Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Kolham

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Kolham? Op deze website vind je landelijke aanbieders van nieuwe en goedkope autobanden en adresgegevens waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Tenslotte verstrekken wij aanvullende informatie over uitlijnen, balanceren en leert onze keuzehulp welk product past bij jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Zorg ervoor dat je alle maanden van het jaar de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Kolham inclusief montage, balanceren en testen is er al vanaf €40,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Maar voor de algehele is het aan te raden om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van A-merken als Continental zijn al te koop vanaf €310. B-merken als Bf Goodrich kan je al krijgen vanaf €195 voor een complete set.

Nieuwe banden laten monteren?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Kolham

Banden wisselen in Kolham

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Kolham is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste weggebruikers wisselen twee keer per jaar. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) nemen we de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaat de zomerband erop. De banden verwisselen is een tijdrovende klus. Tevens vraagt het flink wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Kolham is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • De autobanden worden direct gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Bij sommige aanbieders is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Kolham.

Wat is de levensduur van banden?
Een bandenservice analyseert ook of de profieldiepte nog in orde is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook wanneer we zien dat de band uitgedroogd of beschadigd is worden nieuwe banden aanbevolen. In de regel is dit na 35.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Check elke maand je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt niet prettig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt licht of juist zwaar. Ook leidt het tot een ongunstig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit bevordert de wegligging, een lager brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen regel je al vanaf €69,99.

Informatie over autobanden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Daarbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je duurzamer bezig en neemt het rijgenot flink toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) zullen zit dit standaard doen.

Vind lokale banden garages in Kolham

Snel en voordelig banden vervangen in Kolham? In de tabel hieronder bekijk je de adresgegevens van bandenwinkels en garages die actief zijn in de regio (provincie Groningen). Deze bandenservices hebben ervaring met repareren, wisselen, uitlijnen, (de)monteren, balanceren, sipen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Middels onze vergelijker zoek je evenzeer montagebedrijven in Harkstede, Meerstad, Sappemeer, Waterhuizen en Westerbroek.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-kolham

Goedkope autobanden Kolham

Ben jij toe aan een set andere banden voor je wagen? Je komt er al gauw achter dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Hieraan ten grondslag liggen het remgedrag, de afstanden die je rijdt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en kenmerken van de auto zelf. Hoe dan ook: producten van EU-merken voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende producten zijn te verdelen in 3 niveau’s:

SegmentAutoKM (op jaarbasis)RijstijlKostprijs
1. KwaliteitVeel trekkrachtMeer dan 45.000Druk186
2. UitstekendNormale autoGemiddeldModaal€115
3. BasisKleine autootjes< 15.000Kalm€72

Vergelijk banden webshops
Via internet je aankopen doen? In de tabel hieronder vergelijken wij toonaangevende online garages die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Kolham hebben. Middels onze vergelijker lees je ook nuttige informatie over: Balanceren en uitlijnen van banden

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband biedt de beste prestaties bij temperaturen vanaf 7 graden. Normaliter is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Kolham monteren geeft optimale grip, betere acceleratie, zorgt voor een langere levensduur van de band en voert het water uitstekend af met behulp van de diepe sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Zorgt voor minimale slijtage.

Voordelig winterbanden wisselen Kolham

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit zorgt voor een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en dus minder kans ongelukken bij vorst of sneeuw. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk) zijn winterbanden verplicht.

 • De beste keuze van oktober tot en met maart.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

All season banden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Perfect als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Aandachtspunt is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Geschikt als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet in skigebieden komt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Kolham kopen? In het overzicht hierna vergelijk je de actuele prijzen van verschillende soorten en merken. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, monteren en balanceren. Via deze website lees je ook uitgebreide info over: Verzekering voor de auto.

MerkTypeGrootteKenmerkTarief
Michelinalpin 6225/55 R1797H€152
Continentalpremiumcontact 2215/60 R1695V€111
Vredesteinquatrac 5185/65 R1588T€66
Bridgestoneecopia175/55 R2089Q€170
Goodyearultragrip9 +185/65 R1486T€70
Dunlopsport bluresponse hp195/60 R1588H€72
Pirellicinturato p1 verde195/55 R1585H€79
Hankookventus prime3 k125195/50 R1582H€58
Kumhokh27185/60 R1584H€59
Uniroyalms-plus 77155/70 R1375T€50
Nexenwinguard snow g wh2175/60 R1581H€61
Firestonedestination235/55 R18100V€158
Superiaecoblue 4s175/80 R1488T€51
Savaintense uhp 2245/40 R1998Y€133
Maxxisma-p3185/70 R1488H€153
Toyoproxes r32245/45 R1795W€104
Overzicht met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Midden-Groningen).

Autobanden zoeken en vinden

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar tot wel 35%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Zodra je de banden wilt verwisselen zijn er belangrijke specificaties waar je over na moet denken. Welke bandenmaat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de je band. Deze getallen en letters combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Koop je ook nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een van de bandenmaat codes is: 235 / 60 R18 – 107Y.

 • 235 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 60 slaat op de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier is dat dus 60%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 18 geeft de velgmaat weer (in dit voorbeeld 18 inch).
 • 107 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 975kg.
 • De afsluitende letter (Y) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 300 kilometer per uur.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga eerst na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een efficiënte manier van rijden. Als je relatief weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is wellicht de all-season band een geschikt type. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is de winterband tijdens de koude maanden uitermate geschikt. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Kolham.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook in de winter veel op de weg zit en regelmatig op wintersport gaat.
 • De all-season band is het beste van beide werelden en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Wat wil ik betalen
Autobanden kunnen we onderverdelen in verschillende prijsgroepen: Voordelig, gemiddeld en A-segment. Welke categorie je moet kiezen hangt met name af van het gewicht van de auto, je manier van rijden en de afstanden die je rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Vredestein of Superia als je veel kilometers maakt, veel op de snelweg zit en een zware/krachtige auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en kom je niet veel op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (bijvoorbeeld een Chevrolet Spark) en rijd je niet al te hard? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Atlas en Runderneuert Insaturbo.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Vredestein of Hankook hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wat verder kijkt zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op die manier kan je hele goedkope autobanden in Kolham bestellen, en regel je snel 35% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Kolham: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Het alternatief is gebruikte banden Kolham: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Combideal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor slechts €162,50 per jaar.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. De ANWB adviseert om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Onder normale omstandigheden hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden een stuk langer.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door een balanceer afspraak te maken en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Als laatste is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Kolham.

Hoe duur is autobanden wisselen in Kolham?
Banden vervangen in Kolham kan al vanaf €52,50 bij 4 banden (mits de band al op de velg zit, oftewel een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €99,99. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €52,50 per half jaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Middels de unieke samenstelling kan je nog 80 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zo kan je veilig naar huis of naar een vakgarage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat is het belang van caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Je kunt rekenen op de aantrekkelijk draagcapaciteit, een (mogelijk) hoger bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Let op: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning gewijzigd moet worden en de status van het profiel. De ANWB adviseert om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Kolham.

Plaats een reactie