Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Budel-Dorplein

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Budel-Dorplein? Op Autobandenspot.nl tref je de meest populaire aanbieders van goedkope autobanden voor alle seizoenen en adresgegevens waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Verder raadpleeg je hier nuttige info over de soorten banden die er allemaal zijn en vind je via de keuzehulp welk product past bij jouw auto.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Het is cruciaal dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Budel-Dorplein inclusief montage, balanceren en testen kan al voor €39,99.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt vaak aangeraden om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Kwalitatieve banden van de beste merken zoals Vredestein kosten gemiddeld zo’n €315. B-merken als Conti kan je al krijgen vanaf €200 voor een hele set.

Nieuwe banden laten monteren?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Budel-Dorplein

Banden wisselen in Budel-Dorplein

De bandenwissel bij een autobedrijf in Budel-Dorplein is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste automobilisten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als de winter nadert nemen we de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaat de zomerband erop. Thuis de banden wisselen is best een complexe klus. Daarnaast vraagt dit om ruimte die niet iedereen heeft en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Budel-Dorplein heeft verschillende voordelen:

 • Je weet zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Je banden worden ook gebalanceerd en gecheckt.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Bij sommige aanbieders is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Budel-Dorplein.

Wanneer moet ik wisselen?
Een garage controleert ook of het profiel nog voldoende is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook op het moment dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit het geval rond de 37.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen heeft te maken met het type auto en jouw rijstijl. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) voor een optimale levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt licht of juist zwaar. Doorgaans zien we dan ook een verhoogd brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen houdt in dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit bevordert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van de auto kan je bij een garage laten doen vanaf €69,99.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Grote kans dat je de banden moet laten balanceren. D.m.v. een speciale machine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo rijd je een stuk veiliger, verbruik je minder benzine en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Lokale banden garages in Budel-Dorplein

Direct en goedkoop banden vervangen in Budel-Dorplein? In de tabel hieronder verzamelen wij autogarages en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Noord-Brabant). Deze autogarages hebben ervaring met (de)monteren, uitlijnen, wisselen, trimmen, repareren, sipen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Via deze website tref je evenzeer montage-garages in Budel-Schoot, Budel, Wessem, Thorn en Neeritter.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-budel-dorplein

Goedkope autobanden Budel-Dorplein

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe banden voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elke merk heeft andere eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit is met name afhankelijk van het remgedrag, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en kenmerken van de auto zelf. Goed om te weten: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge eisen, ook de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we terugbrengen naar 3 niveau’s:

SegmentType autoKilometrageRijstijlKostprijs
1. TopklasseVeel powerMeer dan 45.000Agressief€187
2. PopulairDoorsnee autoTot 30.000 kmNormaal€102
3. VoordeligKleine stadsautoMinder dan 15.000Voorspelbaar€64

Vergelijk banden webshops
Direct online je bestelling plaatsen? In het schema hierna vergelijk je eenvoudig professionele webshops die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Budel-Dorplein hebben. Op deze website ontdek je ook aanvullende info over: Best geteste autobanden

Informatie over zomerbanden

De zomerband is geschikt bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Normaliter is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Budel-Dorplein monteren zorgt voor meer grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor minder slijtage en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek vanwege de brede en diepe lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Kortere remweg en minder kans op ongelukken.
 • Een gunstiger brandstofverbruik.

Winterbanden wisselen Budel-Dorplein

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben een dieper profiel en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit geeft een kortere remweg, geeft meer grip en een ideale rijervaring bij vorst of ijzel. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Luxemburg, Frankrijk, Noorwegen, Italië, Zwitserland) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Biedt de beste performance bij winterse omstandigheden.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Meer controle over je auto.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een uitstekende keuze als je niet heel veel rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en ze geven een heel goede grip. Een vaak genoemd nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Ideaal als je niet heel veel rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Budel-Dorplein kopen? In de onderstaande tabel bekijk je de doorsnee tarieven van verscheidene merken en soorten. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, monteren en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt tref je ook extra informatie over: Autoband aflezen.

MerkSoortAfmetingenKenmerkPrijs
Michelinanakee iii120/70 R1960V€111
Continentalwintercontact ts 850p235/50 R1796V€176
Vredesteinsportrac 5235/70 R16106H€95
Bridgestoneb250205/60 R1692H€103
Goodyearexcellence275/35 R20102Y€194
Dunlopsport maxx rt 2 suv255/50 R19107Y€163
Pirellicinturato p7225/45 R1791V€91
Hankookventus st rh06285/55 R18113V€153
Kumhoportran kc53185/75 R14102R€78
Uniroyalms plus 77 xl215/55 R1697H€97
Nexennblue 4 season175/70 R1382T€48
Firestoneroadhawk235/45 R1898Y€115
Superiabluewin185/55 R1582H€39
Savaeskimo hp 2215/65 R1698H€84
Maxxisme3185/60 R1588H€88
Toyont421a295/35 R21107W€188
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Cranendonck).

Zoek jouw bandenmaat

Check acties en aanbiedingen en bespaar zo’n 35%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Wanneer je naar andere banden wilt overstappen zijn er verschillende onderdelen die invloed hebben op de beste keuze. Je moet dan denken aan de velgmaat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat het allemaal mag kosten.

De bandenmaat
De maat staat weergegeven op de wang van de je band. Deze getallen en letters combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Ga je op een andere velg rijden? Let er dan op dat de maat dan verandert. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 235 / 45 R18 – 94Y.

 • 235 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 45 is de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit voorbeeld 45%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 18 geeft een indicatie van de velgmaat (hier dus 18 inch).
 • 94 duidt het maximale draagvermogen aan. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 670 kilogram.
 • De afsluitende letter (Y) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). correspondeert met een max. snelheid van 300 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Denk na over de vraag of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een prima keuze. Als je weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is een een all-season band het overwegen waard. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom jij graag in de wintersportgebieden? In dat geval is de winterband tijdens de wintermaanden een onmisbare keuze. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Budel-Dorplein.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij echt winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Wat kost het?
Autobanden kan je vinden in meerdere prijssegmenten: Voordeel, gemiddeld en A-segment. Welk product past bij jou hangt af van de inhoud van de motor, de manier waarop je rijdt en hoeveel je rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Michelin of Hankook als je veel op de weg zit, een dynamische rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en vooral binnen de bebouwde kom? En heb je een kleine stadsauto (bijvoorbeeld een Toyota iQ) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Bf Goodrich of Uniroyal.


Uitverkoop en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Bridgestone of Superia zijn de duurste op de markt. Wie slim is houdt acties en aanbiedingen in de gaten van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je heel goedkope autobanden in Budel-Dorplein bestellen, en krijg je zomaar 25% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Budel-Dorplein: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Budel-Dorplein: tweedehands met lichte gebruikerssporen die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €137,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Kijk elk kwartaal even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ook moet je ervoor zorgen dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Budel-Dorplein.

Hoe duur is autobanden wisselen in Budel-Dorplein?
Vakkundig banden vervangen in Budel-Dorplein kost je zo’n €50,00 voor een totale set (de band inclusief velg wordt gewisseld, bekend als wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit circa €92,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €57,50 per half jaar.

Wat zijn runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door de versterkte wang (zijkant) is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zodoende kan je veilig naar huis of naar een specialist. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat zijn caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De pluspunten hiervan zijn een extra draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en zijn een stuk sterker. Aandachtspunt: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning nog op orde is en het profiel (minimaal 2.5 mm). Wij raden aan om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Budel-Dorplein.

Plaats een reactie