Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Arkel

Nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Arkel? Op dit portaal tref je betrouwbare leveranciers van goedkope autobanden en lokale autogarages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. In aanvulling daarop kan je aan de slag met belangrijke informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en vertelt onze keuzehulp welk product past bij jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Arkel inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen is er al vanaf €42,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor de beste veiligheid wordt vaak aangeraden om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van populaire merken zoals Superia kosten gemiddeld zo’n €340. Budgetmerken als Kleber kosten gemiddeld zo’n €200 per vier.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Arkel

Banden wisselen in Arkel

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Arkel is belangrijk. De meeste autorijders laten het twee keer per jaar vervangen. In het najaar kiezen we voor de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf verwisselen is niet eenvoudig. Bovendien vergt het behoorlijk wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Arkel is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je mag er gerust op zijn dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • De autobanden worden meestal ook gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Optioneel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Arkel.

Wat is de levensduur van banden?
Een autogarage kan je ook vertellen of het profiel nog toereikend is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook op het moment dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt dien je nieuwe banden te nemen. Vaak is dit het geval rond de 32.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wat is een auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een slechter rijcomfort, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt licht of juist zwaar. Ook geeft het een verhoogd brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen houdt in dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Een personenauto uitlijnen regel je al vanaf €74,99.

Wanneer banden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Mogelijk is het zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. Daarbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, ben je duurzamer bezig en vergroot dit het rijplezier. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit standaard uitgevoerd.

Overzicht met banden garages in Arkel

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Arkel? In de tabel in het volgende blok vind je specialisten en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Zuid-Holland). Deze lokale garages hebben ervaring met wisselen, repareren, uitlijnen, (de)monteren, balanceren, sipen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Middels onze vergelijker check je nabijgelegen montage-garages in Hoogblokland, Ameide, Meerkerk, Lexmond en Noordeloos.

ABCDE
banden-wisselen-arkel

Goedkope autobanden Arkel

Ben jij toe aan een set andere banden voor je wagen? Je zult al snel merken dat het (online) aanbod gigantisch is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Wat is nu voor mij het beste product? Dat wordt bepaald door het remgedrag, het dagelijkse gebruik, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het vermogen van de auto. Hoe dan ook: producten van EU-merken voldoen aan strenge regelgeving, ook de goedkoopste banden. De merken zijn te verdelen in 3 categorieën:

KlasseType autoAantal kilometersWegcontactKostprijs
1. TopklasseVeel powerVanaf 50.000Agressief€189
2. GoedDoorsnee autoRond 30.000Gemiddeld€117
3. GoedkoopsteLichte auto’sBeperkt gebruikVoorspelbaar€62

Bandenleveranciers vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het volgende schema doorzoek je betrouwbare aanbieders die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Arkel hebben. Via deze website ontdek je ook aanvullende info over: Beste autobanden

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband is ideaal bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Doorgaans worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Arkel monteren geeft meer grip op het wegdek, geeft een betere wegligging, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een goede waterafvoer door de brede lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Sneller accelereren en remmen.
 • Minder slijtage aan de banden (in de zomer).

Winterbanden laten wisselen Arkel

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze beschikken over meer profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit leidt tot een kortere remweg, meer grip en een betere wegligging bij vorst of ijzel. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Italië, Zweden, Frankrijk, Luxemburg) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • In hun element in de winterse periodes.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Meer controle over je auto.

Informatie en uitleg over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. De beste keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hoeft ze nooit te wisselen en ze geven een heel goede grip. Een vaak genoemd nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • De beste keuze als je niet al te veel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Benieuwd naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Arkel kopen? In de volgende tabel tref je de tariefindicaties van diverse types en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Via deze website check je ook nuttige informatie over: Cijfers en letters op autobanden.

MerkSerieGrootteVermogenTarief
Michelinpilot sport 4s265/35 R1998Y€253
Continentaltkc 80 twinduro3/0 R2148S€72
Vredesteincomtrac 2235/65 R16115R€126
Bridgestoneblizzak175/65 R1482T€69
Goodyearefficientgrip195/60 R1689H€108
Dunlopsp sport maxx rt245/45 R1998Y€171
Pirelliscorpion mx extra j front60/100 R1429M€54
Hankookwinter icept evo2 suv w320a255/65 R17114H€197
Kumhokh27175/70 R1484T€59
Uniroyalms-plus 77 xl225/50 R1798V€105
Nexenn fera su1 xl275/35 R20102Y€129
Firestonedest wint225/65 R17102H€129
Superiaecoblue 4s165/65 R1581H€38
Savaeskimo hp 2205/55 R1691H€71
Maxxisma-sw victra snow suv235/50 R18101V€101
Toyoproxes cf2 xl205/65 R1599H€85
Schema met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Molenlanden).

Vind jouw perfecte autoband

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar wel 40%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Zodra je nieuwe banden nodig hebt zijn er een aantal dingen die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan de bandenmaat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je budget is.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt geperst op op de band. Deze getallen en letters combinatie vertelt je welke maat je nodig hebt. Krijg jij nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 225 / 45 R17 – 87W.

 • 225 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 45 is een indicatie voor de bandhoogte, weergegeven als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 45%.
 • De R houdt in: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 17 biedt inzicht in de velgmaat (hier dus 17 inch).
 • 87 staat voor het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 545 kilogram.
 • De laatste letter (W) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 270 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Bedenk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In het milde klimaat van Nederland zijn standaard zomerbanden vaak de beste optie. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band een uitstekende keuze. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een winterband tijdens de wintermaanden uitermate geschikt. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Arkel.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers in de winter maakt en bij vorst of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Tarieven
Autobanden zijn beschikbaar in diverse prijssegmenten: Voordeel, prijs-kwaliteit en topkwaliteit. Welk segment voor jou ideaal is hangt met name af van gewicht/vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Schaf een A-merk aan zoals Kumho Tyres of Firestone in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, graag hard optrekt en een high-performance auto rijdt. Zit je niet al te veel in de auto en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Toyota Aygo) en rijd je niet al te hard? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Cachland en Triangle.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Bridgestone of Toyo zijn vrij duur. De slimme consument koopt uitsluitend aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je verrassend goedkope autobanden in Arkel bestellen, en regel je snel 25% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Arkel: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Arkel: tweedehands producten van goede kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Combideal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €145,00 op jaarbasis.

FAQ met veelgestelde vragen

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Bij gewoon rijgedrag moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door een balanceer afspraak te maken en je auto te laten uitlijnen. Tevens is het belangrijk dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Arkel.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Arkel?
Op korte termijn banden vervangen in Arkel wordt al gedaan voor €40,00 voor de complete set (mits de band al op de velg zit, bekend als wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen betaal je al snel €95. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €54,00 per seizoen (zomer of winter).

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Met behulp van de versterkte wang kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Dan rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje worden zo dus ook bespaard.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Ze onderscheiden zich door een extra draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Tip: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning gewijzigd moet worden en en natuurlijk het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om deze iedere zes jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Arkel.

Plaats een reactie