Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Wessem

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Wessem? Op Autobandenspot.nl communiceren wij de grote aanbieders van winter- zomer- en all season banden en lokale garages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Daarnaast verstrekken wij belangrijke informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en leert onze keuzehulp welk product matcht met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Het is essentieel dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Wessem inclusief demontage, balanceren en montage heb je al vanaf €37,50.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Maar voor de algehele wordt geadviseerd om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Banden van bekende merken als Maxxis scoor je al vanaf €340. budgetmerken als Insa Turbo bestel je al vanaf €180 per set.

Nieuwe banden laten monteren?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Wessem

Banden wisselen in Wessem

De bandenwissel bij een autobedrijf in Wessem is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste auto-eigenaren doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. In het najaar kiezen we voor de winterband en omstreeks maart of april nemen we weer de zomerband. De banden verwisselen is niet eenvoudig. Tevens eist dit flink wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Wessem ontneemt veel stress:

 • Er is geen twijfel over dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Je banden worden ook gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Soms heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Wessem.

Wanneer moet ik wisselen?
Een bandenspecialist bekijkt ook of de profieldiepte nog voldoende is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat de band beschadigd of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit na 30.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt iets naar rechts of links en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Je krijgt ook te maken met een verhoogd brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen wil zeggen dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit verbetert de wegligging, een laag brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van een personenauto is al uit te voeren vanaf €65,00.

Autobanden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Grote kans dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceermachine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je milieuvriendelijk bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een wissel is dit standaard inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Wessem

Vlug en goedkoop banden vervangen in Wessem? In het onderstaande schema vind je de gegevens van verschillende bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Limburg). Deze lokale garages verlenen diensten zoals repareren, uitlijnen, sipen, wisselen, balanceren, trimmen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op dit portaal tref je tevens montagepunten in Thorn, Neeritter, Ittervoort, Hunsel en Haler.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-wessem

Goedkope autobanden Wessem

Zoek jij ook nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je ontdekt al snel dat het (online) aanbod gigantisch is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt af van de manier waarop je rijdt, het aantal afgelegde kilometers, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Goed om te weten: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge eisen, zelfs de goedkoopste banden. De autobanden zijn te verdelen in 3 klassen:

KlasseAutoKM (op jaarbasis)RijstijlKostprijs
1. TopsegmentZware wagensMeer dan 45.000Energiek€182
2. Prijs-kwaliteitGemiddelde autoRond 30.000Herkenbaar€118
3. EconomyKleine auto’s< 15.000Voorspelbaar€79

Bandenshops vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het schema hierna check en vergelijk je professionele aanbieders die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Wessem hebben. Op onze autobandenvergelijker ontdek je ook handige informatie over: Doorrijden met een lekke band

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband biedt het meeste grip als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Meestal worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Wessem monteren geeft optimale grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden dankzij de brede lengtegroeven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Veel kortere remweg.
 • Een lager brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Wessem

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een kortere remweg, bevordert de grip en geeft een veiliger gevoel in de auto tijdens de wintermaanden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Italië) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Biedt de beste performance bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden worden steeds populairder: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Ideaal als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet in skigebieden komt.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de kosten van nieuwe autobanden in Wessem kopen? In het overzicht hierna vind je de huidige tarieven van de meest verkochte merken. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op dit portaal check je ook nuttige informatie over: Autobanden controleren voor vakantie.

MerkTypeFormaatPrestatieTarief
Michelinlatitude cross225/70 R16103H€133
Continentalwintercontact ts 860205/65 R1594T€100
Vredesteinsportrac 5175/50 R1681H€93
Bridgestoneturanza er300arft205/60 R1692W€104
Goodyearvector 4seasons gen-2215/55 R1798W€151
Dunlopsport maxx rt255/35 R1996Y€169
Pirelliscorpion winter275/40 R21107V€244
Hankookventus prime2 k115225/45 R1791V€74
Kumhops71 xl225/35 R1887Y€89
Uniroyalms-plus 77 xl175/70 R1488T€68
Nexenroadian ct8215/75 R14112T€79
Firestoneroadhawk185/55 R1683V€85
Superiabluewin195/65 R16104T€51
Savaeskimo hp 2 xl205/60 R1696H€80
Maxxisme3165/70 R1485T€82
Toyont421a235/60 R17106H€119
Schema met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Maasgouw).

Zoek direct jouw band

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar wel 35%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Zodra je nieuwe banden gaat kopen zijn er een aantal dingen waar je over na moet denken. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je budget is.

Aflezen van de bandenmaat
De maat lees je af op alle autobanden (aan de zijkant). De reeks aan cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een van de bandenmaat codes is: 215 / 50 R18 – 94W.

 • 215 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 50 is de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hier dus 50%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 18 geeft een indicatie van de velgmaat (hierbij dus 18 inch).
 • 94 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 670 kilogram.
 • De laatste letter (W) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. correspondeert met een max. snelheid van 270 km/u.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ben jij iemand die veel rijdt of juist weinig? Met ons Hollandse klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een prima keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band aan te raden. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de koude maanden zeer aantrekkelijk. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Wessem.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden komen tot hun recht als ook in de winter veel op de weg zit en bij gladheid en vorst.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Onkosten
Autobanden kunnen we onderverdelen in velerlei prijsgroepen: Voordeel, uitstekend en premium. Welke soort voor jou ideaal is heeft te maken met gewicht/vermogen van de auto, de manier waarop je rijdt en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Kumho Tyres of Pirelli als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een zuinige kleine auto (neem een Seat Mii) en een rustige rijstijl? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Yokohama & Powertrac.


Kortingen en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Vredestein of Sava zijn best kostbaar. De slimme rijder doorzoekt de aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op deze manier kan je verrassend goedkope autobanden in Wessem bestellen, en regel je snel 40% korting.

 • Check de autobanden outlet in Wessem: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Gebruikte banden Wessem: tweedehands onderdelen met garantie die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Totaalpakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €132,50 per jaar.

Veelgestelde vragen

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij normaal gebruik hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Check elke maand even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Verder is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Wessem.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Wessem?
Op locatie banden vervangen in Wessem is al mogelijk vanaf €37,50 per set van 4 (waarbij de velgen ook worden verwisseld, oftewel een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd hanteren ze tarieven van plus minus €95,99 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €62,50 per half jaar.

Hoe werken runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Met behulp van de versterkte wang (zijkant) kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. Op die manier rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een vakgarage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor bestelbussen). Ze onderscheiden zich door het verbeterde draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Goed om te weten: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Ga je op vakantie? Check dan de spanning van de banden en en de diepte van het profiel. De garages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Wessem.

Plaats een reactie