Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Midden-Delfland

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of alleen je banden laten wisselen in Midden-Delfland? Op www.autobandenspot.nl kan je aan de slag met gerenommeerde shops gespecialiseerd in goedkope autobanden voor alle seizoenen en adresgegevens waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Verder bieden wij meer info over de soorten banden die er allemaal zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product matcht met jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Het is cruciaal dat je in winter, lente, zomer en herfst de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Midden-Delfland inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage kan al worden uitgevoerd vanaf €44,99.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor jouw eigen veiligheid wordt vaak aangeraden om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van A-merken als Vredestein scoor je al vanaf €340. Budgetmerken als Atlas Fs kan je al krijgen vanaf €215 per set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Midden-Delfland

Banden wisselen in Midden-Delfland

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Midden-Delfland is erg belangrijk. De meeste weggebruikers doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Vanaf oktober of november nemen we de winterband en rond maart / april laten we de zomerband monteren. Dit zelf doen is niet iets wat je zomaar doet. Daarbij eist dit flink wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Midden-Delfland maakt het jou lekker makkelijk:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Soms kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Midden-Delfland.

Wanneer moet ik wisselen?
Het bandenbedrijf checkt ook of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook wanneer de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 35.000 kilometer. De levensduur van de banden hangt af van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Check elke maand je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Wat is een auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd heeft geen stabiele wegligging, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Tevens zie je daarbij een onzuinig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen houdt in dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verlaagd brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Een wagen uitlijnen kost om en nabij de €74,99.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Wellicht is het dan zo dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Met een balanceermachine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo vergroot je de verkeersveiligheid, verbruik je minder benzine en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een wissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Overzicht met banden garages in Midden-Delfland

In no-time en goedkoop banden vervangen in Midden-Delfland? In het overzicht hierna tref je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages uit jouw regio (provincie Zuid-Holland). Deze bandenspecialisten hebben ervaring met (de)monteren, balanceren, repareren, sipen, uitlijnen, wisselen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker vind je plaatselijke montageservices in Delft, Den Haag, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Bodegraven-Reeuwijk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-midden-delfland

Goedkope autobanden Midden-Delfland

Ben je aan het zoeken naar een tweede set banden voor je auto? Je komt er al gauw achter dat het (online) aanbod gigantisch is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Wat is nu voor mij het beste product? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de rijstijlen, de afstanden die je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en de eigenschappen van de auto. Noemenswaardig: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge eisen, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we uiteenzetten in 3 groepen:

SegmentType autoKm p/jaarRijstijlPrijs
1. A-merkVeel trekkrachtVanaf 50.000Druk195
2. PopulairNormale autoVanaf 25.000Modaal€111
3. BasisStadsautootjeBeperkt gebruikKalm€65

Vergelijk online bandenshops
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het volgende overzicht bieden we je populaire aanbieders die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Midden-Delfland hebben. Via deze website lees je ook nuttige informatie over: Best geteste autobanden

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij temperaturen vanaf 7 graden. Doorgaans laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Midden-Delfland monteren geeft optimale grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer dankzij de diepe sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Optimale grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Minder geluidsproductie.

Goedkoop winterbanden wisselen Midden-Delfland

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en het rubber is een stuk zachter. Dit bevordert de remweg, directer contact met de weg en een betere wegligging bij vorst of sneeuwval. In meerdere EU landen (als Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Luxemburg, Zwitserland, Italië, Zweden) zijn winterbanden verplicht.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij winterse omstandigheden.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Meer controle over je auto.

Wanneer all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Aandachtspunt is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet aan wintersport doet.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de prijzen van nieuwe autobanden in Midden-Delfland kopen? In de tabel hieronder verstrekken wij de gemiddelde tarieven van de meest verkochte merken. Hierbij zit niet inbegrepen balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website vind je ook meer informatie over: Autobanden inruilen.

MerkSoortGrootteVermogenPrijs
Michelinpilot super sport225/40 R1892Y€122
Continentalcrosscontact uhp245/45 R20103W€223
Vredesteint-trac 2175/65 R1380T€101
Bridgestoneduravis215/60 R16103T€138
Goodyearefficientgrip performance205/55 R1795V€136
Dunlopsport maxx rt 2205/40 R1886Y€124
Pirelliwinter sottozero 3315/30 R21105V€343
Hankookecolander215/75 R1791V€83
Kumhoecsta ps91 xl275/40 R18103Y€139
Uniroyalrainexpert 3 xl205/60 R1696H€81
Nexennblue 4 season195/55 R1585H€66
Firestonedestination265/70 R15112H€148
Superiabluewin235/65 R16115R€61
Savaeskimo s3+185/60 R1584T€64
Maxxistrasporto leggero205/65 R16105T€90
Toyoopen country a/t+275/60 R20115T€150
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Midden-Delfland).

Zoek jouw bandenmaat

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar ongeveer 50%

Keuzehulp: help mij met kiezen van de de juiste band

Op het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er diverse onderdelen waar je rekening mee moet houden. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat het allemaal mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op alle autobanden (aan de zijkant). Deze speciale code geeft weer wat de actuele maat is. Ga je ook voor een nieuwe velg? Dan verandert de maat vaak. Een voorbeeld van een bandenmaat is 160 / 70 R17 – 73W.

 • 160 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 70 is een indicatie voor de bandhoogte, als % van de breedte van de band (hier dus 70%.
 • De betekenis van R = Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 17 biedt inzicht in de velgmaat (hier is dat dus 17 inch).
 • 73 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 365kg.
 • De afsluitende letter (W) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. is een snelheidsindicator van maximaal 270 km/u.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ga bij jezelf na of je veel of weinig kilometers maakt? Met ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar veruit de beste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een uitstekende keuze. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en ga je graag op wintersport? Kiezen voor winterbanden is dan van november tot april zeer aantrekkelijk. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Midden-Delfland.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij vorst en/of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kan je bestellen in drie prijscategorieën: Economy, middenklassen en het topsegment. Welk segment je moet kiezen heeft te maken met de inhoud van de motor, jouw rijgedrag en de gebruiksintensiteit. Ga voor A-merken als Dunlop of Toyo als je veel op de weg zit, een pittige rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Zit je niet al te veel in de auto en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein autootje (bijv. een Citroën C1) en doe je het rustig aan? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Event & Tristar Fs.


Acties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Bridgestone of Nexen zijn niet perse voordelig. Wie wil besparen zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Zodoende kan je heel goedkope autobanden in Midden-Delfland bestellen, en ontvang je tot 30% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Midden-Delfland: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Midden-Delfland: tweedehands die goed zijn nagekeken met minimale slijtage.
 • All-in deal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al vanaf €155,00 per kalenderjaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. De garages adviseren om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij normaal rijgedrag kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor een goede band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ook is het voor de levensduur essentieel dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Midden-Delfland.

Wat kost autobanden wisselen in Midden-Delfland?
Bij een garage banden vervangen in Midden-Delfland wordt al gedaan voor €47,50 voor een complete set (bij band reeds op de velg, dit noemen we een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden betaal je al snel €89,99. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €57,50 per 6 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Geholpen door de versterkte zijkant kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je te maken krijgt met een lekke of klapband. HIerdoor rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een specialist. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje worden zo dus ook bespaard.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Je kunt rekenen op het verbeterde draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Opgelet: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning nog op orde is en de profieldiepte. Wij raden aan om deze elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Midden-Delfland.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie