Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Meerstad

Online autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Meerstad? Op deze website kan je aan de slag met erkende webshops in winter- zomer- en all season banden en gegevens van garages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Verder bekijk je hier handige info over de banden waar je uit kunt kiezen en vertelt onze keuzehulp welk product matcht met jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Het is essentieel dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Meerstad inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage laat je al doen vanaf €40,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Maar voor de algehele is het aan te raden om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Nieuwe banden van populaire merken zoals Bridgestone bestel je al vanaf €325. B-merken als Laufenn zijn er al vanaf €205 voor een complete set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Meerstad

Banden wisselen in Meerstad

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Meerstad is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste consumenten laten het twee keer per jaar vervangen. In het najaar rijden we op de winterband en omstreeks maart of april nemen we weer de zomerband. Thuis de banden wisselen is een tijdrovende klus. Bovendien vraagt dit om de nodige ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Meerstad maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je bent er zeker van dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Jouw autobanden worden direct gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij sommige aanbieders kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Meerstad.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een autobedrijf analyseert ook of het profiel nog volstaat. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook op het moment dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na circa 32.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen is met name afhankelijk van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een onveilig gevoel, trekt iets naar rechts of links en stuurt te zwaar of juist te licht. Ook geeft het een onzuinig brandstofverbruik en abnormale slijtage. De definitie van uitlijnen is dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit verbetert de wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto laat je al uitvoeren vanaf €75,00.

Informatie over autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Wellicht is het dan zo dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Met een balanceerapparaat worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo rijd je een stuk veiliger, verbruik je minder benzine en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een bandenwissel zit dit bij de prijs in.

Vind lokale banden garages in Meerstad

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Meerstad? In de volgende tabel tref je autogarages en bandenwinkels uit de buurt (provincie Groningen). Deze bandenservices zijn opgeleid voor repareren, wisselen, trimmen, balanceren, sipen, uitlijnen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker tref je regionale montage-experts in Sappemeer, Waterhuizen, Westerbroek, Foxhol en Kropswolde.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-meerstad

Goedkope autobanden Meerstad

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe banden voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit heeft te maken met jouw rijgedrag, de gebruiksintensiteit, of er met name snelweg kilometers worden gereden en de eigenschappen van de auto. Hoe dan ook: banden van Europese makelaardij voldoen aan aan alle normen, zelfs de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we grofweg indelen in 3 segmenten:

ClassificatieSoort autoKM (jaarlijks)RijstijlPrijs
1. Hoogste klasseGrote motorVeel kilometersDruk191
2. PopulairNormale autoRond 30.000Herkenbaar€116
3. InstapBoodschappenautoWeinig gebruikVoorspelbaar€72

Bandenleveranciers vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de tabel hierna bieden we je erkende online winkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Meerstad hebben. Middels onze vergelijker vind je ook aanvullende info over: Banden voor de motor

Zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). In de regel worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Meerstad monteren geeft jou extra grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een langere levensduur van de band en een effectieve waterafvoer met behulp van de brede sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Meerstad

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en lamellen en het rubber is een stuk zachter. Dat resulteert in een korte remweg, geeft meer grip en geeft een veiliger gevoel in de auto bij winterse omstandigheden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Luxemburg, Italië, Zweden, Frankrijk, Noorwegen) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Biedt de beste performance bij sneeuw of ijzel.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Praktische informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door plezier van hebt. De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Ideaal als je niet al te veel kilometers maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de prijzen van nieuwe autobanden in Meerstad kopen? In het onderstaande schema beiden wij de verwachte tarieven van enkele populaire modellen en types. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website lees je ook extra informatie over: Bandenindex.

MerkTypeAfmetingenPrestatieTarief
Michelinpilot alpin pa4235/35 R1991V€254
Continentalecocontact 6245/40 R1897Y€126
Vredesteinwintrac xtreme s215/60 R1699H€98
Bridgestonedriveguard205/60 R1696V€110
Goodyearultragrip performance suv gen-1 4×4255/55 R20110V€205
Dunlopsport maxx rt 2 suv275/45 R19108Y€169
Pirellip-zero (pz4)225/40 R2094Y€172
Hankookventus s1 evo2 k117225/55 R1797Y€101
Kumhoportran kc53205/75 R16110/108R€106
Uniroyalms-plus 77225/60 R1698H€100
Nexenwing.snow g wh2185/60 R1686H€65
Firestonevanhawk 2195/75 R16107R€79
Superiaecoblue 4s175/65 R1482T€51
Savaintensa uhp 2245/35 R1892Y€144
Maxxisvictra m-36+225/50 R1794W€100
Toyos 953xl225/45 R1693H€129
Overzicht met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Midden-Groningen).

Welke bandenmaat zoek je?

Check acties en aanbiedingen en bespaar zo’n 40%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Als je nieuwe banden wilt bestellen zijn er belangrijke specificaties die relevant zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat voor rijstijl je hebt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de autoband. De reeks aan cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Krijg jij nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 235 / 60 R18 – 107 V.

 • 235 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 60 is een indicatie voor de bandhoogte, weergegeven als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 60%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 18 beschrijft de velgmaat (hier is dat dus 18 inch).
 • 107 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 975kg.
 • De afsluitende letter (V) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. correspondeert met een max. snelheid van 240 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Bedenk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het milde klimaat van Nederland zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de beste optie. Als je weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een interessant alternatief. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een extra winterband van november tot april het meest interessant. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Meerstad.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij vorst of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Wat kost het?
Autobanden kunnen we onderverdelen in diverse prijscategorieën: Budget, medium en de a-merken. Welk model past bij jou is met name afhankelijk van de inhoud van de motor, rijstijl (dynamisch of rustig) en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Koop een A-merk als o.a. Dunlop of Superia als je veel op de weg zit, een dynamische rijder bent en een auto met een sterke motor hebt. Zit je niet al te veel in de auto en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Volkswagen Up!) en houd je er een rustige rijstijl op na? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Gremax & Metzeler.


Uitverkoop en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Bridgestone of Maxxis zijn niet perse heel goedkoop. De slimme consument checkt regelmatig aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op die manier kan je dikwijls goedkope autobanden in Meerstad bestellen, en ontvang je tot 25% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Meerstad: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Kies voor gebruikte banden Meerstad: tweedehands producten van goede kwaliteit die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €142,50 per 12 maanden.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Onder normale omstandigheden zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze te laten balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Als laatste is het belangrijk dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Meerstad.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Meerstad?
Professioneel banden vervangen in Meerstad kan al vanaf €45,00 voor de complete set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, we noemen dit een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €99,99. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €60,00 per 6 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Door gebruik te maken van de versterkte wang (zijkant) kan je nog circa 80 kilometer afleggen wanneer jij een lekke band constateert. HIerdoor rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een vakgarage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelauto). Wat dit type onderscheidt is dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Opgelet: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning nog op orde is en het profiel (minimaal 2.5 mm). Wij raden aan om elke 6 jaar te wisselen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Meerstad.

Plaats een reactie