Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Bruchterveld

Nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Bruchterveld? Op onze autobandenvergelijker tref je gerenommeerde webwinkels in goedkope autobanden voor alle seizoenen en gegevens van garages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Daarnaast tref je hier handige informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product matcht met jouw auto.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Zorg ervoor dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Bruchterveld incl. balanceren en uitlijnen is al mogelijk vanaf €44,50.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt het aanbevolen om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Gewoon goede banden van de betere merken als Bridgestone kan je al krijgen vanaf €310. B-merken als Westlake bestel je al vanaf €215 voor een hele set.

Nieuwe banden laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Bruchterveld

Banden wisselen in Bruchterveld

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Bruchterveld is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste automobilisten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Rond oktober / november kiezen we voor de winterband en vanaf het voorjaar rijden we verder op de zomerband. Dit zelf verwisselen is een precies werkje. Daarnaast vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Bruchterveld scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je mag er gerust op zijn dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Jouw banden worden meestal ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij steeds meer services heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Bruchterveld.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een bandenservice analyseert ook of het profiel nog volstaat. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook wanneer er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn is het tijd voor nieuwe banden. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 32.500 kilometer. De slijtage van de banden hangt met name af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt iets naar rechts of links en stuurt niet zo eenvoudig. Doorgaans zien we dan ook een verhoogd brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit leidt tot een optimale wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van de wagen regel je al vanaf €84,99.

Autobanden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Het kan maar zo zijn dat de banden gebalanceerd moeten worden. Daarbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo rijd je een stuk veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en vergroot dit het rijplezier. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) is dit standaard inbegrepen.

Vind banden garages in Bruchterveld

Vlug en voordelig banden vervangen in Bruchterveld? In het onderstaande schema vind je contactgegevens van bandenwinkels en garages uit de regio (provincie Overijssel). Deze garages hebben ervaring met repareren, balanceren, sipen, wisselen, (de)monteren, uitlijnen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op deze website vind je evenzeer montagebedrijven in Kloosterhaar, Sibculo, Mariënberg, Bergentheim en Daarle.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-bruchterveld

Goedkope autobanden Bruchterveld

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je merkt al snel het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Welke moet ik nu kopen? Hieraan ten grondslag liggen de manier waarop je rijdt, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en de eigenschappen van de auto. Tip: banden van Europese makelaardij zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De banden kunnen we terugbrengen naar 3 groepen:

KlasseType autoKilometersRij-kenmerkPrijzen
1. Hoogste klasseVeel trekkrachtVanaf 50.000Pittig184
2. PopulairDoorsnee autoVanaf 25.000Gemiddeld€107
3. EconomyKleine auto’sWeinig kilometersBeheerst€65

Vergelijk online bandenshops
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het overzicht hieronder check en vergelijk je landelijke online winkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Bruchterveld hebben. Via deze website ontdek je ook extra informatie over: Veilig autorijden

Zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties bij temperaturen vanaf 7 graden. Over het algemeen rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Bruchterveld monteren geeft jou extra grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor een langere levensduur van de band en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek dankzij de brede lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Betere tractie en een beter remvermogen.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Bruchterveld

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben diepe gleuven en het rubber is een stuk zachter. Dit bevordert de remweg, zorgt voor meer grip en een veilige rijervaring bij sneeuw of ijzel. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Zweden, Noorwegen) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • In hun element bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

All season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden worden steeds populairder: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en ze geven een heel goede grip. Minpunt is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Een prima oplossing als je niet heel veel rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Meer weten over de prijzen van nieuwe autobanden in Bruchterveld kopen? In het onderstaande schema bekijk je de actuele tarieven van enkele populaire modellen en types. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Middels onze vergelijker lees je ook meer informatie over: Banden kiezen.

MerkSerieGroottePrestatieTarief
Michelinpilot super sport255/35 R1992Y€188
Continentalspcont 5p ssr fr * dot12225/40 R1989Y€280
Vredesteinwintrac xtreme s215/65 R1799V€148
Bridgestoneturanza295/40 R21111Y€257
Goodyeareagle f1 asymmetric 3265/45 R19105Y€169
Dunlopd251 f150/80 R1671V€187
Pirellipzero205/45 R1788Y€109
Hankookventus s1 evo2 k117a255/55 R18105W€114
Kumhoecsta ps91225/40 R1892Y€110
Uniroyalms plus 77 xl195/65 R1595T€61
Nexencp671215/55 R1793V€79
Firestoneroadhawk235/50 R18101Y€122
Superiaecoblue 4s155/65 R1475T€48
Savatrenta 2225/65 R16112R€118
Maxxisvansmart snow wl2195/70 R15104R€73
Toyo330 #165/80 R1485T€117
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Hardenberg).

Vind jouw perfecte autoband

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar tot 35%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Indien je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er een aantal details waar je over na moet denken. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat is altijd terug te vinden op alle autobanden (aan de zijkant). Deze cijfer-letter combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een bandenmaat kan zijn 205 / 65 R15 – 99T.

 • 205 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 65 slaat op de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 65%.
 • De betekenis van R = Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 15 geeft een indicatie van de velgmaat (hier dus 15 inch).
 • 99 geeft de maximale draagkracht weer. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 775 kilogram.
 • De afsluitende letter (T) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 190 kilometer per uur.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga eerst na of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een prima keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (10.000 – 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een geschikt type. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Kiezen voor winterbanden is dan in het najaar en de winter echt essentieel. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Bruchterveld.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook in de winter veel op de weg zit en bij gladheid of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kan je kopen in allerlei prijssegmenten: Prima, prijs-kwaliteit en A-segment. Welke soort past bij jou heeft te maken met het gewicht van de auto, jouw rijgedrag het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Neem een A-merk zoals Bridgestone of Hankook als je veel op de weg zit, een dynamische rijder bent en een zware/krachtige auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een boodschappenautootje (neem een Suzuki Celerio) en een rustige rijstijl? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Kormo en Roadstone.


Deals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Kumho Tyres of Sava zijn niet goedkoop. De slimme rijder doorzoekt de aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Op die manier kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Bruchterveld bestellen, en ontvang je tot 20% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Bruchterveld: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Bruchterveld: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Compleet pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €160,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij gewoon rijgedrag zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Zoek maandelijks uit hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Verder moet je erop letten dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Bruchterveld.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Bruchterveld?
Door een vakman banden vervangen in Bruchterveld laat je al uitvoeren voor €55,00 bij 4 banden (bij band reeds op de velg, dit heet een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd betaal je al snel €92,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €62,50 per 12 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door middel van de extra sterke stukken in de wang kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je onverhoopt lek rijdt. Dan rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een vakgarage. Een thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat is het belang van caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is een extra draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Goed om te weten: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning op de banden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Vakgarages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Bruchterveld.

Plaats een reactie