jouw huidige velgen, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat lees je af op alle autobanden (aan de zijkant). De reeks aan cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 225 / 55 R18 – 102W.

 • 225 staat voor de breedte in millimeters.
 • 55 staat voor de hoogte van de zijwand, als % van de breedte van de band (in ons voorbeeld 55%.
 • De R houdt in: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 18 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit voorbeeld 18 inch).
 • 102 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 850kg.
 • De laatste waarde (W) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 270 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ben jij iemand die veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden de beste optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een betere mogelijkheid. Maak je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de speciale winterband in het najaar en de winter zeer aantrekkelijk. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Idzega.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij gladheid of sneeuw.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Kosten
Autobanden kan je bestellen in meerdere prijscategorieën: Goedkoopste, uitstekend en topklasse. Welk artikel jij moet kiezen wordt bepaald door hoeveel power je auto heeft, jouw rijgedrag en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Michelin of Sava als je veel op de weg zit, een dynamische rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Suzuki Celerio) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Camac en Toledo.


Kortingsacties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Michelin of Superia zijn niet perse voordelig. Wie wil besparen zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Zodoende kan je dikwijls goedkope autobanden in Idzega bestellen, en krijg je zomaar 40% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Idzega: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Gebruikte banden Idzega: tweedehands producten van goede kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • All-in deal: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €145,00 op jaarbasis.

FAQ met veelgestelde vragen

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Onder normale omstandigheden moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Achterbanden een stuk langer.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Bekijk een keer per maand of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Ten derde moet je ervoor zorgen dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Idzega.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Idzega?
Vakkundig banden vervangen in Idzega regel je al voor €40,00 voor de complete set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit is een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden betaal je al snel €92,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €60,00 per seizoen.

Hoe werkt een runflat band?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Dankzij de speciale constructie is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. HIerdoor vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een garage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is een extra draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Let op: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en en de diepte van het profiel. Het advies is om deze elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Idzega.

Plaats een reactie