Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Lexmond

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Lexmond? Op onze autobandenvergelijker bieden wij gerenommeerde webshops in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale servicepunten die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Verder verstrekken wij handige informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw situatie.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Het is essentieel dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Lexmond inclusief demontage, balanceren en montage laat je al doen vanaf €41,00.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid wordt vaak aangeraden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Gewoon goede banden van A-merken als Sava bestel je al vanaf €310. Budgetmerken als Lanvigator zijn al te koop vanaf €195 per 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Lexmond

Banden wisselen in Lexmond

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Lexmond is cruciaal. De meeste automobilisten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Vanaf oktober of november kiezen we voor de winterband en ronde maand maart nemen we weer de zomerband. Thuis de banden wisselen is een precies werkje. Daarnaast vergt het de nodige ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Lexmond scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je bent er zeker van dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het kost je geen tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • De autobanden worden direct gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Soms kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Lexmond.

Hoe lang gaan banden mee?
Een garage analyseert ook of het profiel nog goed genoeg is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na 37.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden is met name afhankelijk van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt iets naar rechts of links en stuurt raar. Vaak heeft de auto dan ook een te hoog brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit verbetert de wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen laat je al uitvoeren vanaf €72,50.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Hoor of voel je getril in de auto? De kans bestaat dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Hierbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo rijd je een stuk veiliger, je rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een bandenwissel zit dit meestal inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Lexmond

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Lexmond? In het overzicht hierna tref je de adresgegevens van bandenwinkels en garages in jouw omgeving (provincie Utrecht). Deze bandenservices hebben ervaring met repareren, trimmen, (de)monteren, uitlijnen, balanceren, wisselen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Via deze website vergelijk je tevens montagebedrijven in Noordeloos, Hoornaar, Vuren, Dalem en Spijk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-lexmond

Goedkope autobanden Lexmond

Wil jij overgaan tot de aanschaf van een set andere banden voor je wagen? Je merkt al snel het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Wat is nu voor mij het beste product? Hieraan ten grondslag liggen de manier waarop je rijdt, het aantal afgelegde kilometers, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht van de auto. Let op: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken worden vaak onderverdeeld in 3 klassen:

ClassificatieSoort autoKM (op jaarbasis)Rij-kenmerkTarief
1. PremiumSportwagen50.000+ Dynamisch194
2. StandaardDoorsnee autoRond de 25.000Doorsnee€109
3. EconomyStadsautootjeWeinig kilometersBeheerst€78

Online banden webwinkels vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In het overzicht hieronder bekijk en vergelijk je goede webwinkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Lexmond hebben. Op deze website tref je ook nuttige informatie over: Balanceren en uitlijnen van banden

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. In de basis worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Lexmond monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minimale slijtage en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek vanwege de doorlopende sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Met name in de zomer een aanzienlijk kortere remweg.
 • Een gunstiger brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Lexmond

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit bevordert de remweg, directer contact met de weg en een optimale wegligging bij vorst of ijzel. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Italië, Zweden, Frankrijk, Zwitserland) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties vanaf eind oktober tot begin april.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een vaak genoemd nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Een prima oplossing als je niet heel veel rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Benieuwd naar de onkosten van nieuwe autobanden in Lexmond kopen? In het onderstaande schema vergelijk je de gemiddelde prijzen van de meest verkochte merken. Prijzen zijn exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Via deze website check je ook nuttige informatie over: Verzekering voor de auto.

MerkTypeFormaatKenmerkPrijs
Michelinprimacy 3225/45 R1791Y€98
Continentallb ww300/0 R1247S€61
Vredesteinwintrac pro215/60 R1796H€114
Bridgestoneturanza205/60 R1592V€97
Goodyearefficientgrip performance185/60 R1482H€67
Dunlopamerican elite bw160/70 R1773V€179
Pirelliscorpion rally120/70 R1960T€143
Hankookrw06205/65 R15102T€94
Kumhoku39275/35 R1895Y€197
Uniroyalms-plus 77215/65 R1698H€79
Nexenn blue hd plus xl185/65 R1592T€85
Firestonemseason155/70 R1375T€54
Superiaecoblue va185/75 R16104R€70
Savaeskimo hp 2 xl215/55 R1798V€98
Maxxisma-pw wintermaxx205/70 R1596T€72
Toyonano energy 3165/60 R1475T€53
Lijst met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Vijfheerenlanden).

Zoek jouw nieuwe band

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar wel 25%

Keuzehulp: welke banden horen op mijn auto?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden nodig hebt zijn er een paar aspecten waar je over na moet denken. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

Jouw bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de autoband. Deze unieke combi van letters en cijfers helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Ga je ook voor een nieuwe velg? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 215 / 45 R17 – 87H.

 • 215 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 45 staat voor de hoogte van de zijwand, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit geval 45%.
 • De R betekent Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 17 geeft de velgmaat weer (hierbij dus 17 inch).
 • 87 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 545kg.
 • De laatste waarde (H) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 210 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Bedenk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een prima keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot circa 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een geschikt type. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is de speciale winterband in het najaar en de winter het meest interessant. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Lexmond.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij vorst of ijzel.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Wat kost het?
Autobanden zijn er in diverse prijsklassen: Koopjes, medium en topkwaliteit. Welk product jij moet kiezen wordt bepaald door de trekkracht van de auto, de manier waarop je rijdt en het aantal afgelegde kilometers. Schaf een A-merk aan zoals Bridgestone of Hankook als je veel op de weg zit, een dynamische rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Zit je niet al te veel in de auto en vooral binnen de bebouwde kom? En heb je een kleine stadsauto (bijvoorbeeld een Seat Mii) en een rustige rijstijl? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Blacklion of Linglong.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Kumho Tyres of Sava zijn de duurste op de markt. Wie wat verder kijkt vergelijkt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Hierdoor kan je dikwijls goedkope autobanden in Lexmond bestellen, soms met wel 35% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Lexmond: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Lexmond: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1-pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €155,00 per 12 maanden.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Achterhaal een paar keer per jaar of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door ze goed te balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ten derde is het voor de levensduur essentieel dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Lexmond.

Wat kost autobanden wisselen in Lexmond?
Door een vakman banden vervangen in Lexmond is al mogelijk vanaf €52,50 per set van 4 (bij band reeds op de velg, oftewel een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen moet je rekenen op zo’n €95,99. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €50,00 per half jaar.

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door de extra sterke stukken in de wang kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. Zo kan jij dus nog naar huis rijden of naar een autogarage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook niet meer aan de orde.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelauto). De pluspunten hiervan zijn een hoger draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Ga je op vakantie? Check dan of de spanning gewijzigd moet worden en de status van het profiel. Autogarages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Lexmond.

Plaats een reactie