Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Harkstede

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je banden laten wisselen in Harkstede? Op Autobandenspot.nl bieden wij de beste webwinkels in nieuwe en goedkope autobanden en contactgegevens waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Ook bekijk je hier uitgebreide info over bandenmaten en populaire merken en leert onze keuzehulp welk product aansluit bij jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Harkstede inclusief montage, balanceren en testen laat je al doen vanaf €39,95.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid is het aan te raden om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van A-merken als Hankook scoor je al vanaf €320. Budgetmerken als Gripmax kosten gemiddeld zo’n €225 voor een complete set.

Banden wisselen in Harkstede

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Harkstede is belangrijk voor de optimale grip. De meeste automobilisten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Rond oktober / november kiezen we voor de winterband en als de zomer nadert kiezen we weer voor de zomerband. Zelf banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Daarbij vergt het de nodige ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Harkstede scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet 100% zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • De autobanden worden meestal ook gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Steeds vaker kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Harkstede.

Wanneer moet ik wisselen?
Een garage checkt ook of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook op het moment dat de band beschadigd of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na circa 35.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan wordt bepaald door type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Waarom auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, trekt scheef en stuurt licht of juist zwaar. Ook leidt het tot een onnatuurlijk brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto kost om en nabij de €74,99.

Wanneer autobanden balanceren
Heb je last van een trillende auto? Wellicht is het dan zo dat de banden gebalanceerd dienen te worden. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijdt je een stuk rustiger, verbruik je minder benzine en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een bandenwissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Zoek banden garages in Harkstede

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Harkstede? In de onderstaande tabel verzamelen wij contactgegevens van bandenwinkels en garages uit de regio (provincie Groningen). Deze bandenservices zijn gespecialiseerd in repareren, wisselen, sipen, trimmen, (de)monteren, balanceren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker ontdek je regionale montagepartners in Meerstad, Sappemeer, Waterhuizen, Westerbroek en Foxhol.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-harkstede

Goedkope autobanden Harkstede

Ben jij toe aan een set andere banden voor je wagen? Je zult al snel zien dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dat wordt bepaald door rijstijl, de afstanden die je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Hoe dan ook: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan aan alle normen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken kunnen we uiteenzetten in 3 niveau’s:

CategorieSoort autoKM (op jaarbasis)WegliggingTarief
1. Hoogste klasseSportwagenMeer dan 45.000Dynamisch198
2. MiddenklasseDoorsnee autoRond de 25.000Herkenbaar€114
3. InstapStadsautootjeWeinig kilometersStatisch€70

Online banden webwinkels vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In de tabel hieronder bekijk en vergelijk je erkende aanbieders die ook leveren en een voordelige bandenservice in Harkstede hebben. Op onze autobandenvergelijker ontdek je ook handige informatie over: Veilig autorijden

Zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Normaliter rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Harkstede monteren bevordert de grip, geeft een betere wegligging, het maximaliseert de levensduur van de band en een goede waterafvoer vanwege de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Optimale grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Winterbanden laten wisselen Harkstede

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden weer vervangen in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Het gevolg is een korte remweg, beter contact met het asfalt en dus minder kans ongelukken in het geval van natte en koude periodes. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Italië, Zwitserland, Zweden, Oostenrijk, Noorwegen) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Biedt de beste performance tijdens de wintermaanden.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Wat is het voordeel van 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Aandachtspunt is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Met name geschikt als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de prijzen van nieuwe autobanden in Harkstede kopen? In het onderstaande schema vind je de doorsnee prijzen van enkele populaire modellen en types. Dit is exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website lees je ook uitgebreide info over: Banden kiezen.

MerkSerieAfmetingenKenmerkTarief
Michelinalpin 6215/60 R17100H€145
Continentalecocontact 6225/55 R17101Y€128
Vredesteinultrac vorti225/45 R1996Y€145
Bridgestonere050-a215/50 R1791W€89
Goodyearultragrip9 +195/65 R1595H€83
Dunlopsp sport 01255/45 R1899V€149
Pirelliscorpion all terrain plus275/65 R18116T€184
Hankookventus prime3 k125205/50 R1586V€87
Kumhokl16235/75 R16108H€114
Uniroyalms-plus 77165/65 R1581T€57
Nexenwi.snow g wh2xl205/65 R1599T€66
Firestonevanhawk2215/70 R15109S€130
Superiaecoblue 4s185/65 R1588H€55
Savatrenta 2205/70 R15106S€98
Maxxisvictra m-36+225/55 R1695W€112
Toyoopmt por255/85 R16119P€136
Overzicht met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Groningen).

Zoek direct jouw band

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar 40%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Wanneer je de banden wilt verwisselen zijn er veel zaken die belangrijk zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en natuurlijk het budget.

De bandenmaat
De maat is vermeld op de wang van de autoband. Deze getallen en letters combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 235 / 60 R18 – 107W.

 • 235 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 60 is een indicatie voor de bandhoogte, berekend als percentage van bandbreedte (in ons voorbeeld 60%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 18 staat voor de velgmaat (hier is dat dus 18 inch).
 • 107 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 975 kilogram.
 • De laatste waarde (W) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 270 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bekijk eerst of je veel of juist weinig rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een prima keuze. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een geschikt type. Rij je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is een extra winterband tijdens de winterse periodes zeer aantrekkelijk. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Harkstede.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en regelmatig op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Tarieven
Autobanden kan je vinden in 3 prijsklassen: Budget, medium en de hoogste klasse. Welk model past bij jou wordt bepaald door hoeveel power je auto heeft, rijstijl (dynamisch of rustig) en de afstanden die je rijdt. Neem een A-merk zoals Dunlop of Sava als je veel kilometers maakt, veel op de snelweg zit en een auto met veel PK’s hebt. Rij je weinig en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een zuinige kleine auto (denk aan een Volkswagen Up!) en rijd je rustig? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Evergreen & Sumitomo.


Uitverkoop en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Dunlop of Maxxis zijn in de basis best duur. Wie wat verder kijkt houdt acties en aanbiedingen in de gaten van grote online bandenleveranciers. Hierdoor kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Harkstede bestellen, en regel je snel 30% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Harkstede: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Harkstede: tweedehands die amper gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Compleet pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €135,00 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. De garages adviseren om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom overmatige slijtage door de banden te laten balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tevens moet je ervoor zorgen dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Harkstede.

Wat kost autobanden wisselen in Harkstede?
Vakkundig banden vervangen in Harkstede kost je zo’n €35,00 voor de complete set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit noemen we een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet je rekenen op zo’n €85. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €65,00 per kalenderjaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Door gebruik te maken van de extra sterke stukken in de wang kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de lucht uit je band is. Dan is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een specialist. Een thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, minder rolweerstand door een hogere spanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Let op: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek de bandenspanning en de profieldiepte. Vakgarages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Harkstede.

Plaats een reactie