Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Gieterveen

Nieuwe autobanden bestellen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Gieterveen? Op onze autobandenvergelijker bieden wij populaire online verkooppunten van voordelige autobanden van alle merken en lokale servicepunten voor een snelle bandenwissel. Als laatste tref je hier praktische informatie over de verschillende soorten autobanden en leert onze keuzehulp welk product aansluit bij jouw auto.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Het is belangrijk dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Gieterveen inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage kan al voor €42,50.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor jouw eigen veiligheid wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van toonaangevende merken als Dunlop kosten ongeveer €310. Budgetmerken als Windforce kosten ongeveer €215 per set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Gieterveen

Banden wisselen in Gieterveen

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Gieterveen is essentieel. De meeste automobilisten wisselen twee keer per jaar. Als de winter nadert laten we de winterband monteren en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaat de zomerband erop. Op eigen houtje wisselen is niet eenvoudig. Tevens vraagt dit om behoorlijk wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Gieterveen ontneemt veel stress:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecheckt.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Bij sommige aanbieders kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Gieterveen.

Wat is de levensduur van banden?
Een garage weet ook of de profieldiepte nog op orde is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook in het geval de band beschadigd of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na circa 50.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt af van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Check elke maand je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Ook geeft het een verhoogd brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit geeft een veilige wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een wagen is al uit te voeren vanaf €75,00.

Wat is banden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Het kan maar zo zijn dat de banden gebalanceerd moeten worden. Hierbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, je rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een bandenwissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Vind banden garages in Gieterveen

Rap en goedkoop banden vervangen in Gieterveen? In de volgende tabel vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels in de buurt (provincie Drenthe). Deze lokale garages verlenen diensten zoals repareren, balanceren, sipen, uitlijnen, (de)monteren, wisselen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Middels onze vergelijker vind je eveneens montagepunten in Donderen, Bunne, Winde, Yde en De Punt.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-gieterveen

Goedkope autobanden Gieterveen

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden voor jouw auto? Je zult al snel zien dat er een ontzettend grote keuze is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Welke moet ik nu kopen? Hieraan ten grondslag liggen de manier waarop je rijdt, het aantal afgelegde kilometers, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het vermogen van de auto. Advies: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge eisen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we uiteenzetten in 3 niveau’s:

ClassificatieSoort autoKM (op jaarbasis)WegliggingKostprijs
1. KwaliteitGrote motorVanaf 50.000Agressief188
2. MiddenklasseDoorsnee autoVanaf 25.000Gemiddeld€103
3. BasisKleine auto’s< 15.000Log€61

Bandenleveranciers vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het overzicht hieronder bekijk en vergelijk je toonaangevende online leveranciers die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Gieterveen hebben. Op dit portaal zoek je ook handige informatie over: Beste autobanden

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband biedt het meeste grip als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). In de basis worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Gieterveen monteren geeft jou extra grip, verhoogt het rijcomfort, het maximaliseert de levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Een goede wegligging en waterafvoer bij hogere temperaturen.
 • Lager geluidsniveau.

Goedkoop winterbanden wisselen Gieterveen

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit verbetert de remweg, zorgt voor meer grip en een betere wegligging in de winterse periodes. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Zweden) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij gladheid of vorst.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Informatie en uitleg over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Perfect als je niet heel veel rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Minpunt is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Ideaal als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Interesse in de onkosten van nieuwe autobanden in Gieterveen kopen? In het overzicht hierna beiden wij de doorsnee tarieven van verschillende soorten en merken. Deze prijzen zijn excl. monteren, balanceren en uitlijnen. Op dit portaal check je ook extra informatie over: Cijfers en letters op autobanden.

MerkTypeGroottePrestatiePrijs
Michelinpilot sport 4suv245/45 R21104W€178
Continentalecocontact 6195/60 R1588V€82
Vredesteinultrac satin225/55 R1699Y€103
Bridgestonehoop b014/55 R1059J€46
Goodyeareagle f1 asymmetric 5 uhp245/45 R19102Y€173
Dunlopsp sport maxx gt285/35 R21105Y€244
Pirellip-zero (pz4)295/40 R21111Y€265
Hankookventus prime3 k125215/60 R1796V€92
Kumhops71 xl225/50 R1798Y€83
Uniroyalms-plus 77175/70 R1382T€62
Nexenn-blue eco195/60 R1689V€106
Firestoneroadhawk185/65 R1588V€76
Superiaecoblue 4s245/45 R1799W€55
Savaintensa hp v1215/55 R1693V€77
Maxxisarctictrekker wp-05215/65 R17103H€93
Toyosnowprx954225/55 R1699V€156
Opsomming met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Aa en Hunze).

Zoek jouw bandenmaat

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar plus minus 40%

Keuzehulp: vind in 3 stappen de juiste band

Wanneer je nieuwe banden nodig hebt zijn er een aantal factoren die relevant zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, hoe intensief je de banden gebruikt en wat deze investering mag kosten.

Jouw bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de je band. Deze unieke combi van letters en cijfers biedt inzicht in de benodigde maat. Neem je nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een van de bandenmaat codes is: 285 / 35 R22 – 106Y.

 • 285 betekent de breedte van de band in mm.
 • 35 is de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hier is dat dus 35%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 22 staat voor de velgmaat (hier is dat dus 22 inch).
 • 106 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 950kg.
 • De laatste letter (Y) geeft de maximumsnelheid van de band weer. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 300 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Denk na over de vraag of je veel of juist weinig rijdt? In ons zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel veruit de beste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (rond de 10.000 km) dan is de all weather band een interessant alternatief. Rij je veel kilometers en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is het rijden op winterbanden van oktober/november tot maart/april zeer aantrekkelijk. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Gieterveen.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers in de winter maakt en bij echt winterse omstandigheden.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en is prima te rijden in zomer en winter.

Dure of goedkope banden?
Autobanden verdelen we onder in diverse prijssegmenten: Goedkoopste, middenklassen en het topsegment. Welk segment je moet kiezen heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, de manier waarop je rijdt en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Ga voor A-merken als Bridgestone of Pirelli als je meer dan 30.000 km maakt, veel op de snelweg zit en een high-performance auto rijdt. Rij je weinig en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein en zuinig autootje (denk aan een Peugeot 108) en houd je er een rustige rijstijl op na? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Compasal & Wanli.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Michelin of Firestone zijn best kostbaar. De slimme automobilist houdt acties en aanbiedingen in de gaten van bandenleveranciers (online en lokaal). Hierdoor kan je hele goedkope autobanden in Gieterveen bestellen, en krijg je wel 35% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Gieterveen: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Het alternatief is gebruikte banden Gieterveen: tweedehands producten van goede kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • All-in deal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €140,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Wanneer je auto juist uitgelijnd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Controleer regelmatig of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door een goede band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Als laatste moet je erop letten dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Gieterveen.

Hoe duur is autobanden wisselen in Gieterveen?
Vakkundig banden vervangen in Gieterveen is al mogelijk vanaf €35,00 voor een totale set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, we noemen dit een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost het je al gauw €90 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De bandenopslag kost ongeveer €50,00 per seizoen.

Hoe werkt een runflat band?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door middel van de unieke samenstelling kan je nog circa 80 kilometer afleggen op het moment dat de band lek raakt. HIerdoor is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een vakgarage. Een reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor bestelbussen). Je kunt rekenen op dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een potentieel hogere bandenspanning en minder vervorming. Let op: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning nog op orde is en de profielkwaliteit. Wij raden aan om elke 6 jaar te wisselen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Gieterveen.

Plaats een reactie