Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Dalem

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Dalem? Op www.autobandenspot.nl kan je aan de slag met populaire webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en servicepunten waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Verder lees je hier praktische info over bandenmaten en populaire merken en vind je via de keuzehulp welk product rijmt met jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Het is essentieel dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Dalem inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen heb je al vanaf €44,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Degelijke banden van A-merken als Maxxis bestel je al vanaf €300. B-merken als Event kan je al krijgen vanaf €195 per vier.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Dalem

Banden wisselen in Dalem

De bandenwissel bij een autobedrijf in Dalem is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste weggebruikers doen dit twee keer per jaar. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) laten we de winterband monteren en omstreeks maart of april nemen we weer de zomerband. Dit zelf doen is niet eenvoudig. Daarnaast vraagt dit om flink wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Dalem maakt het jou lekker makkelijk:

 • Er is geen twijfel over dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en gecheckt.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Bij steeds meer services is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Dalem.

Wanneer banden vervangen
Het bandenbedrijf checkt ook of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook zodra er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 30.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt met name af van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) voor een langere levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt naar één kant en stuurt minder gemakkelijk. Vaak heeft de auto dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een scherp brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van de auto kan al vanaf €84,99.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Last van een trillend stuur? De oplossing is dan vaak dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, het rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zullen zit dit standaard doen.

Banden garages in Dalem

Vlug en voordelig banden vervangen in Dalem? In de tabel in het volgende blok bieden wij de gegevens van verschillende bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Zuid-Holland). Deze garages hebben ervaring met (de)monteren, trimmen, wisselen, sipen, balanceren, repareren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op Autobandenspot.nl check je ook andere montagebedrijven in Spijk, Schelluinen, Buurmalsen, Tricht en Meteren.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-dalem

Goedkope autobanden Dalem

Je bent op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het is je misschien al opgevallen dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl, het aantal afgelegde kilometers, of er met name snelweg kilometers worden gereden en wat voor type auto je rijdt. Goed om te weten: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge eisen, dus ook de goedkoopste banden. De merken zijn te verdelen in 3 niveau’s:

KlasseType autoKm p/jaarWegcontactPrijzen
1. PremiumKrachtige autoGrootverbruikerDriftig190
2. PopulairDoorsnee autoRond de 25.000Gemiddeld€104
3. VoordeligKleine auto’sWeinig kilometersStatisch€75

Bandenshops vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de volgende tabel vergelijk je eenvoudig goede aanbieders die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Dalem hebben. Op deze website zoek je ook uitgebreide info over: Gehomologeerde banden

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Over het algemeen is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Dalem monteren geeft meer grip op het wegdek, verhoogt het rijcomfort, voorkomt onnodige slijtage en voert het water uitstekend af met behulp van de brede sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Meer stuurcontrole en precisie.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Dalem

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dat resulteert in een korte remweg, meer grip en een optimale wegligging in het geval van natte en koude periodes. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland, Italië) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij nat en koud weer.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

all season banden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: banden wisselen is niet nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Aandachtspunt is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Dalem kopen? In het onderstaande schema bekijk je de standaard prijzen van verschillende merken en modellen. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op deze website zoek je ook uitgebreide info over: All season banden.

MerkSoortAfmetingPrestatieTarief
Michelinalipin a4225/50 R1794H€221
Continentaltkc70150/70 R1769V€132
Vredesteinquatrac pro215/50 R1892W€133
Bridgestoneturanza225/45 R1794W€87
Goodyearefficientgrip performance205/50 R1687W€91
Dunlopsport maxx rt 2245/45 R1795Y€125
Pirellisl26110/100 R1267J€68
Hankookwinter icept rs2 w452185/65 R1592T€59
Kumhocw51195/75 R16107R€85
Uniroyalms-plus 77215/55 R1693H€89
Nexenn blue premium165/65 R1581T€50
Firestonemseason175/65 R1584T€107
Superiaecoblue 4s225/55 R17101W€56
Savaeskimo s3+205/55 R1691T€66
Maxxism6011f110/90 R1962H€72
Toyoproxes cf2215/55 R1693V€74
Opsomming met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Gorinchem).

Zoek direct jouw band

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 40%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Indien je wilt overstappen op andere banden zijn er veel dingen waar je over na moet denken. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor weggebruiker je bent en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat wordt geperst op de zijkant van je huidige autobanden. Deze cijfer-letter combinatie laat zien welke maat je hebt. Krijg jij nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Een van de bandenmaat codes is: 215 / 40 R17 – 87 V.

 • 215 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 40 staat voor de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hier dus 40%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 17 staat voor de velgmaat (hier dus 17 inch).
 • 87 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 545 kilogram.
 • De laatste letter (V) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. betekent snelheden tot 240 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ga bij jezelf na of je veel of weinig kilometers maakt? In ons milde klimaat zijn standaard zomerbanden vaak veruit de beste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (rond de 10.000 km) dan is de all weather band een zuinigere optie. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is de speciale winterband van oktober/november tot maart/april uitermate geschikt. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Dalem.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je elke winter veel gaat rijden en bij vorst of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en is prima te rijden in zomer en winter.

Wat kost het?
Autobanden kan je vinden in velerlei prijsgroepen: Economy, uitstekend en de hoogste klasse. Welke soort aan te raden is voor jou heeft te maken met de trekkracht van de auto, de manier waarop je rijdt en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Neem een A-merk zoals Michelin of Sava op het moment dat je veel rijdt, graag hard optrekt en een flinke motor in je auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein autootje (neem een Kia Picanto) en doe je het rustig aan in het verkeer? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Federal & Sunfull.


Dagdeals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Kumho Tyres of Hankook zijn vrij duur. De slimme automobilist profiteert van acties en aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op deze manier kan je verrassend goedkope autobanden in Dalem bestellen, soms met wel 25% korting.

 • Check de autobanden outlet in Dalem: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Probeer gebruikte banden Dalem: tweedehands producten van goede kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • All-in deal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €145,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. De garages adviseren om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Controleer regelmatig hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door ze goed te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tevens is het belangrijk dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Dalem.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Dalem?
Op locatie banden vervangen in Dalem regel je al voor €42,50 per set van 4 (indien je band en velg in 1x laat wisselen, oftewel een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt betaal je al snel €92,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €57,50 per seizoen.

Wat zijn runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Door middel van de extra sterke stukken in de wang kan je nog een stuk blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. HIerdoor vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een autogarage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje worden zo dus ook bespaard.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn een optimaal draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Tip: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning op de banden en de profieldiepte. Garagehouders adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Dalem.

Plaats een reactie